ΑΕΚ

ΑΕΚ: Προς το "όχι" για τους τρεις ελεύθερους

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη συνάντηση κορυφής, ανάμεσα σε Μελισσανίδη-Ίβιτς-Καρέρα τέθηκε επί τάπητος το θέμα των Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Κλωναρίδη που μένουν ελεύθεροι. Γιατί οι πιθανότητες να αποχωρήσουν είναι περισσότερες από αυτές της ανανέωσης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ως είθισται (και αυτό έχει τη λογική του), η αρχική πρόθεση ήταν να παραμείνει κρυφό το ραντεβού κορυφής των τριών που θα λάβουν τις αποφάσεις για το ρόστερ της ΑΕΚ της ερχόμενης σεζόν.

Ωστόσο, όταν το Sport24.gr αποκάλυψε ότι ο Μελισσανίδης και ο Ιβιτς είχαν συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας στην... έδρα του πρώτου, διέρρευσε ότι το παρών έδωσε εκεί και ο προπονητής της ομάδας Μάσιμο Καρέρα.

Η επιθυμία να μη βγει προς τα έξω αυτό το ραντεβού, έχει τη λογική εξήγησή της. Ενόψει της επανέναρξης των αγώνων, η ΑΕΚ ήθελε να περιορίσει ότο το δυνατόν τη μεταγραφική σπέκουλα, κυρίως όμως την κουβέντα γύρω από τους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ της, ώστε να το μυαλό αυτών να παραμείνει συγκεντρωμένο στα ματς που έρχονται.

Βέβαια, από την άλλη υπάρχει και ο αντίλογος: επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι, πληρώνονται (και μάλιστα αδρά!) γι αυτό που κάνουν, αλίμονο αν επηρεάζονται από το τι γράφεται και δεν αφοσιώνονται στη δουλειά τους. Αλίμονο επίσης αν δεν γνωρίζουν ότι στο επάγγελμά τους, τη μία ημέρα είσαι εδώ και την επόμενη θα βρεθείς κάπου αλλού. Αυτή είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Στο φινάλε, υπάρχει και θυμοσοφία, σύμφωνα με την οποία «άπαντες εργάζονται για την επόμενη δουλειά τους».

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΟΧΙ» Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Είναι αλήθεια ότι ομάδα θα χρειαστεί σε αυτά τα παιχνίδια τόσο τον Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, όσο και τον Νίκλας Χουλτ. Ακόμα περισσότερο δε τον Κλωναρίδη από τη στιγμή που οι Νέλσον Ολιβέιρα και Σέρχιο Αραούχο θα απουσιάσουν από τα πρώτα ματς λόγω μυϊκών προβλημάτων. Κάποιες ελπίδες, λίγες βέβαια, έχει ο Πορτογάλος, αλλά ακόμα και αν τεθεί στη διάθεση του Καρέρα, θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Κοινώς, αποκλείεται να παίζει σε συνεχόμενα ματς.

Παρόλα αυτά, η συζήτηση για την επόμενη ημέρα των τριών παικτών που μένουν ελεύθεροι, στην ομάδα ή κάπου αλλού, έγινε μεταξύ των τριών και το συμπέρασμα είναι το εξής: η ΑΕΚ δεν καίγεται για την παραμονή τους στο ρόστερ, δεν αποτελούν προτεραιότητά της οι ανανεώσεις μαζί τους. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, θα το είχε πράξει ήδη ώστε να τους βγάλει και από το μυαλό την ιδέα της αποχώρησης.

Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα παραμονής ενός ή κάποιων εξ αυτών, στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρεθούν στην αγορά οι παίκτες που θα συμφωνήσουν με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ θέλει σφόδρα τον Μλαντένοβιτς, αλλά με τα δεδομένα του Χουλτ, ήτοι 350.000 ευρώ το χρόνο. Όχι με τα 500 που ψάχνει ο Σέρβος.

Ξεκάθαρα λοιπόν, οι Τσιγκρίνσκι, Κλωναρίδης και Χουλτ, λογίζονται αυτή τη στιγμή ως οι εναλλακτικές λύσεις ενός plan B, στην περίπτωση κατά την οποία δεν πάει καλά το plan A, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα ήδη τσεκάρει στην αγορά ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις θέσεις τους ή σε παραπλήσιες. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μπροστά μας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ