ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Sport: Ο Ανρί για αντί-Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα

FILE - In this Sunday, Jan. 13, 2019 file photo, Monaco coach Thierry Henry gives instructions during the League One soccer match between Marseille and Monaco at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France.  Henry is facing an anxious wait while his Monaco future is decided, with the club battling to avoid relegation amid rising tensions between Henry and players in the squad, it was reported on Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Claude Paris, File)
FILE - In this Sunday, Jan. 13, 2019 file photo, Monaco coach Thierry Henry gives instructions during the League One soccer match between Marseille and Monaco at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France. Henry is facing an anxious wait while his Monaco future is decided, with the club battling to avoid relegation amid rising tensions between Henry and players in the squad, it was reported on Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Claude Paris, File) AP

Ο Τιερί Ανρί είναι ο εκλεκτός της Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που οι δρόμοι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε χωρίσουν το καλοκαίρι. Οι λόγοι που ο Γάλλος πρώην φορ της ομάδας και νυν προπονητής της Montreal Impact βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος και στους 16 του Champions League. Η κριτική των ισπανικών ΜΜΕ προς τον Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίζεται, αλλά προς στιγμήν έχουμε "παύση πυρός".

Οι μπλαουγκράνα, ωστόσο, καταστρώνουν πλάνα σε περίπτωση που οι δρόμοι με τον "τσινγκούρι" χωρίσουν το επόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sport ο εκλεκτός για τη διαδοχή είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας και νυν προπονητής της Μόντρεαλ Ίμπακτ, Τιερί Ανρί.

Μια σειρά από λόγους έχουν οδηγήσει τον Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου να προσφύγει σε αυτή τη λύση στην τελευταία χρονιά της προεδρίας του στην ομάδα της Βαρκελώνης. Πρώτα από όλα η Μπάρτσα δεν θέλει έναν ήδη "μπαρουτοκαπνισμένο" προπονητή για την επόμενη ημέρα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άρπαξε την ευκαιρία από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, όπως και ο Λουίς Ενρίκε πριν συνεχίσει σε Ρόμα και Θέλτα για να επιστρέψει ως προπονητής στην πρώτη ομάδα. Ο Ανρί υπήρξε βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική Βελγίου, ενώ το πέρασμά του από τη Μονακό κρίθηκε ανεπιτυχές αν και έφυγε με αποζημίωση ύψους 10.000.000 ευρώ!

Με την ομάδα του MLS έχει διετές συμβόλαιο, το οποίο φυσικά δεν θ' αποτελέσει πρόβλημα εάν λάβει την κλήση από τη Βαρκελώνη. Οι σχέσεις του με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και συμπατριώτη του, Ερίκ Αμπιντάλ είναι άριστη. Συμπαίκτες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, γαρ.

Επίσης γνωρίζει παίκτες-κλειδιά όπως οι Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζεράρ Πικέ, με τους οποίους υπήρξε συμπαίκτες από το 2007 έως το 2010. Θεωρείται, δε, ο πλέον κατάλληλος για ένα ρόστερ στο οποίο υπάρχει έντονο το γαλλικό στοιχείο (Λανγκλέ, Ουμτιτί, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν), ενώ αποτελεί και πρέσβη της ομάδας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Photo credits: AP Images

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ