ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το όραμα του Καρέρα για ομάδα τίτλου

ΑΕΚ: Το όραμα του Καρέρα για ομάδα τίτλου

Ο Μάσιμο Καρέρα ζύγισε πολύ τα όσα έζησε κατά τους πρώτους τρεις μήνες παρουσίας του στο κλαμπ, πριν πει "συνεχίζουμε μαζί έως το 2021". Γιατί πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή.

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό Μέσο ενημέρωσης, ο Μάσιμο Καρέρα εξέφρασε την επιθυμία του να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση όλων των υπό διεκδίκηση στόχων, εφόσον ασφαλώς υπάρξει επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης. Δηλαδή να τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφς και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της, το 16ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της. Ωστόσο πιστεύει και σε ακόμα πιο ένδοξες ημέρες!

Ύστερα από τρεις (και πλέον) μήνες αγωνιστικής δράσης στην Ελλάδα κι έχοντας πλέον αποκτήσει πλήρη και κατασταλαγμένη εικόνα για τη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος και τον τρόπο αγωνιστικής προσέγγισης των ομάδων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό, ο Ιταλός κόουτς οδηγήθηκε στην απόφαση παραμονής του στην ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Αυτή πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, ζύγισμα της κατάστασης αλλά και της υπάρχουσας σχέσης με την ομάδα.

Ο Ιταλός προπονητής βρήκε στην ΑΕΚ τις εργασιακές συνθήκες που έψαχνε, πήρε στα χέρια του ένα υλικό το οποίο είχε σαφώς περισσότερες δυνατότητες από αυτό που παρουσίαζε κι ας ήταν πλήρως απαξιωμένο και πάνω από όλα, διαπίστωσε και πείστηκε ότι υπήρχε ξεκάθαρη επιθυμία του ίδιου του κλαμπ, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η ομάδα να κάνει ξανά πρωταθλητισμό.

Ασφαλώς, προς αυτό το συμπέρασμα συνέβαλε τα μέγιστα η σχέση του με τον τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς, η οποία είναι εξαιρετική και με απόλυτο σεβασμό του ενός, στη δουλειά του άλλου. Ο κιτρινόμαυρος οργανισμός από την πλευρά του , πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι βρήκε μετά από καιρό τον κατάλληλο άνθρωπο για τη συγκεκριμένη θέση κι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να "σβήσει" γρήγορα τη φωτιά γύρω του, όσον αφορά στο αν θα παρέμενε ή όχι στην ομάδα.

Η ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δεν ήταν μόνο η βελτιωμένη εικόνα της Ένωσης επί των ημερών του, όσο η φλόγα του κόουτς να την καταστήσει ξανά ισχυρή και διεκδικητική για το πρωτάθλημα, ένα δυνατό στοιχείο για να πείσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι βρέθηκε ο κατάλληλος. Από όσα ο Καρέρα έχει συμπεράνει και έχει πει στους ανθρώπους της ομάδας, η ΑΕΚ μπορεί με σωστή δουλειά και στοχευμένες προσθήκες, να κοιτάξει στα ίσια τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη σεζόν, καθώς είναι γενικώς παραδεκτό ότι απέναντί τους, έχασε έδαφος.

Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και η ενδεχόμενη μετακίνηση της ομάδας στη Ριζούπολη για την επόμενη σεζόν, ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει και τη δύναμη της έδρας (που δεν βρίσκει στο ΟΑΚΑ), την τελευταία χρονιά πριν από την είσοδό της στο νέο γήπεδο. Προοπτική με την οποία είναι σύμφωνος και ο προπονητής, ασχέτως με το ότι δεν έχει ίδια άποψη και γνώση του εστί να παίζει η ομάδα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Απλώς αντιλαμβάνεται και εκείνος ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο κόσμος δύσκολα γίνεται συμμέτοχος, όσο ζεστός κι αν είναι.

Να σημειωθεί επίσης ότι, όσο το μυαλό του επιτρέπει να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό που να αφορά στην πατρίδα του, πέραν της κατάστασης που αυτή βιώνει λόγω κορονοϊού, ο Καρέρα έχει το νου του και για περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να έλθουν στην Ελλάδα, αρκεί να πρόκειται για τέτοιες που πράγματι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ. Ισως μέσω αυτής της κατάστασης και του δύσκολου περιβάλλοντος στη χώρα, να προκύψουν περιπτώσεις κάποιων που θα αντιμετωπίσουν με περισσότερο ενδιαφέρον την προοπτική της Ελλάδας. Είναι μια ιντριγκαδόρικη σκέψη ομολογουμένως, αλλά συνάμα και μια πραγματικότητα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ