ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Οι δύο έξτρα χαφ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο, φανέρωσε τις σκέψεις του Ουζουνίδη για την προσθήκη δυο δημιουργικών χαφ, στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας. Το Sport24.gr αναλύει.

Το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο, ήταν ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ. Το πιο δύσκολο της φετινής σεζόν. Και τόσο το σχήμα, όσο και το συνολικό αγωνιστικό πλάνο που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ήταν επί της ουσίας «κομμένο» και «ραμμένο», πάνω στις ειδικές συνθήκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Όμως από την άλλη μεριά, η εικόνα της ΑΕΚ στο Μόναχο, φανέρωσε κάποιες σκέψεις του Ουζουνίδη, ως προς την προσθήκη δυο δημιουργικών χαφ, στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας. Ακόμα και στον καθιερωμένο σχηματισμό του 4-4-1-1, στον οποίο δεδομένα ο τεχνικός της Ένωσης θα επιστρέψει για τα επόμενα ματς.

Ωστόσο, ο Ουζουνίδης έχει στο μυαλό του να… προσθέσει δυο δημιουργικούς χαφ. Είτε και τους δυο στο ίδιο σχήμα, είτε τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με τα ματς. Το Sport24.gr αναλύει...

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Στο ματς με την Μπάγερν, ο Μάνταλος είχε έναν ρόλο στον άξονα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθώς το 5-3-2 το οποίο έπαιξε η ΑΕΚ, δεν είχε ακραίο επιθετικό. Ωστόσο σ’ αυτόν τον ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος, τηρουμένων των συνθηκών, βρήκε χώρους και βοήθησε και πολύ περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία. Και αυτή η επιλογή του Ουζουνίδη, είναι μια προβολή στο μέλλον, ως προς την θέση του αρχηγού της ΑΕΚ.

Ο Εβρίτης τεχνικός, από την στιγμή που θα έχει πλέον στην διάθεση του και τον Μπογέ και τον Μπακασέτα, σκέφτεται την μετάθεση του Μάνταλου σ’ έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον σέντερ φορ στο 4-4-1-1.Μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ. Θέση που μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Μάνταλο και ακόμα καλύτερη δημιουργία στον άξονα, ενώ σε ματς όπως αυτό της Κυριακής (11/11) με τον Ατρόμητο για παράδειγμα, μια τέτοια μετάθεση του αρχηγού, θα χωρέσει και στα δυο άκρα τόσο τον Μπογέ, όσο και τον Μπακασέτα.

Η "ΩΡΙΜΑΝΣΗ" ΤΟΥ ΑΛΕΦ

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Μόναχο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι να κουραστεί, ήταν ο Άλεφ. Ο Βραζιλιάνος έχει δουλέψει πολύ με τον Ουζουνίδη, έχει αρχίσει να ωριμάζει ποδοσφαιρικά και τακτικά και δείχνει πως μπορεί να προσφέρει δημιουργικότητα στον άξονα.

Πλέον, η σκέψη του τεχνικού της ΑΕΚ είναι να δίνει όλο και περισσότερο χρόνο στον Άλεφ. Κυρίως ως «παρτενέρ» είτε του Γαλανόπουλου, είτε του Σιμόες στα αμυντικά χαφ, ενώ σε παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ο Ουζουνίδης μπορεί να επιλέξει και πάλι την τριάδα στα χαφ, με την παρουσία του Βραζιλιάνου.

Το δεδομένο είναι πως ο Άλεφ δείχνει πως όσο «ωριμάζει» ποδοσφαιρικά, τόσο περισσότερο μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά το παιχνίδι της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Και αυτό είναι κάτι που το θέλει ο Ουζουνίδης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ