ΜΠΑΓΕΡΝ

Κουτίνιο: Θέλει να μείνει στην Μπάγερν, οι Βαυαροί θα πληρώσουν τα 120 εκατ. ευρώ;

Bayern's Philippe Coutinho sits on the bench before the German soccer cup, DFB Pokal, second round match between VfL Bochum and Bayern Munich at the Vonovia Ruhrstadion stadium, in Bochum, Germany, Tuesday, Oct. 29, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Bayern's Philippe Coutinho sits on the bench before the German soccer cup, DFB Pokal, second round match between VfL Bochum and Bayern Munich at the Vonovia Ruhrstadion stadium, in Bochum, Germany, Tuesday, Oct. 29, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Φελίπε Κουτίνιο εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπάγερν και μετά από τη λήξη του δανεισμού του από την Μπαρτσελόνα. Η ρήτρα, όμως, που συμφώνησαν οι Βαυαροί με τους Καταλανούς ανέρχεται στα 120.000.000 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2018 η Μπαρτσελόνα πλήρωσε την Λίβερπουλ κοντά στα 150 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Φελίπε Κουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν πλήρως αποφασισμένος να μετακομίσει στην Καταλονία για να κατακτήσει τίτλους δίπλα στον Λιονέλ Μέσι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όμως, οι δύο πλευρές δεν βρήκαν ποτέ χημεία και τον Αύγουστο του 2019 η Μπάρτσα δάνεισε τον Κουτίνιο στην Μπάγερν αντί 8,5 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα σεζόν. Ο πρώην μεσοεπιθετικός των Κόκκινων, λοιπόν, στα μέσα της χρονιάς δηλώνει πως αν όλα πάνε καλά θα του άρεσε να παραμείνει στην Βαυαρία, έστω κι αν με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο της Μπάγερν έχει μπει σε δεύτερο ρόλο.

Εδώ κάπου εμφανίζεται και ο μεγάλος βραχνάς της υπόθεσης. Το καλοκαίρι που Μπαρτσελόνα και Μπάγερν έδωσαν τα χέρια για το deal του Κουτίνιο, συμφώνησαν και στο ποσό της εξαγοράς του παίκτη σε περίπτωση που οι Γερμανοί θέλουν να τον κρατήσουν. Πρόκειται για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

Μπορεί τα ταμεία της ομάδας του Μονάχου να έχουν και με το παραπάνω αυτά τα χρήματα, ωστόσο ποτέ στο παρελθόν η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει δαπανήσει τόσο πολλά για την αγορά ενός και μόνο ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή ρεκόρ των Βαυαρών είναι αυτή που έγινε το καλοκαίρι και αφορά την απόκτηση του Λούκας Ερνάντεζ από την Ατλέτικο αντί 80 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά, τώρα, στις δηλώσεις του Κουτίνιο, ο Βραζιλιάνος είπε στα γερμανικά Μέσα: " Νιώθω άνετα. Είμαι συγκεντρωμένος στη φετινή σεζόν. Εάν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να μείνω".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ