ΑΕΚ

Ξέρει το ρόστερ της ΑΕΚ, σαν την τσέπη του

Ξέρει το ρόστερ της ΑΕΚ, σαν την τσέπη του

Ο Χιμένεθ ξέρει πολύ καλά τους περισσότερους από τους παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ -Τι έχει πει για κάποιους εξ αυτών- Το Sport24.gr αναλύει το μεγάλο πλεονέκτημα του Ισπανού τεχνικού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για έναν προπονητή που αναλαμβάνει τις τύχες μιας ομάδας, μεσούσης της σεζόν είναι να προλάβει να μάθει τους παίκτες και να εξοικειωθεί με το υλικό που παραλαμβάνει. Για παράδειγμα ο Γκας Πογέτ, όταν είχε έρθει στην ΑΕΚ, είχε περάσει ατελείωτα ξενύχτια μπροστά στο video, μελετώντας έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο δεν έχει τέτοιου είδους πρόβλημα, όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει τις ώρες του σε μελέτη, αλλά ξέρει και σαν την τσέπη του, το ρόστερ της ΑΕΚ με το οποίο θα πιάσει δουλειά ήδη από σήμερα (6/2). Με τους 13 παίκτες, συν όλους τους πιτσιρικάδες, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός συνεργαζόταν μόλις στην περυσινή σεζόν. Ενώ με τους οκτώ εξ αυτών, ήταν μαζί από τα τέλη Γενάρη του 2017.

Ο Χιμένεθ στη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, θα συναντήσει ξανά τους Μπάρκα, Τσιντώτα, Μπακάκη, Γκάλο, Χουλτ, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μπακασέτα, Μάνταλο και Κλωναρίδη. Όλους τους ξέρει πολύ καλά. Για κάποιους μάλιστα έχει πει και τρομερές ατάκες.

" Πολυτέλεια να έχουμε τέτοιο παίκτη" είχε πει για τον Τσιγκρίνσκι. " Είναι τεράστιος αμυντικός και το να έχεις τέτοιο παίκτη, είναι εγγύηση" είχε πει για τον Μπακάκη. Τον Γκάλο τον είχε χαρακτηρίσει " κορυφαίο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος". Τον Μάνταλο " αναντικατάστατο". Με τον Χιμένεθ έκανε ο Λιβάγια την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Εξ ου και η σύζυγος του Κροάτη, ήταν η πρώτη που έσπευσε να καλωσορίσει τον Ισπανό τεχνικό στο "σπίτι του".

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και επτά παίκτες από το ρόστερ, με τους οποίους ο Χιμένεθ θα συνεργαστεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τους Αλμπάνη, Άλεφ, Γιαννιώτα, Μπογέ, Πόνσε, Κρίστιτσιτς και Οικονόμου. Ωστόσο ακόμα και σ' αυτή την κατηγορία, υπάρχουν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όπως του Αλμπάνη και του Άλεφ. Την μεταγραφή του Έλληνα εξτρέμ η ΑΕΚ την προχώρησε πριν το καλοκαιρινό διαζύγιο με τον Χιμένεθ και εν γνώσει και θετική εισήγηση του Ισπανού. Ενώ την περίπτωση του Άλεφ, η Ένωση την κοίταζε ήδη από πέρυσι τον Γενάρη. Κάτι που επίσης γνώριζε ο Χιμένεθ.

Σημασία έχει επίσης και το γεγονός, πως και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, που έρχονται μαζί με τον Ισπανό, ξέρουν επίσης πολύ καλά, τους περισσότερους από τους παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ. Και μάλιστα έχουν εξαιρετική σχέση μαζί τους. Για τον Ουφάνο όλοι έλεγαν πάντα τα καλύτερα. Ενώ ο γυμναστής Μπασκόν είχε ιδιαίτερη σχέση σχεδόν μ' όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μάλιστα ήταν στο επίκεντρο της αποθέωσης και την μέρα της φιέστας κατάκτησης του πρωταθλήματος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ