Αυτά δίνει η ΑΕΚ στον Γιόχανσον

Το Sport24.gr φέρνει στο φως όσα ισχύουν στην υπόθεση συμβολαίου του Γιόχανσον. Ποια είναι η πρόταση της ΑΕΚ που δεν αλλάζει και γιατί την αρνήθηκε αρχικά ο Σουηδός. Η παραχώρηση χρονικής διάρκειας και τι αλλάζει με τον τραυματισμό του.

Το πόσο πολύ θέλει η ΑΕΚ να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Γιάκομπ Γιόχανσον, φάνηκε περίτρανα από το οικονομικό ύψος της πρότασης που του έγινε πριν από περίπου ενάμιση μήνα και σαφώς την προσπάθεια του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου να τον προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο από ότι ο προκάτοχός του.

Αν και ο Γιόχανσον μιλούσε την ίδια γλώσσα με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, η βόρεια νοοτροπία τους δεν επέτρεπε το οποιοδήποτε ψήγμα συναισθηματικής προσέγγισης, αυτής δηλαδή που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως έξτρα όπλο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο Λυμπερόπουλος. Ωστόσο το «κόλπο» δεν έπιασε, ο νέος τεχνικός διευθυντής δεν τα κατάφερε.

Η πρόταση ήταν υψηλή, εφάμιλλη αυτής που έγινε στον Πέτρο Μάνταλο. Στον Γιόχανσον ο Λυμπερόπουλος (ασφαλώς μετά από συζήτηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη) πρότεινε ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ, μαζί με κάποια βατά μπόνους και άλλα πιο δύσκολα προς επίτευξη. Η ολική επίτευξη τους θα ανέβαζε και ακόμα περισσότερο το συνολικό ποσό είσπραξης. Πρόταση αδιαμφισβήτητα εξαιρετική. Οι απαιτήσεις του Γιόχανσον ωστόσο, ήταν για συμβόλαιο πάγιων αποδοχών 750.000 ευρώ και επιπλέον μπόνους. Υπήρχε μια διαφορά...

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μάλιστα η ΑΕΚ ήταν ανοιχτή στη διάρκεια της επόμενης συμφωνίας. Η πρόταση της, η οποία παραμένει σε ισχύ, αφορούσε συμβόλαιο τριών ετών, ωστόσο δεν θα έλεγε όχι στον Σουηδό εφόσον εκείνος ήθελε να δεσμευτεί για δύο έτη. Κοινώς του άφησε το πεδίο ελεύθερο. Ωστόσο στο μυαλό του Γιόχανσον, η φυγή έμοιαζε παγιωμένη. Και η απάντηση αρνητική με ένα μικρό παράθυρο μιας τελευταίας συζήτησης πριν τις γιορτές.

Σαφώς και ο τραυματισμός διαφοροποιεί την κατάσταση. Ο Γιόχανσον γνωρίζει ότι η πρόταση της ΑΕΚ εξακολουθεί να υφίσταται, όπως επίσης είναι ενήμερος για τη διάθεση της ομάδας να γίνει μια τελευταία καθοριστική συζήτηση με τον Λυμπερόπουλο στο τέλος του έτους, βία αρχές του επόμενου. Η «Ένωση» πρέπει να γνωρίζει τον Ιανουάριο, αν θα έχει τον Σουηδό στο ρόστερ της από το καλοκαίρι και μετά. Αν όχι, θα προχωρήσει σε αναζήτηση επιπλέον μέσου για το καλοκαίρι.

Ο "Γιάκομπο" καλείται πλέον να σκεφτεί αν ο τραυματισμός του επιτρέπει να ρισκάρει, προσπερνώντας μια πρόταση που θα πάψει να είναι σε ισχύ, σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα. Η ΑΕΚ έχει πλέον σαφώς περισσότερες ελπίδες, εκτός κι αν ο Σουηδός είχε προχωρήσει ήδη σε κάποια μυστική συμφωνία με άλλη ομάδα, την οποία ουδείς γνώριζε και θα αποδειχθεί αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, από εκεί που η υπόθεση έμοιαζε χαμένη, έχει γίνει ξανά διαπραγματεύσιμη.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24