ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Ράκιτιτς ρισκάρει να νοσήσει, προκειμένου να παίξει ξανά

Barcelona's Ivan Rakitic during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sep. 14, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Ivan Rakitic during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sep. 14, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Ιβάν Ράκιτιτς περιμένει πώς και πώς να αγωνιστεί ξανά και μάλιστα είναι έτοιμος να ρισκάρει να κολλήσει κορονοϊό, προκειμένου να μπει ξανά στο γήπεδο.

Σαν θηρίο στο κλουβί αισθάνεται ο Ιβάν Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανυπομονεί για την επανέναρξη της δράσης. Ο Κροάτης μέσος θέλει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο και είναι διατεθειμένος να ρισκάρει ακόμα και το να νοσήσει από κορονοϊό.

"Θέλω να αγωνιστω ξανά και είναι σαφές ότι πρέπει να επιστρέψουμε με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν θα είναι ποτέ 100%. Βέβαια, αυτός ο κίνδυνος ισχύει για όλους τους εργαζομένους που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Οι υπάλληλοι των super market αλλάζουν επίσης ρούχα και έχουν την ίδια πιθανότητα ή και μεγαλύτερη να μολυνθούν όπως και εμείς. Αναλαμβάνουν το ρίσκοκαι θέλω κι εγώ επίσης να αναλάβω το ρίσκο. Θεωρώ ότι έχουμε μια αποστολή και νομίζω πως αν ρωτήσετε τους θεατές, θέλουν να ξαναδούν ποδόσφαιρο.

Πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να απολαύσουν και πάλι το ποδόσφαιρο. Εμείς οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα και να δώσουμε και στήριξη στους εργαζόμενους που επέδειξαν δύναμη για εμάς", ανέφερε στη "Marca" ο Ράκιτιτς.

"Το λέω αυτό με την επίγνωση ότι ο κίνδυνος θα είναι μικρός, αλλά και λόγω αλληλεγγύης με εκείνους που διακινδυνεύουν από το πρώτο λεπτό και το κάνουν για συνεχόμενες μέρες", πρόσθεσε ακόμα ο ποδοσφαιριστής των μπλαουγκράνα.

Ερωτηθείς για το αν προτιμά να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Champions League, απάντησε: "Ελπίζουμε να αγωνιστούμε σύντομα και στις δυο διοργανώσεις. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι πηγαίνω πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προετοιμάζομαι κατάλληλα γι' αυτό.

Προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και βλέπουμε τι υπάρχει μπροστά μας. Αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και μετά να πάρουμε και το Champions League, θα είναι ακόμα καλύτερο. Θέλω να παλέψω για όλα".

AP Photo/Joan Monfort

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ