ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Στην κόψη του ξυραφιού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ, μετά τα συνεχόμενα στραβά και ανάποδα αποτελέσματα, έχει μπει σε οριακές καταστάσεις και το παιχνίδι της Κυριακής (2/12) με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς.

Το δείπνο ενότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, έγινε το τελευταίο βράδυ του Νοέμβρη. Ίσως συμπτωματικά. Ίσως και όχι. Μέσα σ’ αυτόν τον μήνα, η Ένωση δεν σταύρωσε ούτε μια νίκη στα πέντε ματς που έδωσε σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, έκανε τέσσερις ήττες, πέτυχε μόλις ένα γκολ και βυθίστηκε σε βαθιά κρίση.

Επομένως, δικαίως εκείνο που ακουγόταν περισσότερο από κάθε τι άλλο χθες βράδυ στα τραπέζια και των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, ήταν «να πάει αυτός ο μήνας και να μην ξαναρθεί».

Προφανώς και στην ΑΕΚ ξέρουν πως με ευχολόγια δεν μπορεί να βγει η ομάδα από την αγωνιστική κρίση. Αυτό έρχεται (καταρχήν) μόνο με αποτελέσματα. Κάτι που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του, πολύ ξεκάθαρα. Μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει αυτόν τον τελευταίο μήνα, η ΑΕΚ ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού. Και ως εκ τούτου το αυριανό (2/12) ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς, μέχρι το επόμενο. Η νίκη θα δώσει στην ΑΕΚ χρόνο για να αρχίσει να βρίσκει και πάλι ηρεμία και ισορροπία. Αυτό δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αντιθέτως ένα (ακόμα) στραβό αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να είναι απλώς ένας επιπλέον κρίκος στην αλυσίδα του κακού φεγγαριού που βρίσκεται η ομάδα. Θα αποτελέσει την θρυαλλίδα εξελίξεων. Άλλωστε μόλις πριν από μια εβδομάδα, η ήττα από τον Παναιτωλικό είχε φέρεο το ξέσπασμα του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα και την επίσπευση της απόφασης «κοψίματος» των τριών παικτών με τους οποίους «ναυάγησαν» οι συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίων. Όπερ σημαίνει πως ένα ακόμα στραβοπάτημα αύριο και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ και μετά απ’ όλα όσα έχουν συμβεί, είναι απίθανο να μην συνοδευτεί από ραγδαίες εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ