ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Βράνιες επέστρεψε όπως τον θέλει η Ένωση

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κομβικός ο ρόλος του Βράνιες τη σεζόν 2017-18. Εμφανής η απουσία κατά την περυσινή. Ο Βόσνιος επέστρεψε στην ΑΕΚ για να ξαναβρεί το ποδόσφαιρο και αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Γνωστό τοις πάσι είναι ότι για χάρη του Βράνιες και της εκτίμησης που έχει στις δυνατότητές του, σε ένα βαθμό και στην τρέλα του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέκαμψε γεγονότα και καταστάσεις που σε άλλους δεν θα συγχωρούσε ποτέ, προκειμένου να τον φέρει πίσω στην ΑΕΚ. Το πήρε τόσο πολύ επάνω του, σε βαθμό που έβαλε τον εαυτό του στη διαδικασία να εγγυηθεί στον Πορτογάλο τεχνικό Μιγκέλ Καρντόσο ότι ο Βόσνιος θα είναι τύπος και υπογραμμός.

Δεν ήταν και λίγα όσα είχαν συμβεί. Λίγο είχε λείψει να έρθει στα χέρια (αν δεν έγινε κιόλας...) με τον Χιμένεθ κατά τη διάρκεια ενός φιλικού με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα, πήγε να την κοπανήσει από το ξενοδοχείο όταν έμαθε ότι δεν θα ξεκινήσει στην 11αδα ενός αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης" και δεν εμφανίστηκε σε πρωινή προπόνηση ζητώντας μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές και ανεβάζοντας στα Social Media φωτογραφίες από το εξωτερικό για να προκαλέσει μεταγραφικούς συνειρμούς και ίντριγκα. Και κάμποσα ακόμα, κάπως ελαφρύτερα, που προς τα έξω δεν έχουν βγει...

Ο "τρελογιατρός" και "ψυχίατρος" του Βράνιες, είναι ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Capo dei capi και "θεραπευτής" μαζί, στη συσκευασία του ενός. Ίσως ο μοναδικός άνθρωπος επί γης που ο Βράνιες σέβεται και ταυτόχρονα φοβάται. Ο μόνος που ξέρει τον τρόπο να τον βάλει στις ράγες της ομαλότητας όταν παρεκτρέπεται και ο άνθρωπος που στην ουσία ο Βόσνιος χρωστάει την επιστροφή του στην ΑΕΚ, άρα ενδεχομένως και την αναζοωγώνηση της καριέρας του. Έτσι όπως τα είχε κάνει, δύσκολα τα έβρισκε στέγη κατανόησης και αγάπης οπουδήποτε αλλου.

Το ζητούμενο ήταν να τα αφήσει όλα πίσω του και να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο. Αν δεν είχε υποπέσει σε τόσες "αμαρτίες" δεν θα ήταν στην ΑΕΚ και στην ελληνική γειτονιά. Βασικά, αν διέθετε στα κρίσιμα χρόνια, ορθή σκέψη και υπομονή, λίγη θα του έπεφτε και η Αντερλεχτ. Από την άλλη θα πρέπει να χαιρόμαστε. Διότι κατ΄αυτόν τον τρόπο βρίσκεται εδώ, σε μια περίοδο που η Ένωση τον είχε απόλυτη ανάγκη.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Είχε περάσει καιρός από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι για Βράνιες. Συγκεκριμένα από τις 22/12/2018, όταν ως μέλος της Αντερλεχτ είχε μαζί με πολλούς άλλους την ευθύνη για (ακόμα) μία πολύ άσχημη εκτός έδρας ήττα (1-3) από τη μικρομεσαία Μουσκρόν. Έκτοτε, λόγω των μέτριων εμφανίσεων του με ένα σύνολο που δεν «δέθηκε» ποτέ, αλλά σαφώς περισσότερο λόγω των εξωαγωνιστικών δράσεών του, ο Βράνιες "κόπηκε" από την πρώτη ομάδα, μετρώντας μια πολύμηνη αποχή από αγώνες, αλλά και σωστές προπονήσεις, καθώς υποχρεώθηκε να ακολουθεί το πρόγραμμα των μικρότερων σε ηλικία παικτών.

Το παιχνίδι με την Κραϊόβα ήταν το πρώτο επίσημο μετά από περίπου 8 μήνες απουσίας κι ενώ είχε φανεί από τα παιχνίδια της προετοιμασίας, ότι ο Βράνιες ήταν πιο βαρύς και κάπως "σκουριασμένος" σε σχέση με τον παίκτη που είχε την καταπληκτική παρουσία τη σεζόν που η ΑΕΚ έγινε πρωταθλήτρια ξανά μετά από 24 χρόνια. Λογικά όλα αυτά με τέτοια αποχή...

Ωστόσο, κόντρα στους Ρουμάνους, φάνηκε ότι τα όποια κουσούρια του άφησε η εκτός αγώνων περίοδος, είναι προσωρινά. Ηταν πολύ βελτιωμένος εν συγκρίσει με την παρουσία του στα φιλικά ματς, δυναμικός, γρήγορος, αλτικός και όπως πάντα μεγάλος μαχητής. Ο Βράνιες είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που η "Ενωση" διαθέτει, δίπλα του ένιωσε καλά και ο Σβάρνας, πραγματοποιώντας μια σχετικά ικανοποιητική εμφάνιση για ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Πολύ σύντομα και μέσα από τα επίσημα ματς που υπάρχουν εντός του Αυγούστου, ο Βόσνιος στόπερ θα πλησιάσει και πάλι στο 100% ετοιμότητας και θα αποτελέσει τον βράχο της κιτρινόμαυρης άμυνας, που ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση με την προσθήκη επιπλέον ενός στόπερ. Διαφορετικά το ρίσκο, λόγω και της ευπάθειας του Τσιγκρίνσκι θα είναι μεγάλο, η ιστορία θα μοιάζει με την περυσινή περίπτωση του αμυντικού χαφ και ο κίνδυνος να πυροβολήσει ξανά η ΑΕΚ από μόνη της τα πόδια της αν δεν πάρει παίκτη, θα είναι σημαντικός.

Με έναν ταιριαστό παρτενέρ ο Βράνιες θα είναι ακόμα καλύτερος. Οπως ήταν με τον Τσιγκρίνσκι στα καλά του, κατά τη διάρκεια της σεζόν (2017-18) που ο ίδιος ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός χαρακτηρίζει ως την καλύτερη στην καριέρα του, ευελπιστώντας σε μια παρόμοια με εκείνη φέτος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ