ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Ουζουνίδης επιστρέφει στο επιθετικό δίδυμο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την επαναφορά σχήματος με επιθετικό δίδυμο σκέφτεται ο Ουζουνίδης για το σημερινό (24/11-19.00) ματς στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό – ΤοSport24 αναλύει το πλάνο του τεχνικού της ΑΕΚ

Τα μη κερδισμένα ντέρμπι, τα δυο συνεχόμενα στραβοπατήματα, τα δέκα δοκάρια και η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών, έχουν στείλει την ΑΕΚ εννέα ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή. Όπερ σημαίνει πως πλέον κάθε αγωνιστική δεν πρόκειται να έχει απλώς ένα ματς πρωταθλήματος, αλλά έναν τελικό. Με τον πρώτο εξ αυτών, να είναι σήμερα (24/11-19.00) στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Στην ΑΕΚ έχουν στο μυαλό τους πως πέρυσι, από το ίδιο γήπεδο, ξεκίνησε η «αντεπίθεση» που οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς είχε έρθει μια εμφατική νίκη μετά από το στραβοπάτημα με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Όμως από την άλλη δεν ξεχνούν, πως πριν από δυο χρόνια, πάλι στο Αγρίνιο, η ήττα είχε φέρει ραγδαίες εξελίξεις με αλλαγή προπονητή.

Πάντως έχει σημασία για τον Μαρίνο Ουζουνίδη το γεγονός, πως για ένα τόσο κομβικό ματς όπως το σημερινό, έχει για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές. Σε βαθμό που τέθηκαν και πολλά διλήμματα για τις αποφάσεις στην ενδεκάδα. Το βέβαιο είναι πως μετά την (κακή) παρένθεση με Ατρόμητο, ο Ουζουνίδης σκοπεύει να επαναφέρει σχηματισμό με δίδυμο στην επίθεση. Με τον Έκι Πόνσε και τον Μάρκο Λιβάγια να παίρνουν θέση στην γραμμή κρούσης. Δίδυμο που είναι το πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό. Από εκεί και πέρα, για τις θέσεις στα δυο άκρα της επίθεσης, ο Ουζουνίδης είναι υποχρεωμένος να «θυσιάσει» έναν εκ των Μπογέ ή Μάνταλο ή Μπακασέτα και να τον αφήσει στον πάγκο. Με πιθανότερο «θύμα» τον Αργεντινό και τον Μάνταλο να παίρνει θέση αριστερά και τον Μπακασέτα δεξιά. Άλλωστε οι δυο Έλληνες διεθνείς είναι επίσης το πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό δίδυμο στα δυο άκρα της επίθεσης.

Εκείνο που πρώτα απ’ όλα θέλει ο τεχνικός της ΑΕΚ με το σημερινό αγωνιστικό πλάνο, είναι να ξαναβρεί τον επιθετικό ρυθμό που είχε στα παιχνίδια πριν τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο. Όταν είχε πετύχει συνολικά 17 γκολ σε 8 ματς. Ρόλο σ’ αυτή την καλή επιθετική λειτουργία που προσδοκά σήμερα ο Ουζουνίδης, θα παίξει και η παρουσία του Άλεφ στο πλευρό του Σιμόες, στο δίδυμο των αμυντικών μέσων. Με τον Βραζιλιάνο να έχει δείξει πως μπορεί συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ