ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε όλα τα "βαριά χαρτιά" του να πιάνουν χαμηλά επίπεδα απόδοσης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ και μοιραία η ΑΕΚ ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν διάθεση και προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τους αντιπάλους και τελείωσαν χωρίς τίτλο τη σεζόν. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση τους:

ΜΠΑΡΚΑΣ: Η ΑΕΚ ηττήθηκε όμως ο Βασίλης Μπάρκας θα πάρει καλό βαθμό για την παρουσία του στον τελικό. Στο τέρμα των «ασπρόμαυρων» δεν φέρει ευθύνη και σε άλλες επικίνδυνες φάσεις δήλωσε «παρών» με τα καλά του ρεφλέξ.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο πάντα αξιόπιστος Μιχάλης Μπακάκης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο «Μπακ» αντιμετώπισε δυσκολίες στο μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ. Επίσης, επιθετικά, δεν προσέφερε τα αναμενόμενα με τον Χιμένεθ να τον κάνει αλλαγή στο 80’.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στην εκπνοή του πρώτο ημιχρόνου από τον Άκπομ, κανείς από την «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν βρέθηκε για να τον σταματήσει. Παράλληλα, και στις στημένες μπάλες που κέρδισε η Ένωση, ούτε ο Οικονόμου ούτε ο Τσιγκρίνσκι κατάφεραν να επιβληθούν της «αεροπορίας» του ΠΑΟΚ.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο «Τσίγκρι» έκανε αγώνα δρόμου για να καταφέρει να παίξει στον τελικό. Χρειάστηκε να επέμβει κάποιες στιγμές, αλλά όπως συμβαίνει και με τον Οικονόμου υπάρχει ευθύνη στο γκολ του Άκπομ που ο Μπάρκας έμεινε μόνος να παλέψει με τον Άγγλο φορ.

ΧΟΥΛΤ: Όπως ο Μπακάκης, έτσι και ο Χουλτ δεν έγινε ποτέ ουσιαστικός για την ΑΕΚ. Καλά κλεισμένος προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες από τις κούρσες του, αλλά τα πολλά χιλιόμετρα που "κατάπιε" ήταν ανώφελα, ειδικότερα από τη στιγμή που γενικά το δημιουργικό κομμάτι της Ένωσης χώλαινε.

ΚΡΣΤΙΤΣΙΤΣ: Δεν είχε καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο ο Σέρβος χαφ. Έκανε λίγα πράγματα στο κομμάτι της δημιουργίας, όπως και αμυντικά. Σε δίδυμο με τον Σιμόες δεν λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν την κυριαρχία στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Χιμένεθ τον απέσυρε και πέρασε στη θέση του τον Μπογέ στο β’ ημίχρονο.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο υπαρχηγός της ΑΕΚ… χάθηκε παρέα με τον Σέρβο παρτενέρ του. Τρέξιμο, τρέξιμο και πάλι τρέξιμο με μηδέν ουσία στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Πορτογάλος βοηθάει αμυντικά, όμως όταν ο παίκτης στο πλάι του αδυνατεί να δημιουργήσει το κέντρο της Ένωσης γίνεται προβληματικό.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Λίγα πράγματα από τον "κάπτεν" της Ένωσης. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε βέβαια την απόδοσή του, δημιούργησε ρήγματα στο πλάι, αλλά η καλά στημένη άμυνα του ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να τελειώνει όλες του τις μπαλιές προς την περιοχή και συγκεκριμένα το κεφάλι του Πόνσε.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Παρόμοια κατάσταση με τον Μάνταλο και ο Κροάτης. Ναι μεν υπήρχε διάθεση για επίθεση, ωστόσο οι συνεργασίες δεν βγήκαν. Ο Λιβάγια, πάντως, από ατομικές ενέργειες κυρίως το πάλεψε να δημιουργήσει κινδύνους, μοίρασε και μία πάσα στον Πόνσε που θα μπορούσε να γίνει ασίστ, χωρίς ο Αργεντινός να καταφέρει να εκτελέσει τον Πασχαλάκη.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν ενθουσίασε στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά, τουλάχιστον, ήταν καλά κλεισμένος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ δυσκολεύτηκε πολύ να βρει συνεργασίες με τον πλάγιο οπισθοφύλακα της πλευράς του. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλτο προσπάθησε περισσότερο, όμως, ο Χιμένεθ τον απέσυρε στο 70’.

ΠΟΝΣΕ: Ο Αργεντινός σέντερ φορ ήταν όπως πάντα κινητικός, πήρε κάποιες σωστές μπάλες, έστω κι αν η ΑΕΚ δεν πετούσε «φλόγες» και δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Θα μπορούσε να απειλήσει εάν οι τοποθετήσεις του και τα τελειώματα του ήταν ορθά την κρίσιμη στιγμή.

ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν έδωσε αυτά που θα ήθελε ο Χιμένεθ.

ΜΠΟΓΕ: Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να παίξει στον τελικό, τα κατάφερε, μπήκε αργά στο ματς και δεν έδειξε κάτι, δεν είχε χρόνο.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο «Γαλανό» έδειξε διάθεση να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι, που είχε σοβαρά προβλήματα η ΑΕΚ, αλλά μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ