ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψάχνει σωσίβιο εκεί που συνήθως "πνίγεται"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη σήμερα (14/1 – 19.30) απέναντι στον ΠΑΣ, στο πιο κομβικό παιχνίδι της και σε μια από τις έδρες που παραδοσιακά ζορίζεται. Οι σκέψεις του Ουζουνίδη

Η ιστορία της ζωής της φετινής ΑΕΚ, από τον Νοέμβρη και μετά, είναι να προσπαθεί επιπλεύσει σ’ έναν «ωκεανό» αγωνιστικών προβλημάτων και στραβών αποτελεσμάτων. Η πρόσφατη κακή εμφάνιση στα Χανιά με τον Κισσαμικό, «βύθισε» και πάλι την Ένωση. Και στο σημερινό (14/1-19.30) ματς στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, η ΑΕΚ ψάχνει για μια νίκη, η οποία θα αποτελέσει «σωσίβιο». Διότι με διαφορετικό αποτέλεσμα, είναι δεδομένο πως θα «βουλιάξει» σε μια κρίση με απρόβλεπτες τις εξελίξεις.

Πάντως η αλήθεια είναι πως αυτό το σωσίβιο, η ΑΕΚ το ψάχνει σ’ ένα γήπεδο που συνήθως… πνίγεται. Την τελευταία δεκαετία, η Ένωση έχει φύγει μόνο μια φορά νικήτρια από τους Ζωσιμάδες. Ακόμα και στην περυσινή πρωταθληματική σεζόν, η ΑΕΚ στα Γιάννενα «κόλλησε» στην λευκή ισοπαλία. Ενώ την σεζόν της μεγάλης καταστροφής, ήταν η ήττα στους Ζωσιμάδες που είχε κάνει την Ένωση να δει για πρώτη φορά τόσο κατάφατσα, το φάσμα του υποβιβασμού.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ σήμερα θέλει οπωσδήποτε να σπάσει την παράδοση, καθώς το ματς είναι κομβικό. Και είναι πολύ πιθανό, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, ο Μαρίνος Ουζουνίδης να ψάξει αυτή τη νίκη, ακόμα και μια αλλαγή στο σχηματισμό. Με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση. Αυτή ήταν μια σκέψη που δούλεψε πολύ ο τεχνικός της ΑΕΚ, όμως μένει να φανεί αν τελικά θα την υλοποιήσει ή θα προτιμήσει να μην ρισκάρει αλλάζοντας το καθιερωμένο σύστημα.

Όσον αφορά τα πρόσωπα της ενδεκάδας, ο Πόνσε και ο Λιβάγια έχουν σίγουρη την θέση στην επίθεση. Ο Μάνταλος είναι πιθανό να πάει στα χαφ, ενώ ο Μπογέ ενδεχομένως θα πληρώσει το «μάρμαρο» της κακής εμφάνισης στα Χανιά και θα πάει στον πάγκο. Με τον Κλωναρίδη να έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα και τον Μπακασέτα να έχει ελπίδες, αν δεν αλλάξει ο σχηματισμός. Η πεντάδα με Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Τσόσιτς και Μπακάκη, θα είναι στο γήπεδο ανεξαρτήτως σχηματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Με Κρίστιτσιτς και Μπακασέτα στα Γιάννενα
ΑΕΚ: Αλλαγές για την… αλλαγή

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ