ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι ισχύει με Σιμόες και Λαμπρόπουλο

ΑΕΚ: Τι ισχύει με Σιμόες και Λαμπρόπουλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία και αύριο πριν από το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, οι "κομμένοι" Σιμόες και Λαμπρόπουλος είναι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την καριέρα τους. Τι ισχύει με τις περιπτώσεις τους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Σιμόες επειδή ήταν δική του επιλογή και ο Λαμπρόπουλος που μοιάζει να είναι ο "ριγμένος" της ιστορίας των τριών "κομμένων", που στην πορεία έγιναν δύο, λόγω της ανατροπής στην υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα.

Λίγες ώρες έμειναν έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και ως πιο πιθανό σενάριο φαντάζει η παραμονή τους έως το καλοκαίρι, σε ένα ανενεργό status. Τι μπορεί να αλλάξει, ποιες προσπάθειες έγιναν και ποιες θα ακολουθήσουν; Το Sport24 ρίχνει ρεπορταζιακό φως και στις δύο περιπτώσεις.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι σε διαδικασία εύρεσης πρότασης που θα φέρει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα για την ΑΕΚ προκειμένου εκείνη να του ανοίξει το δρόμο της αποχώρησης. Αν και είναι σαφής η διάθεση της διοίκησης να τον διευκολύνει (μη εγείροντας τρελές απαιτήσεις), δεν θα τον παραχωρήσει και τζάμπα.

Ο Λαμπρόπουλος έχει προτάσεις στα χέρια του, ωστόσο οι ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει, φαίνεται να προτιμούν την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι, δίχως περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για εκείνες, πέραν του συμβόλαίο του. Ωστόσο υπάρχει (έστω και μικρή) πιθανότητα τις επόμενες ώρες να κατατεθεί πρόταση αγοράς του από την Ένωση.

Το οξύμωρο της ιστορίας με τον 29χρονο στόπερ, σχετίζεται με τη μη κατάθεση τελικής πρότασης από την Ένωση την περίοδο που οι Σιμόες και Μπακασέτας είχαν αρνηθεί τα συμβόλαια που τους είχε εμφανίσει η ΑΕΚ. Κοινώς, τον Λαμπρόπουλο, κάπου τον πήρε η μπάλα... Στην πορεία, από την Ένωση δεν έγινε κίνηση προσέγγισης, ενώ και ο ίδιος, προφανώς παραπονούμενος για το δρόμο που πήρε η υπόθεσή του, αποστασιοποιήθηκε και επικεντρώθηκε στην εύρεση άλλης ομάδας.

Η ολική ανατροπή δεν φαντάζει ως εφικτό σενάριο, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις ποια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει μελλοντικά, στην περίπτωση που ο παίκτης παραμείνει στην ομάδα έως το καλοκαίρι.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΙΜΟΕΣ

Αμέσως μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης Μπακασέτα και της επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών, αντίστοιχη προσπάθεια έγινε από την πλευρά της ΑΕΚ και για τον Αντρέ Σιμόες. Ωστόσο διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε το πρόσφορο έδαφος για αλλαγή στάσης από την πλευρά του Πορτογάλου, ο οποίος εξακολουθούσε να βρίσκεται στο ψάξιμο του μεγάλου συμβολαίου (700.000 ευρώ και πάνω) που αναζητά.

Παρόλα αυτά, η πόρτα δεν έχει κλείσει για τον Σιμόες, πάντοτε όμως στη βάση της πρότασης που του είχε κατατεθεί, για ένα συμβόλαιο με κλιμακωτές ετήσιες αποδοχές που θα ξεκινούν από τις 450.000 και θα φτάνουν έως τις 500.000 ευρώ. Αν ο Πορτογάλος αποφασίσει ότι τον ενδιαφέρει, τότε θα πρέπει να πράξει ότι και ο Μπακασέτας. Να ζητήσει δηλαδή ακρόαση και συζήτηση πάνω στα συγκεκριμένα δεδομένα.

Η ΑΕΚ πλέον έχει το χρόνο με το μέρος της. Αφενός δεν "καίγεται" πλέον για την άμεση ενεργοποίηση του Πορτογάλου, καθώς με τους Αλεφ, Γαλανόπουλο, Κρστίτσιτς και τη διάταξη "3-5-2" φουλ ενεργή, είναι καλυμμένη για το υπόλοιπο της σεζόν. Στην περίπτωση που ο Σιμόες παραμείνει «εγκλωβισμένος» στα Σπάτα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, πολλά θα "τρέξουν" στο μυαλό του. Μια ανατροπή σκηνικού, θα είναι ανά πάσα στιγμή επιτεύξιμη.

Εκτός εάν αποδειχθεί ότι ο Πορτογάλος έχει κάνει κάποια άλλη συμφωνία με αφετηρία το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία στην παρούσα φάση παραμένει κρυφή. Άλλωστε την 1η του μήνα, απέκτησε το σχετικό νόμιμο δικαίωμα υπογραφής σε άλλο σύλλογο. Θα δείξει...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ