ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πόσο κοστολογούνται πέντε παίκτες της Ένωσης

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ναι, η ΑΕΚ θα παραχωρούσε ποδοσφαιριστές, άλλωστε πρέπει να μάθει και να πουλάει. Για ποιους ενδέχεται να καταφτάσει πρόταση και πόσο αυτοί κοστολογούνται; Το Sport24.gr δίνει απαντήσεις.

Η τέχνη των πωλήσεων δεν είναι μια απλή υπόθεση και είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει με αποτελεσματικότητα στις ξένες αγορές, ώστε να πλασάρει με επιτυχία την "πραμάτεια" της. Παρόλα αυτά, με τη στάση που τηρεί απέναντι σε χαμηλές προτάσεις που κατά καιρούς καταφτάνουν, περνάει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ξεπουλήσει.

Σε θέματα διαπραγματεύσεων, ο Μελισσανίδης συνήθως παρουσιάζεται αμετακίνητος. Όπως συνέβη με την υπόθεση του Όγκνιεν Βράνιες, με την Αντερλεχτ να εκκινεί από τα 1,2 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Βόσνιο στόπερ και στο τέλος να πληρώνει 3,4 εκατ ευρώ στην ΑΕΚ προκειμένου να κάνει τον παίκτη δικό της.

Το ίδιο θα ισχύσει και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος καλοκαιριού. Η Ενωση θα αποδειχθεί θετική στην πώληση κάποιων παικτών της στη σωστή τιμή, ενώ γνωρίζει ότι η συζήτηση γίνεται γύρω από πέντε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Με πόσα όμως θα ήταν ευχαριστημένη για να ενδώσει;

Πέτρος Μάνταλος (+5 εκατ. ευρώ): Ο αρχηγός της ομάδας είναι πλέον 27 ετών και με δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατά του. Ωστόσο βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ίσως τώρα να είναι η στιγμή του για καριέρα στο εξωτερικό, καθώς βρίσκεται στο πικ της καριέρας του και κάθε χρόνος που περνά, λειτουργεί εις βάρος ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Είναι κοντά στο "ή τώρα, ή ποτέ".

Μάρκο Λιβάγια (+ 8εκατ. ευρώ): Με 1,8 εκατ. ευρώ τον απέκτησε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, όμως όλοι τότε αναγνώρισαν ότι η Λας Πάλμας είχε κάνει λάθος, συμφωνώντας για τόσο χαμηλή οψιόν αγοράς, καθώς αξίζει περισσότερα. Οπως και ο Μάνταλος, έτσι και ο Κροάτης, έχει απασχολήσει αγγλικές ομάδες, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Από την Ένωση έχει μεταφερθεί στον ατζέντη του ότι δεν φεύγει με λιγότερα από 10 εκατ. Ωστόσο, με πάνω από 8, δύσκολα θα αρνηθεί.

Βασίλης Μπάρκας (+ 6 εκατ. ευρώ): Κλείνει τα 25 του τον ερχόμενο Μάιο, με χρονιά πίσω του στη διάρκεια της οποίας καθιερώθηκε ως στέλεχος της εθνικής Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποτε στην ΑΕΚ μιλούσαν για διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων ευρώ, όμως αυτό είναι μάλλον απίθανο να έρθει. Το timing όμως για αυτή την πώληση, μοιάζει τώρα να είναι το ιδανικό.

Μιχάλης Μπακάκης (+ 2 εκατ. ευρώ): Από Γερμανία μεριά προκύπτει φιλολογικό ενδιαφέρον για τον βασικό πλέον δεξιό μπακ της Εθνικής Ελλάδας, ωστόσο πρόταση σοβαρή δεν έχει κατατεθεί. Στα 28 του πάντως, είναι σε διαρκή άνοδο και θεωρητικά πάντα, θα μπορούσε να προσελκύσει καλό χρήμα.

Κώστας Γαλανόπουλος: (+ 4 εκατ. ευρώ): Απαντες περίμεναν μια χρονιά έκρηξης, ωστόσο αυτή περιορίστηκε από τη γενικότερη κακή εικόνα της ομάδας. Μια πρόταση σε αυτό το νούμερο θα μπορούσε να είναι δελεαστική, αλλιώς από του χρόνου πάλι. Σίγουρα δεν βιάζονται στην ΑΕΚ για τον Γαλανόπουλο, ωστόσο είναι απαραίτητο για τον παίκτη και την ομάδα, η επόμενη να είναι μια σεζόν εξέλιξης και καταφανούς βελτίωσης σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ