ΑΕΚ

Οι Έλληνες κερδίζουν στην ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι μαχητές της Ένωσης καλούνται να κάνουν ακόμα μία υπέρβαση κόντρα στη Σέλτικ. Το ελληνικό στοιχείο είναι αυτό στο οποίο ποντάρει ο Ουζουνίδης. Το Sport24.gr εξηγεί.

Το ταλέντο, η εμπειρία, η πληθώρα λύσεων και η ποιότητα σε όλες τις γραμμές, είναι τα βασικότερα γνωρίσματα των ομάδων που καταφέρνουν υπερβάσεις και σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες. Ωστόσο όλα αυτά μαζί, δεν φέρνουν αποτέλεσμα αν εντός των αποδυτηρίων δεν ευδοκιμούν η ενότητα και η (καλώς εννοούμενη) πολεμική διάθεση.

Για καλή τύχη της, η ΑΕΚ έχει συλλέξει εντός του προπονητικού αρχηγείου της, χαρακτήρες εξαίρετους, συμβατούς με το DNA της και απόλυτα συνυφασμένους με την ιδέα ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους.

Αυτή η συνειδητή επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη να δημιουργηθεί μια ελληνική βάση αποτελούμενη από εξαίρετα παιδιά και δουλευταράδες, χρόνο με τον χρόνο δικαιώνει εκείνον και αποζημιώνει την ομάδα για την εμπιστοσύνη της.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα πιστού στρατιώτη ο οποίος συνεχώς βελτιώνεται και διαπρέπει μέσα από την αφοσίωση σε αυτό που κάνει και τη σκληρή καθημερινή δουλειά.

Επίσης αποτελεί την πλέον εκκωφαντική απάντηση προς όλους τους νεαρούς και φερέλπιδες Έλληνες παίκτες, οι οποίοι πριν καλά - καλά βγουν από το αβγό τους, ψάχνουν το εύκολο χρήμα αντί να κοιτάξουν πρώτα να εδραιωθούν και να παίξουν μπάλα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ

Η ΑΕΚ δεν σκορπάει χρήματα, όμως γνωρίζει να ανταμείβει. Το απέδειξε με την περίπτωση του Μάνταλου ο οποίος πήρε νέο συμβόλαιο κι έγινε από τους πλέον καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, μόλις έκανε τα πρώτα βήματα με πατερίτσες μετά την επέμβαση στους χιαστούς.

Ανανέωσε τους Μπακάκη και Λαμπρόπουλο το καλοκαίρι του 2017 και σκοπεύει να το πράξει ξανά προσφέροντάς τους περισσότερα (ότι κι αν έχει πει, αν έχει όντως πει, ο Λάζαρος στον πρώτο). Τα δίνει σε αυτούς που προσφέρουν πίσω για εκείνη το κάτι παραπάνω και διαγράφουν μια πιστή παρουσία, γεμάτη από συνέπεια και διαρκή πρόοδο. Η ΑΕΚ θέλει τους στρατιώτες της, γιατί είναι αυτοί που δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους.

Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Έχοντας αφήσει πίσω του τον Γκάλο και ερχόμενος με φόρα για να καθιερωθεί στην εθνική ομάδα. Είναι ο καλύτερος Έλληνας στη θέση του αυτή την περίοδο και το νέο συμβόλαιο τον περιμένει. Σαφώς θα πρέπει να γίνει άμεσα μια κουβέντα μαζί του καθώς από τον ερχόμενο Ιανουάριο, αποκτά το δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Τάσος Μπακασέτας, ξέρει ότι δουλεύει πλέον καθημερινά υπό τις οδηγίες του προπονητή ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν, τον έχει βοηθήσει να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του στα γήπεδα.

Αποκτά ολοένα και περισσότερο ηγετικό ρόλο και αυτό είναι το στοιχείο που θα τον βοηθήσει να προσελκύσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, άλλωστε δεν το έχει κρύψει ότι θέλει να παίξει εκτός των εγχώριων συνόρων. Η ΑΕΚ βέβαια δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Μετά από δύο χρόνια με καλά ματς αλλά και μία στάνταρ γκάμα πραγμάτων που έκανε εντός των αγωνιστικών χώρων, ο Κώστας Γαλανόπουλος παρουσίασε στο «Πάρκχεντ» πρόσωπο ολοκληρωμένου μέσου.

Πέρα από το ασταμάτητο τρέξιμο, βλέπουμε πλέον πρωτοβουλίες, μεταφορά της μπάλας, κάθετες πάσες, προωθητικές μπαλιές, στοιχεία με τα οποία όφειλε να εμπλουτίσει το παιχνίδι του. Έχει ήδη δύο γεμάτες σεζόν στις πλάτες του και στα 21 του αλλάζει πίστα! Είναι σημαντική η απώλειά του από το αυριανό (14/8) ματς.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ