ΑΕΚ

Η αρχή του "love story" με τον Χιμένεθ και η γκολάρα του Σκόκο

Η αρχή του "love story" με τον Χιμένεθ και η γκολάρα του Σκόκο

Σ' ένα Άρης - ΑΕΚ 0-4 το 2010 άρχισε η σχέση αγάπης του Χιμένεθ με την Ένωση. Από τότε ο Ανδαλουσιανός θήτευσε άλλες δύο φορές στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ενώ η επιστροφή του Νάτσο Σκόκο, εννέα χρόνια μετά, έχει μείνει στα χαρτιά.

Άρης και ΑΕΚ θ' αναμετρηθούν απόψε στις 19:00 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Μανόλο Χιμένεθ να επιστρέφει στο γήπεδο που έγινε η πρώτη του γνωριμία με την ελληνική πραγματικότητα. Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο που φέρει δύο υπογραφές, προσωπικοτήτων που έχουν λατρευτοί όσο λίγοι στον "πλανήτη ΑΕΚ".

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Οκτώβρη 2010 και η Ένωση μόλις είχε προσλάβει τον Ανδαλουσιανό ως αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Χιμένεθ ήρθε στην Ελλάδα μετά από τη θητεία του στη Σεβίλλη και με το... καλημέρα σας θα έπαιζε ντέρμπι.

Η ΑΕΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε πάρει κανένα "διπλό" στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη όντας το αουτσάιντερ. Στο χορτάρι, όμως, ο συνδυασμός Χιμένεθ - Σκόκο "γέννησε" μία ιστορική εμφάνιση των "κιτρινόμαυρων" στην έδρα του Άρη με σφραγίδα το καταπληκτικό γκολ του Αργεντινού (είχε βάλει δύο σε εκείνο το ματς).

Εκείνο το 4-0 στην πρώτη του Μανόλο Χιμένεθ έφερε και τίτλο στο τέλος της χρονιάς, καθώς η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας στον τελικό του ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο. Τότε, βέβαια, και με την Ένωση να ταλανίζεται από πολλά προβλήματα κανείς δεν πίστευε ότι ο Χιμένεθ θα επέστρεφε άλλες δύο φορές. Τη μία μάλιστα οδήγησε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, μετά την Σεβίλλη, στο πρωτάθλημα.

Ο ένας, ο Χιμένεθ, πραγματοποιεί ήδη την τρίτη του θητεία στο τιμόνι της ΑΕΚ. Ο έτερος πρωταγωνιστής του Άρης - ΑΕΚ 0-4 (Καφές 41', Σκόκο 58', 68', Τζιμπούρ 91'), δηλαδή ο Νάτσο Σκόκο ακούστηκε αρκετές φορές επί εποχής Μελισσανίδη για επιστροφή, ωστόσο το σενάριο έμεινε στα χαρτιά και μάλλον έτσι θα πάει μέχρι ο Αργεντινός να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Πάντως, μετά το παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου, ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει τις επισκέψεις της ΑΕΚ στο "Βικελίδης" με την καταπληκτική εμφάνιση του Σκόκο, ειδικότερα για τον τρόπο με τον οποίο ο "υδραυλικός" είχε κάνει το 2-0 στο 58'. Ήταν μία "φωτοβολίδα" του Νάτσο, σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου την οποία καλά καλά δεν πρόλαβε να... πιάσει ο σκηνοθέτης της NOVA, ενώ ο Σηφάκης δεν είχε καταλάβει τι συνέβη:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ