ΑΡΗΣ

Άρης: Ταξίδι Χαριστέα για διαπραγματεύσεις με Ιέρο και Γκούτι

Real Madrid's assistant coach Fernando Hierro looks out from the tunnel before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday Jan. 31, 2015. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's assistant coach Fernando Hierro looks out from the tunnel before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday Jan. 31, 2015. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ισπανός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος προπονητής του Άρη. Ο Άγγελος Χαριστέας ταξιδεύει για να διαπραγματευτεί με τους Φερνάντο Ιέρο και Γκούτι, για τον οποίον σας ενημέρωσε το Sport24.gr την Τετάρτη.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναζήτηση νέου προπονητή στον Άρη, καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Άγγελος Χαριστέας έχουν καταλήξει στους δύο βασικούς υποψηφίους για τη διαδοχή του Σάββα Παντελίδη.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των κίτρινων ταξιδεύει για τη Μαδρίτη προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους Φερνάντο Ιέρο και Γκούτι. Για τον δεύτερο και τις επαφές που είχε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενημερωθήκατε πρώτοι από το Sport24.gr το απόγευμα της Τετάρτης (4/9).

Τι κοινό έχουν; Αμφότεροι υπήρξαν παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, συμπαίκτες στους μερένγκες από το 1995 έως το 2001. Η προπονητική θητεία των δύο συμπατριωτών είναι σύντομη. Ο Γκούτι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ένα χρόνο μετά το αντίο του από τη δράση (2013), από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.

Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην Μπεσίκτας - είχε αγωνιστεί στην τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής - από άλλο πόστο. Ανέλαβε βοηθός του πρώην προπονητή των μαύρων αετών και νυν ομοσπονδιακού της εθνικής Τουρκίας, Σενολ Γκιουνές. Είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι.

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της Ρεάλ, Φερνάντο Ιέρο, ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής της Μάλαγα το 2011. Το 2014 διαδέχθηκε τον Ζινεντίν Ζιντάν (νυν προπονητή των μερένγκες) ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.

Η πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής ήταν το 2016 στον πάγκο της Οβιέδο. Αποχώρησε από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να μπει στα playoffs ανόδου από τη Segunda στην Primera. Το 2017 ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της εθνικής Ισπανίας.

Δυο ημέρες πριν την πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2018 απολύθηκε ο Τζούλεν Λοπετέγκι - λόγω της δημοσιοποίησης της επερχόμενος συμφωνίας του με τη Ρεάλ - και μην έχοντας άλλη επιλογή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τον τοποθέτησε προπονητή.

Η πορεία της φούρια ρόχα σταμάτησε στους 16, όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη διοργανώτρια Ρωσία.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Τις τελευταίες ώρες έχει προταθεί στον Άρη και ο Σοφρωνής Αυγουστή. Ο 42χρονος Κύπριος τεχνικός αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από το τιμόνι του Απόλλων Λεμεσού, μετά αποκλεισμό από την Αϊντχόφεν του Κώστα Μήτρογλου στα playoffs του Europa League.

Αυτή είναι και η μοναδική προπονητική του εμπειρία. Ανέλαβε το 2016 και είχε εξαιρετική πορεία με την ομάδα της Λεμεσού. Δεν κατάφερε να σπάσει τη δυναστεία του ΑΠΟΕΛ, οδήγησε όμως την ομάδα στους ομίλους του Europa League.

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ