ΑΕΚ

Ο Ουζουνίδης είδε αυτό που ήθελε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η συμπεριφορά του διδύμου Πόνσε – Λιβάγια στην επίθεση στο ματς με τον ΠΑΣ, ήταν ακριβώς αυτή που ήθελε να δει ο Ουζουνιδης – Οι σημειώσεις και οι οδηγίες του τεχνικού της ΑΕΚ.

"Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία για την κλάση και την ποιότητα του Πόνσε" ήταν η δήλωση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον Αργεντινό φορ, για τον οποίο σχεδόν 1,5 μήνα επέμενε πως είναι ο επιθετικός που χρειάζεται η ΑΕΚ.

"Ο Λιβάγια έπαιζε φορ πριν έρθει στην ΑΕΚ και μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν ρόλο" ήταν αυτό που έλεγε ο τεχνικός της Ένωσης στους συνεργάτες του για τον Κροάτη επιθετικό, πριν ξεκινήσει καν η προετοιμασία. Το δίδυμο του Πόνσε με τον Λιβάγια, το περίμενε πολύ και πάνω του «πόνταρε» πολλά. Όπως αποδεικνύει το αποτέλεσμα της πρώτης συνύπαρξης του Αργεντινού και του Κροάτη στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, όχι άδικα.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…

Ο Ουζουνίδης είδε τον Πόνσε και τον Λιβάγια να του δίνουν από ένα γκολ στο ματς με τον ΠΑΣ. Αλλά κυρίως είδε ακριβώς αυτό που ήθελε, από τον τρόπο που λειτούργησαν οι δυο παίκτες στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ. Το… «καταλαβαινόμαστε με τον Μάρκο», που δήλωσε ο Πόνσε μετά το ματς, ουσιαστικά περιγράφει την εικόνα που έβγαλαν στο γήπεδο. Με πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την φάση του πρώτου γκολ. Με τον Λιβάγια δημιουργό και τον Πόνσε εκτελεστή. Οι δυο τους πατούσαν περιοχή. Κάτι που επίσης θέλει ο Ουζουνίδης. Και είναι ενδεικτικό πως και ο Πόνσε και ο Λιβάγια, «σκόραραν» μέσα από το «κουτί».

Η ΟΔΗΓΙΑ…

Για τον Ουζουνίδη, εξίσου σημαντική με την συνεργασία που είχαν ο Αργεντινός με τον Κροάτη, ήταν και η δυνατότητα τους, να απειλήσουν ατομικά τον αντίπαλο. Στο ένας εναντίον ενός. Μάλιστα αυτό που ζητούσε συνεχώς ο τεχνικός της ΑΕΚ από τα χαφ του, ήταν να προσπαθούν να περνούν την μπάλα κάθετα είτε στον Πόνσε, είτε στον Λιβάγια. Και είτε ο Αργεντινός, είτε ο Κροάτης, να πηγαίνουν στο ένας μ’ έναν με τους αμυντικούς του ΠΑΣ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ…

Είναι δεδομένο πως αυτό που ο Ουζουνίδης στην επιθετική γραμμή στο ματς με τον ΠΑΣ, θέλει να το… ξαναδει άμεσα. Και πλέον ο τεχνικός της ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει αν στο αυριανό (28/8) κρίσιμο παιχνίδι με την Βίντι στο ΟΑΚΑ, θα κρατήσει τον Πόνσε δίπλα στον Λιβάγια στην βασική ενδεκάδα. Κυρίως αυτό θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική ετοιμότητα του Αργεντινού φορ. Και αν είναι σε θέση, μέσα σε τρεις μέρες, να ξεκινήσει βασικός σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ