ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο βοηθός του Μιλόγεβιτς στον Ερυθρό Αστέρα μιλάει για την "ατόφια τέχνη" του Κρίστιτσιτς

PSG forward Neymar Neymar, right, controls the ball as Red Star's Nenad Krsticic looks on during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Κρίστιτσιτς AP

Για τον τρόπο που "διαβάζει" το παιχνίδι ο Κρίστιτσιτς και για το κενό που άφησε στον Αστέρα, μίλησε ο στενός συνεργάτης του Μιλόγεβιτς.

Η σημασία της μεταγραφικής κίνησης που έκανε η ΑΕΚ με την απόκτηση του Νέναντ Κρίστιτσιτς, αποτυπώνεται κυρίως στον τρόπο που αξιολογούν οι Σέρβοι την απώλεια που είχε ο Ερυθρός Αστέρας. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν στον σερβικό Τύπο αναλύσεις επί αναλύσεων, για το κενό που θα αφήσει στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Βελιγραδίου, η φυγή του 28χαφ.

Η «mozzartsport» έγραψε σήμερα (31/12) για την «ζωή στον Ερυθρό Αστέρα, μετά τον Κρίστιτσιτς». Στο ρεπορτάζ ανέφερε πως «ο Κρίστιτσιτς αφήνει μια τρύπα στη μεσαία γραμμή του Ερυθρού Αστέρα που δεν μπορούν να την αποτυπώσουν οι αριθμοί.

Θα είναι δύσκολο για τον Μιλόγεβιτς να μην μπορεί πλέον να δώσει την οδηγία στους υπόλοιπους παίκτες του, να παρακολουθούν τι κάνει ο Νένα (Κρίστιτσιτς) μέσα στο γήπεδο».

Μάλιστα για το μεγάλο κενό που αφήνει ο 28χρονος χαφ στον Ερυθρό Αστέρα, μίλησε στην «mozzartsport» ο στενός συνεργάτης του Μιλόγεβιτς, ο Μίλαν Κοσάνοβιτς.

«Θα μας λείψει πολύ ο Κρίστιτσιτς. Είναι καλύτερος παίκτης στη Σερβία, στο διάβασμα του παιχνιδιού του αντιπάλου. Πιστεύω πως σύντομα θα πάει στην εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη απογοήτευση για τους νέους παίκτες της ομάδας μας, το γεγονός πως δεν θα έχουν πλέον μέσα στο παιχνίδι την τακτική καθοδήγηση του Νέναντ.

Διαβάζει τέλεια το παιχνίδι και από τις δυο πλευρές. Και της ομάδας και του αντιπάλου. Βλέπει άψογα τις θέσεις του αντιπάλου και καθορίζει το παιχνίδι. Αν έπρεπε να περιγράψω τον τρόπο παιχνιδιού του Νέναντι, θα ήταν το δεύτερο γκολ με την Κουκαρίκι. Εκεί τα έκανε όλα.

Επαναλαμβάνω. Ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι, είναι ατόφια ποδοσφαιρική τέχνη. Πέρα από την δυνατότητα του να σκοράρει ή να δίνει ασίστ. Αναγνωρίζει πάντα τον τρόπο που θα επιτεθεί ο αντίπαλος. Μας έλειψε πολύ στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Βελιγράδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ