ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προγραμματισμένο "δώρο" του Ουζουνίδη

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ουζουνίδης είχε συγκεκριμένους λόγους που έδωσε στους παίκτες της ΑΕΚ το ρεπό της Πέμπτης (4/10), το οποίο δεν έχει να κάνει με όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Μπενφίκα .

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μια συνηθισμένη απόφαση για έναν προπονητή, να δίνει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, τρεις μέρες πριν από ντέρμπι πρωταθλήματος. Όμως η επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν και μελετημένη αλλά και προγραμματισμένη.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν αποφάσισε να δώσει το σημερινό (4/10) στους ποδοσφαιριστές του, μετά το παιχνίδι με την Μπενφίκα. Κάτι που σημαίνει πως η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με την τιτάνια προσπάθεια που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» για την ανατροπή του σκορ, ούτε με την ψυχολογική καταρράκωση που προκάλεσε ο τρόπος που ήρθε η ήττα από τους Πορτογάλους.

Ο Ουζουνίδης το είχε προγραμματίσει αυτό το ρεπό, από την αρχή της εβδομάδας. Ανεξάρτητα μ’ ότι θα συνέβαινε στο ματς με την Μπενφίκα. Προφανώς ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε έτσι κι αλλιώς στο μυαλό του, πως για ένα παιχνίδιChampions League, θα χρειαζόταν να ξοδέψουν πολλή ενέργεια και πολλές δυνάμεις οι παίκτες του. Επομένως δεδομένα θα είχαν ανάγκη από ξεκούραση.

Επίσης ο Ουζουνίδης θεωρεί πως μετά από συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και ενόψει ενός ντέρμπι, μια ημέρα ελεύθερη για σωματική αποφόρτιση και για άδειασμα του μυαλού, είναι πολύ πιο ωφέλιμη από ένα πρόγραμμα δουλειάς στα Σπάτα. Πρόγραμμα που έτσι κι αλλιώς θα ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς. Γι αυτό και όταν ο Ουζουνίδης έκανε τον προγραμματισμό της εβδομάδας, συμπεριέλαβε από την αρχή το σημερινό ρεπό.

Να θυμίσουμε ότι και κατά την περσινή του θητεία στον Παναθηναϊκό υπήρχαν εβδομάδες που ο Ουζουνίδης είχε δώσει Πέμπτη ρεπό στους παίκτες του, ακόμα και πριν από ντέρμπι, σε μια προσπάθεια του κυρίως να τους αποφορτίσει από τα οικονομικά προβλήματα που είχαν οι πράσινοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ