ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εξωπραγματική σεζόν του Μέσι που περνάει αδιάφορη

Η εξωπραγματική σεζόν του Μέσι που περνάει αδιάφορη
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Ο Μέσι κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Ο Αργεντινός έχει γκολ/ασίστ κάθε 49(!) λεπτά, αλλά ο κόσμος έχει συνηθίσει την... εξωγήινη παρουσία και αδιαφορεί για τις ασύλληπτες επιδόσεις του.

Αν τον έλεγαν αλλιώς, όλα τα ΜΜΕ του κόσμου θα έκαναν αφιερώματα στις εκπληκτικές του επιδόσεις. Αλλά τον λένε Λιονέλ Μέσι και πλέον έχουμε συνηθίσει τόσο, που φτάσαμε να αγνοούμε ακόμα και το εξωπραγματικό.

Γιατί μόνο εξωπραγματικές μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις φετινές επιδόσεις του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι μέχρι στιγμής στη σεζόν έχει γκολ/ασίστ κάθε 49 λεπτά. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν κάναμε κάποιο λάθος. Γκολ ή ασίστ κάθε 49 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Μέσι έχει 15 γκολ (ένα με πέναλτι) και δέκα ασίστ στο πρωτάθλημα, έξι γκολ και μία ασίστ στο Champions League, ενώ είχε και μία ασίστ σε έναν από τους δύο αγώνες του ισπανικού Super Cup.

Το σύνολο λέει πως ο εκπληκτικός Αργεντινός έχει ήδη 21 γκολ και 11 ασίστ. Κι είναι απίστευτο να σκεφτεί κανείς πως ο Μέσι είχε τραυματισμό που τον κράτησε έξω από δύο αγώνες πρωταθλήματος και άλλους δύο για το Champions League.

Παρά την απουσία του, κανείς άλλος παίκτης στα Top5 πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει περισσότερα γκολ ή περισσότερες ασίστ, δεν έχει φτιάξει περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, δεν έχει περισσότερες πετυχημένες ντρίμπλες, δεν έχει βάλει περισσότερα φάουλ ή περισσότερα γκολ με σουτ εκτός περιοχής.

Σε μόλις 1.231 λεπτά συμμετοχής στo πρωτάθλημα ο Μέσι είναι πρώτος σε όλα και έχει συνολικά 31 γκολ/ασίστ σε 1.618 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. Και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα παίρνει γκολ από εκείνον κάθε 49 λεπτά.

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο και μόνο ο Μέσι ξέρει αν θα συνεχίσει σ' αυτούς τους ρυθμούς. Μέχρι να δούμε τι μας ετοιμάζει για φέτος, αξίζει να θυμηθούμε πως το 2012 ο Αργεντινός τελείωσε τη σεζόν με 73 γκολ και 28 ασίστ, πράγμα που σημαίνει ότι σκόραρε και δημιουργούσε γκολ κάθε 52 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Τότε ήταν 25 και μας έκανε να παραμιλάμε. Τώρα σχεδόν το επαναλαμβάνει στα 31 και περνάει στα ψιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ