ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπακασέτας είναι πάντα η λύση

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ψάχνει για επιπλέον λύσεις στη μεσαία γραμμή και φαίνεται πως έχει αρχίσει να στρέφεται στον Τάσο Μπακασέτα. Το Sport24.gr αναλύει.

Όταν στις 14 Σεπτεμβρίου έκλεινε η μεταγραφική αγορά και για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, η ΑΕΚ έμενε με συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για τις δυο θέσεις των χαφ. Τον Σιμόες, τον Γαλανόπουλο, τον Άλεφ, τον Μοράν και τον Αϊντάρεβιτς. Ακριβώς 13 μέρες μετά, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ΑΕΚ είχε ετοιμοπόλεμους μόνο τους δυο πρώτους.

Όταν στις 14 Σεπτεμβρίου έκλεινε η μεταγραφική αγορά και για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, η ΑΕΚ έμενε με συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για τις δυο θέσεις των χαφ. Τον Σιμόες, τον Γαλανόπουλο, τον Άλεφ, τον Μοράν και τον Αϊντάρεβιτς. Ακριβώς 13 μέρες μετά, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ΑΕΚ είχε ετοιμοπόλεμους μόνο τους δυο πρώτους. Ο Άλεφ ήταν τραυματίας, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα και εκτός αποστολής τον Μοράν και να κόψει τελευταία στιγμή από την 18άδα τον Αϊντάρεβιτς. Δείγμα πως δεν θεωρεί ετοιμοπόλεμους κανέναν εκ των δυο. Επομένως και με βάση την… αριθμητική των αγωνιστικών δεδομένων, ο Ουζουνίδης καλείται να αναζητήσει εκ των έσω, εναλλακτικές λύσεις για τα χαφ.

Η πρώτη εξ αυτών είναι ο Ούρος Τσόσιτς. Για τον ρόλο του κόφτη. Ο Ουζουνίδης δοκίμασε για πρώτη φορά τον Σέρβο σ’ αυτή την θέση στο ματς με τον Πανιώνιο, έχει πει δημοσίως πως ο παίκτης λόγω τεχνικής κατάρτισης μπορεί να ανταποκριθεί και το ξαναδοκίμασε στην Τούμπα. Όμως ο τεχνικός της ΑΕΚ σκέφτεται ως μια ακόμα εναλλακτική λύση για τα χαφ, τον Τάσο Μπακασέτα. Για τον ρόλο του "οκταριού". Και μάλιστα από την θεωρία, ο Ουζουνίδης πέρασε αμέσως στην πράξη, καθώς δοκίμασε τον διεθνή μεσοεπιθετικό σ’ αυτή την θέση, στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Με τον Μπακασέτα να ανταποκρίνεται περίφημα στον ρόλο, παρόλο που ως δεύτερος χαφ δεν είχε παίξει ούτε στα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα. Άλλωστε το έχει η… μοίρα του στην ΑΕΚ, να αλλάζει θέσεις για να καλύψει κενά.

Δεν είναι ένα εύκολο πείραμα, μια τέτοια πιθανή μετάθεση του Μπακασέτα. Ούτε είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Ούτε καν μπορεί εύκολα ο διεθνής μεσοεπιθετικός να φύγει από την θέση του δεξιού εξτρέμ, στην οποία βρίσκεται από την αρχή της σεζόν και από την οποία έχει βρει λειτουργικότητα το αγωνιστικό σχήμα του Ουζουνίδη.

Από την άλλη μεριά, ο Μπακασέτας είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει κάθετα και μπορεί να απειλήσει και έξω από την περιοχή. Αυτό δηλαδή που θέλει η ΑΕΚ από το… οκτάρι της. Ενώ είναι και ένας παίκτης, που έχει την δυνατότητα προσαρμογής σ’ οποιαδήποτε ρόλο μέσα στο γήπεδο, του ζητήσει ο προπονητής. Εξάλλου το έχει κάνει πολλές φορές, ειδικά στην ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης το είχε σαν σκέψη την εναλλακτική του Μπακασέτα σε θέση χαφ, το δοκίμασε στην Τούμπα και είναι πολύ πιθανό να το ξαναδοκιμάσει αλλά και να το δουλέψει και στα Σπάτα.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΠΟ… ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Η αλήθεια είναι πως ο Μπακασέτας αποτελεί έτσι κι αλλιώς μια από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις αγωνιστικής μετάθεσης, στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ένωση το καλοκαίρι του 2016, έχοντας κάνει εξαιρετική σεζόν στον Πανιώνιο ως δεύτερος επιθετικός. Και αυτή φαινόταν να είναι και η φυσική του θέση. Κυρίως εξ ανάγκης όμως, ο Μπακασέτας στην ΑΕΚ έγινε κάτι σαν εξτρέμ. Σχεδόν από το πρώτο του καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στα άκρα της επίθεσης. Και από τότε ελάχιστες φορές έπαιξε σ’ άλλη θέση. Ακόμα και στην εθνική ομάδα πλέον, παίζει ως ακραίος.

Μπορεί ο Μπακασέτας να μην ήξερε καλά την θέση του εξτρέμ. Ίσως να μην του ταίριαζε καν λόγω αγωνιστικών χαρακτηριστικών. Όμως δούλεψε σκληρά, δεν έκανε ποτέ παράπονα γι αυτή την θέση την μετάθεση και τόσο στην περυσινή σεζόν, όσο και ειδικά φέτος, έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και έχει βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ