ΑΕΚ

AEK: Σοβαρός ο κίνδυνος να μην έχει τον Βράνιες τον Ιούλιο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η βελγική Αντερλεχτ, ομάδα στην οποία ανήκει ο Όγκνιεν Βράνιες, αρνείται πεισματικά να αφήσει τον ποδοσφαιριστή της στην ΑΕΚ για τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι η σχετική οδηγία της FIFA δεν είναι δεσμευτική, ενώ ίσως αιτηθεί ενοίκιο για επιπλέον δανεισμό.

Φαίνεται ότι την πανάκριβη αγορά του Όγκνιεν Βράνιες, το καλοκαίρι του 2018, όταν συμφωνήθηκε το deal των 3,4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από την ΑΕΚ, η Άντερλεχτ θα τη θυμάται με συναίσθημα απογοήτευσης. Θα τη στοιχειώνει για πολλά χρόνια αυτή η συμφωνία.

Το πώς κατάφερε να δώσει σε μια ομάδα τόσα χρήματα για να της παραχωρεί μετά τον παίκτη ως δανεικό (μιάμιση στις δύο σεζόν παρακαλώ!), με μόνη υποχρέωση για εκείνη (δηλαδή για την Ένωση) να του πληρώνει το μισό συμβόλαιο, συνιστά μια μεγάλη ήττα, οικονομικού και αγωνιστικού αντίκτυπου. Διότι πέραν του ότι ο βελγικός σύλλογος αγόρασε με ένα σκασμό χρήματα τον Βόσνιο στόπερ, με την προοπτική να κάνει τη διαφορά στην άμυνά της, του καταβάλλει ετησίως και τις μισές αποδοχές για να παίζει εκεί από όπου τον απέκτησε. Μυθικό!

Αυτός ίσως και να είναι ένας σοβαρός λόγος για να οδηγηθεί η Άντερλεχτ στο... "κάπου ώπα". Στην παρούσα φάση λοιπόν και παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να βρεθεί μια άκρη, η βελγική ομάδα αρνείται πεισματικά να της αφήσει τον Βράνιες για επιπλέον ένα μήνα, συγκεκριμένα τον Ιούλιο, δηλαδή έως ότου οι κιτρινόμαυροι ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Μάλιστα οι άνθρωποι του βελγικού συλλόγου υποστηρίζουν (και προφανώς κάτι θα έχουν ψάξει), ότι η σχετική οδηγία της FIFA δεν είναι δεσμευτική.

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΣΝΙΟΥ ΣΤΟΠΕΡ

Ο κίνδυνος να μην έχει η ΑΕΚ στις τάξεις των κορυφαίο και πιο σταθερό αμυντικό της στο δεύτερο γύρο των πλέι οφς και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εφόσον ασφαλώς καταφέρει να προκριθεί σε αυτόν μέσω της ρεβάνς με τον Άρη, δεν είναι απλά ορατός, αλλά και σοβαρός. Αναζητείται η λύση και ίσως αυτή μπορεί να δοθεί με χρήματα, δηλαδή εφόσον η Ένωση πληρώσει στο βελγικό σύλλογο ένα τίμημα, προκειμένου να έχει τον Βράνιες στις τάξεις της το μήνα Ιούλιο.

Δεν αποκλείεται πάντως, η τακτική που ο βελγικός σύλλογος ακολουθεί, να σχετίζεται και με την επόμενη ημέρα του ποδοσφαιριστή. Στην ομάδα των Βρυξελλών έχουν αντιληφθεί ότι ο Βράνιες θα επιστρέψει εκεί για να παίξει ένα παιχνίδι τακτικής, πατώντας πάνω στο πανάκριβο συμβόλαιό του, το οποίο θα του αποφέρει 1,8 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουν σκοπό να τον παραχωρήσουν με δανεισμό ή να πληρώνουν το μισό συμβόλαιό του για να παίζει πάλι αλλού.

Αυτή που η Άντερλεχτ θα επιδιώξει, είναι η πώληση του Βράνιες, οπουδήποτε βρεθεί ενδιαφερόμενος σύλλογος. Θα πρέπει ασφαλώς να συμφωνεί και εκείνος. Στο Βέλγιο λένε ότι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια προς αυτήν την κατεύθυνση, την ώρα που από την ΑΕΚ είναι διαπιστωμένο ότι δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή κίνηση για την αγορά του. Μόνο εάν ο Βόσνιος μείνει ελεύθερος, θα προκύψει ξανά πρόσφορο έδαφος για τη συνέχιση της καριέρας του στην Ένωση.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι ένα σπριντ, αλλά ένας αγώνας δρόμου για μεγάλες αντοχές. Προέχει ωστόσο για την ΑΕΚ να μη χάσει τον ποδοσφαιριστή στην τελική ευθεία των υποχρεώσεών της προσπαθώντας να βγει 2η στο πρωτάθλημα και να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ