Ανακοίνωση για το "AEL FC Arena"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για το "AEL FC Arena" και την εκκαθάριση. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για την εκκαθάριση, αλλά και για το "AEL FC Arena" εξέδωσε την Δευτέρα (20/1) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ.

Η ανακοίνωση των "βυσσινί" αναφέρει:

"Σε συνέχεια των όσων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΕΛ κ. Γ. Νάκας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ ομόφωνα απευθύνεται προς το φίλαθλο και μη κοινό της πόλης, προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν όλα αυτά που από καιρό εσκεμμένα ή μη, διαστρεβλώνονται ή παρερμηνεύονται για όποιον σκοπό.

1. Όπως είναι γνωστό η ΓΣ της ΑΕΛ στης 3/10/2013 έδωσε την εντολή προς το ΔΣ να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τη ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ (εταιρεία αποκλειστικών συμφερόντων Κ. Πηλαδάκη).

Αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με εντολοδόχο - εκπρόσωπο της εταιρείας και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που περιλάμβανε την κάλυψη από μέρους της ΑΕΛ των λειτουργικών εξόδων εκάστου αγώνα και ποσοστό 15% επί των εισιτηρίων ημέρας και των διαφημίσεων με ελάχιστο τίμημα εκκαθάρισης ημέρας της 4.000,00 και η οποία απορρίφθηκε.

Αντά αυτής της προτάσεως δέχτηκε προφορικά αντιπρόταση για τη "δωρεάν" παραχώρηση της χρήσης με μόνη υποχρέωση την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, συνολικού ύψους 330.000 χωρίς να περιλαμβάνονται τα έσοδα από σουίτες και κυλικεία του γηπέδου στα οποία το αποκλειστικό δικαίωμα για τους αγώνες της ομάδας μας θα είχε ο κ. Πηλαδάκης!.

Στην εύλογη ερώτηση για το πώς αναλύονται τα έξοδα αυτά παρασχέθηκαν οι εξηγήσεις που ακολουθούν, προφορικά, ζητήθηκε δε και η έγγραφη ανάλυση αυτών - πράγμα που δεν έγινε και ούτε πρόκειται από όσο καταλαβαίνουμε για ευνόητους λόγους να γίνει.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν ως "λειτουργικά έξοδα" για χρονικό διάστημα (μη αποκλειστικής) χρήσης 9 μηνών (Σεπτέμβριος - Μάιος) προφορικά από τον εκπρόσωπο της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ ως εξής:

ΔΕΗ - ποσό 140.000

Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο - 50.000

ΑΕΡΙΟ, ΔΕΥΑΛ, Στατική Φύλαξη (Security για 9 μήνες), συντήρηση χλοοτάπητα, καθαρισμός - 140.000

ΣΥΝΟΛΟ 330.000

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να "αποκωδικοποιήσουμε" τα ποσά αυτά ελλείψει άλλων στοιχείων που δεν παραδίδει προς διασταύρωση η ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ, αλλά απαιτεί την αποδοχή τους ως αληθινά και με βάση τη λογική και την όποια πείρα διαθέτουμε, να κάνουμε τις κάτωθι αναγωγές:

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ΑΕΛ καλείται να δώσει 14 αγώνες εντός έδρας στο πρωτάθλημα και 2 αγώνες για το κύπελλο ερασιτεχνών δηλαδή πρέπει να καταβάλει "λειτουργικό κόστος" ανά αγώνα (330.000/16 αγώνες=) 20.625 ή αλλιώς (330.000/9 μήνες=) 36.666 το μήνα κατά μέσο όρο.

Αναλύοντας περαιτέρω τα επιμέρους κονδύλια -που έστω προφορικώς μας γνωστοποιήθηκαν- διαπιστώσαμε τα κάτωθι:

Για 16 ημερήσιους αγώνες (χωρίς τη χρήση προβολέων) θα έπρεπε να προκαταβάλουμε ως έξοδο το ποσό (140.000/16=) 8.750 αξία ρεύματος για περίπου 4 ώρες που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα το γήπεδο (συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης των φιλάθλων)

Για δε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα έπρεπε να καταβάλλουμε το ποσό των 50.000 καλύπτοντας το σύνολο της ασφάλισης για 12 μήνες καίτοι θα κάναμε μη αποκλειστική χρήση διαστήματος 9 μηνών, καίτοι στους 9 μήνες θα κάναμε χρήση 16 αγωνιστικών ημερών!

Τα δε υπόλοιπα ποσά δεν αναλύθηκαν επιμέρους αλλά φανταζόμαστε ότι μετά τα όσα διαπιστώνουμε στα προηγούμενα, θα είναι ανάλογες οι χρεώσεις των "λειτουργικών" εξόδων. Διερωτόμαστε εύλογα μετά από αυτά, τι θα έπρεπε να προπληρώσει η ΑΕΛ αν δεν ήταν δωρεάν η παραχώρηση της μη αποκλειστικής χρήσης;

Ζητήθηκε από μέρους της ΑΕΛ η εγγύηση της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις ΔΕΚΟ σε περίπτωση συμφωνίας και μας δόθηκε προφορικά η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ζητήθηκε η επίδειξη εγγράφων των ΔΕΚΟ που να αποδεικνύουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

2. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε προς τη ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ και τον αποκλειστικό μέτοχό της κ. Πηλαδάκη τα κάτωθι:

Α) Λησμονείτε ότι η ερασιτεχνική ΑΕΛ δέχτηκε να εκχωρήσει προς την εταιρεία τα δικαιώματά της ως Σωματείο, πάνω  στη γη-οικόπεδο στο οποίο ανεγέρθηκε το AEL FC ARENA. Για να επιτευχθεί η συναίνεση του ερασιτέχνη στο όλο εγχείρημα αναλάβατε δια συμβάσεως την κάλυψη με εφάπαξ καταβολή ετησίως χρημάτων προς τον ερασιτέχνη σε αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων-ποσοστών που δικαιούνταν και από τα οποία παραιτούνταν υπέρ σας (έναντι της εφάπαξ καταβολής) προκειμένου να ανεγερθεί το γήπεδο.

Πλην ενός ποσού που μέχρι σήμερα καταβάλατε, το υπόλοιπο περίπου τάξεως 300.000 αρνείστε να το καταβάλλετε λέγοντας μάλιστα ότι το Σωματείο δεν το δικαιούται και αφού λάβατε την υπογραφή του Σωματείου για την ανέγερση του γηπέδου.

Πρόκειται για μια ακόμη από μέρους σας υπόσχεση που δεν τηρήθηκε προς την Ερασιτεχνική ΑΕΛ και την ΑΕΛ που αγαπάτε; Αν δέχεστε να καταβάλλετε επιτέλους τα οφειλόμενα χρήματα παρακαλούμε να το πράξετε με δημόσια δήλωσή σας, ώστε να αναλογιστεί ο καθένας και το μέγεθος της αγάπης σας προς την ΑΕΛ.

Β) Λησμονείτε ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων της ΑΕΛ και του αγώνα που έδωσαν όλοι υπέρ σας προκειμένου να παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση ενός οικοπέδου προς εσάς και την εταιρία σας, μπορέσατε να εξασφαλίσετε τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος μιας και η βιωσιμότητα του στηρίχτηκε στο ότι κόστος αγοράς της γης δεν υπήρξε.

Η γη πάνω στην οποία χτίστηκε το AEL FC ARENA και σας εξασφάλισε τους όρους χρηματοδότησης ανήκει στον κάθε Λαρισαίο και στον κάθε πολίτη. Δεν υποχρεωθήκατε σε εξαγορά γης προκειμένου να ανοικοδομηθεί το γήπεδο, πράγμα το οποίο ουδέποτε αναγνωρίσατε, δεν ακούσαμε ποτέ ένα "ευχαριστώ", ακούμε συνέχεια για "λειτουργικά έξοδα", πετάξατε την ομάδα της πόλης που σας παρέδωσε κατά χρήση τη γη στο δρόμο, ζητάτε επιστροφές ΦΠΑ και χρημάτων που σας υποσχέθηκαν και φοβούμαστε ότι στο τέλος θα μας ζητήσετε να σας πούμε "συγνώμη".

3. Σε ότι αφορά την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και το ζήτημα της εκκαθάρισης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Η εκκαθάριση έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Δια διαφόρων κύκλων και μέσων ο κ. Πηλαδάκης διαχέει από τις πρώτες μέρες μετά την αποχώρησή του ότι η εκκαθάριση θα περαιωθεί εγκαίρως. Δυστυχώς, επιφορτισμένοι με το καθήκον να συγκροτήσουμε μια ομάδα ποδοσφαίρου αντάξια της ιστορίας της ΑΕΛ, δαπανήσαμε πολύτιμο χρόνο.

Όταν πλέον ξεπεράσαμε τους σκοπέλους και ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό διαπιστώσαμε μια πρωτοφανή διοικητική "μέριμνα" στο τόσο σημαντικό κομμάτι. Λίγο πριν το τέλος του τριμήνου και αφού με κόπο λάβαμε μια επίσημη εξώδικη απάντηση διαπιστώσαμε την έλλειψη οριστικής απογραφής στο ΓΕΜΗ εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, την έλλειψη κατάρτισης ισολογισμών κλπ. Απευθυνθήκαμε στα αρμόδια δικαστήρια προκειμένου να "τρέξουν" οι διαδικασίες.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η πλευρά του κ. Πηλαδάκη, επικαλέστηκε ότι οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της λύσης και εκκαθάρισης είναι θέμα ολίγων ημερών και πέτυχε την αναβολή. Έκτοτε παραμένει η κατάσταση εξίσου στάσιμη, όπως πριν. Σε δήλωση του σε τοπική εφημερίδα ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα τελειώσει η εκκαθάριση...

Παράλληλα σας προτάθηκε εδώ και καιρό να επισπεύσετε τη διαδικασία, ώστε να μπορέσει όποιος επιθυμεί να λάβει δια της εκκαθαρίσεως το προπονητήριο και το λεωφορείο. Το προπονητήριο εξακολουθείτε να θέλετε να το "βγάλετε" εκτός εκκαθαρίσεως, ίσως γιατί τα χρήματα θα πάνε με αυτή τη διαδικασία έναντι χρεών προς το Δημόσιο ή τους τρίτους, ενώ προτιμάτε να το εκμεταλλεύεστε εσείς δια μισθώσεως απαιτώντας "λειτουργικά έξοδα". Δεν σας κρίνουμε βέβαια για το ότι δεν θέλετε ενδεχομένως να πάνε τα χρήματα του πλειστηριασμού στο Δημόσιο ή σε εργαζόμενους ή ποδοσφαιριστές που τα έχασαν. Ας κρίνουν άλλοι για μας.

4. Επισημαίνουμε ότι το Σωματείο της ΑΕΛ επιθυμεί την ταχεία και δίκαιη λύση όλων των θεμάτων. Μοναδικός γνώμονας μας είναι η αλήθεια την οποία αποζητούμε και την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε απέναντι στον κόσμο που τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε από λύπες και πίκρες.

Δεν μηδενίζουμε την προσφορά του κ. Πηλαδάκη, δεν υπάρχει καμιά προσωπική διαφορά, αλλά θα πρέπει εφόσον αποζητούμε το ίδιο, δηλαδή το καλό της ΑΕΛ, να σταματήσουν οι υπεκφυγές και να δούμε κατάματα την πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε προς τη ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ να μας ενημερώσει εγγράφως για το χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου να διεξαχθεί φιλικός αγώνας (με ομάδα που θα καθορισθεί προσεχώς) στο AEL FC ARENA την Κυριακή 1/3/2014 και ώρα 15:00 αντί του αγώνα με την αποβληθείσα ομάδα του Τηλυκράτη.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ