ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Θα ήταν φανταστικό αν είχαμε Πόνσε - Αραούχο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Χιμένεθ, ΑΕΚ (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ έκανε και πάλι αναφορά τόσο στον Πόνσε, όσο και στον Αραούχο, ενώ παραδέχθηκε πόσο πολύ του έλλειπε η ΑΕΚ στο μεσοδιάστημα μέχρι να επιστρέψει.

Αμέσως μετά την λήξη του ματς στο Περιστέρι, ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε την… φιτιλιά. «Θα ήθελα μαζί του χρόνου Πόνσε και Αραούχο». Ένα επιθετικό δίδυμο που δεδομένα μοιάζει βγαλμένο, από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών της ΑΕΚ.

Όμως ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας σήμερα (9/2) στην κάμερα της Nova, παραδέχθηκε πως ένα τέτοιο δίδυμο, αποτελεί και δικό του… όνειρο.

Όπως επίσης παραδέχθηκε πόσο πολύ του έλειψε η ΑΕΚ, στο μεσοδιάστημα από το τέλος της περυσινής σεζόν, μέχρι και τώρα που επέστρεψε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

"Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Η αίσθηση που είχα όταν γύρισα, είναι πως δεν έλειψα ούτε μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να δουλέψουμε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση το να φύγω από την ΑΕΚ. Αλλά ήδη έχω μιλήσει πολύ γι αυτό. Χρειαζόμουν μια παρένθεση, να βρεθώ κοντά στην οικογένεια μου. Είχα σκεφτεί να μην δουλέψω καθόλου αυτή την αγωνιστική περίοδο. Αλλά στην Λας Πάλμας, μου το έκαναν εύκολο να είμαι κοντά στο σπίτι μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Από την πρώτη μέρα όμως, μου έλειπε η ΑΕΚ.

Πάντα έλεγα πως μακάρι να μην χρειαζόταν να γυρίσω τόσο νωρίς. Να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα. Πάντα έλεγα πως μόλις με χρειαστεί η ΑΕΚ και με ζητήσει, θα γυρίσω. Με ζήτησε και γύρισα. Υπέφερα αρκετά μακριά από την ΑΕΚ. Λένε πως και οι άνδρες κλαίνε, οπότε μου έλειπε πολύ η ομάδα. Ανάμεσα σε εμάς και τους ποδοσφαιριστές, υπήρχε ένα παραπάνω συναίσθημα. Ήμασταν σαν οικογένεια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Και η ομάδα και η διοίκηση μου έδινε ότι μπορούσε για να είμαι καλά".

-Πως βρήκατε την ΑΕΚ τώρα που επιστρέψατε; Είναι ζήτημα ψυχολογίας:
«Δεν είχα καθόλου χρόνο από την μέρα που ήρθα. Βρήκα πολλούς παίκτες τραυματισμένους, με ενοχλήσεις. Μετά το τελευταίο ματς έχουμε και τιμωρημένους. Θα πάμε έτσι όπως είμαστε και θα συνεχίσουμε μπροστά. Αυτοί που με γνώριζαν, μου μετέφεραν την χαρά για την επιστροφή μου. Αυτοί που δεν με γνωρίζουν, ελπίζω να τους πάρουμε με το… μέρος μας και να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια. Είμαστε μια ομάδα, που πρέπει να βάζει συνεχώς στο γήπεδο την ψυχή της. Και για να καταθέσουμε την ψυχή μας, πρέπει να είμαστε καλά. Έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά, που έχει κάνει το προηγούμενο τεχνικό τιμ. Διότι είναι καλοί επαγγελματίες».

- Για το αγωνιστικό πλάνο με τον ΟΦΗ και για τους τραυματίες:
«Θα δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες. Με την απουσία του Άλεφ, πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι χαφ μας. Στο τέλος της προπόνησης, θα βγάλω μια λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι και με βάση αυτούς, θα είναι και το σύστημα. Οι παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους, δείχνουν σε μένα, πως μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξουμε με τρία στόπερ ή με τέσσερις στην άμυνα, διότι ακόμα δεν ξέρουμε, ποιους παίκτες θα έχουμε στην διάθεση μας».

-Για τον Γιακουμάκη:
«Είναι καταπληκτικό παιδί. Δεν είχε τόσο χρόνο συμμετοχής λόγω Αραούχο και Λιβάγια. Αλλά όσες φορές χρειάστηκε βοήθησε πολύ. Και έχει τεράστιο μέλλον μπροστά τους. Και ο ΟΦΗ έχει καλούς παίκτες μπροστά».

-Για το ενδεχόμενο να παίξει κλειστά ο ΟΦΗ:
«Όταν μια ομάδα κάνει καλή άμυνα, είναι δύσκολο να κάνεις ευκαιρίες. Όπως έγινε και στο ματς στο Περιστέρι. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να τρελαθούμε και να ανοιχτούμε και να δεχθούμε αντεπίθεση. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Το ποδόσφαιρο, βασίζεται στην μετάβαση. Ούτε μόνο στην άμυνα, ούτε μόνο στην επίθεση».

- Για Πόνσε και Αραούχο:
«Έδωσα μια απάντηση σε μια ερώτηση μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Είπα δεν θα με πείραζε να τους έχω και τους δυο. Ο Αραούχο είναι ένας κινητικός επιθετικός, παίρνει από πίσω την μπάλα, παίζει και ως εξτρέμ. Ο Πόνσε είναι ένας παίκτης που πατάει περιοχή, έχει καταπληκτικά τελειώματα με το κεφάλι. Είναι δυο διαφορετικοί, μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Μακάρι η ΑΕΚ να μπορέσει να αξιολογήσει και να πάρει τα θετικά στοιχεία από τον Πόνσε. Και αν μια μέρα μπορεί να τους ενώσει, θα είναι φανταστικό. Αυτό που χρειάζονται βέβαια και οι δυο, είναι την βοήθεια των συμπαικτών τους».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ