ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Το "κλειδί" για Κρίστισιτς

PSG midfielder Adrien Rabiot, right, is challenged by Red Star's Nenad Krsticic during the group C Champions League soccer match between Paris Saint Germain and Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG midfielder Adrien Rabiot, right, is challenged by Red Star's Nenad Krsticic during the group C Champions League soccer match between Paris Saint Germain and Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP IMAGES

Η ΑΕΚ, ο Ερυθρός Αστέρας και στη μέση ο Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος μέσος πιέζεται και από τους δύο να υπογράψει, με την "Ενωση" να δείχνει φαβορί. Θα μείνει όμως έως το τέλος της κούρσας;

Τι προσπαθεί να κάνει η ΑΕΚ στο νέο σίριαλ Κρίστιτσιτς; Να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή να πάρει τον ποδοσφαιριστή με το μέρος της. Όλα σε αυτή τη φάση, η εντός της ομάδας πεποίθηση και τα εκ της Σερβίας διαδοχικά δημοσιεύματα, παρουσιάζουν την «Ενωση» ως το φαβορί της αναμέτρησης.

Υπήρξε βέβαια και στο παρελθόν με άλλες υποθέσεις (Βολκάν Σεν, Μπεμπέ, Ραντόγια κ.α.), όμως στην τελική ευθεία, είτε της βγήκε το παπούτσι, είτε έπεσε στο τελευταίο εμπόδιο της κούρσας. Το ίδιο συνέβη και με τον Κρίστιτσιτς που αρχικώς το περασμένο καλοκαίρι ήταν θετικός στο να ενταχθεί στην ΑΕΚ (ενόσω φαινόταν το θέμα Ραντόγια στην επιφάνεια, η ΑΕΚ «δούλευε» μυστικά αυτή την περίπτωση), ωστόσο στην πορεία «κώλωσε».

Τότε υπήρχαν άλλες παράμετροι, με σημαντικότερη όλων την πρόκριση του Ερυθρού Αστέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπεσαν όλοι πάνω στο βασικό «8αρι» της πρωταθλήτριας Σερβίας και κατάφεραν να τον μεταπείσουν. Η ίδια πίεση ασκείται και τώρα στον Κρίστιτσιτς, ωστόσο ο Σέρβος βίωσε και αυτή την εμπειρία με την αγαπημένη ομάδα του, οπότε δείχνει να προτιμά μια νέα προσπάθεια στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουν στην ΑΕΚ και περιμένουν πλέον την 1η του Γενάρη, όταν θα έχει αποκτήσει το νόμιμα δικαίωμα υπογραφής σε άλλη ομάδα, να μπουν οι τζίφρες στο συμβόλαιο διάρκειας τριών (ή τρεισήμισι) χρόνων. Αν αποσπάσουν αυτή την υπογραφή, θα έχουν καπαρώσει τον παίκτη από το καλοκαίρι και μετά. Μετά θα παίξουν μπάλα και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ασφαλώς, αν η «Ενωση» έχει τη συμφωνία με τον παίκτη σε επίσημο έγγραφο, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσει τους πρωταθλητές Σερβίας. Τους καταβάλει το buy out των 500.000 ευρώ και «καθαρίζει», δίχως παζάρια. Βέβαια, δύσκολα και ο ίδιος ο Αστέρας θα ενδώσει σε τέτοια, παρόλο που πλέον θα κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη χωρίς αντάλλαγμα. Βλέπετε και εκείνοι γνωρίζουν με τη σειρά τους, τη μεγάλη ανάγκη της ΑΕΚ να έχει τον ποδοσφαιριστή στα Σπάτα, από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για το buy out του ποδοσφαιριστή είναι συγκεχυμένες. Στην ΑΕΚ αρχικά γνώριζαν για 500.000 ευρώ, ωστόσο, από τον Ερυθρό Αστέρα ισχυρίζονται ότι αυτή η ρήτρα δεν έχει πλέον ισχύ. Γι' αυτό και οι περίπου 250.000 ευρώ που έχει προτείνει η ΑΕΚ για την αγορά του ποδοσφαιριστή, ίσως δεν καλύψουν τις απαιτήσεις της ομάδας του Βελιγραδίου για τον αρχηγό της.

Όλα, λοιπόν, εξαρτώνται από την υπογραφή του Σέρβου και την ανθεκτικότητά του στη νέα πίεση (μέσω και του ισχυρού οπαδικού κινήματος της σερβικής ομάδας) του Ερυθρού Αστέρα. Εφόσον την αποσπάσει, θα έχει και τον παίκτη στο προπονητικό κέντρο της με το νέο έτος.

Photo Credits: Αp Images

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ