ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αμπιντάλ χρηματοδοτεί έρευνα για την πρόληψη μετάστασης του παιδικού καρκίνου

El ex jugador del Barcelona, Eric Abidal, izquierda, posa con el director de la firma Relevent Sport, Charlie Stillitano, en una conferencia de prensa para anunciar la edición de 2015 del torneo International Champions Cup el 28 de abril de 2015, en Nueva York. (Jonathan Fickies/AP Images for Relevent Sports)
Αμπιντάλ JONATHAN FICKIES/AP IMAGES FOR RELEVENT SPORTS

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ, χρηματοδοτεί πρότζεκτ ογκολογικού νοσοκομείου της Βαρκελώνης για την πρόληψη μετάστασης του παιδικού καρκίνου.

Ήλθε αντιμέτωπος δυο φορές με τον καρκίνο, στις σημαντικότερες μάχες της ζωής του, και τον νίκησε ισάριθμες. Ο 39χρονος Γάλλος πρώην αμυντικός των Μονακό, Λιλ, Λιόν, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακού και νυν τεχνικός γραμματέας των "μπλαουγκράνα" χρηματοδοτεί πρότζεκτ ογκολογικού νοσοκομείου της Βαρκελώνης για την πρόληψη μετάστασης του παιδικού καρκίνου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του Ινστιτούτου του Hospital Vall d’Hebrón έχει ως στόχο την εξεύρεση θεραπείας, ώστε ν' αντιμετωπιστεί ο καρκίκος στην αρχική του φάση. Ο Αμπιντάλ έχει βοηθήσει με δωρεές κι άλλα νοσοκομεία της πόλης στην οποία κατοικεί κι εργάζεται.

Τον περασμένο Απρίλιο βρέθηκε στη Βραζιλία για το φιλικό των Barcelona Legends κι επισκέφθηκε νοσοκομείο στο Ρεσίφε, κάνοντας έκπληξη και δώρα σε παιδιά που προσπαθούν να νικήσουν τον καρκίνο.

Photo credits: Jonathan Fickies/AP Images for Relevent Sports

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ