ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης (ξανά) μπαίνει στην εξίσωση

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουζουνίδης υποχρεωτικά ανακατεύει την «τράπουλα» στην επίθεση της ΑΕΚ και ο πρώτος «κερδισμένος» είναι ο Κλωναρίδης. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Η (επιτακτική) ανάγκη να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος λειτουργίας της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ, αλλά και το γεγονός πως βγήκε από το πλάνο ο Μπακασέτας, έφεραν ήδη ανακάτεμα της «τράπουλας». Και θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερο «ανακάτεμα» στα επόμενα ματς.

Απ’ όλο αυτό πιθανότατα θα προκύψουν ευκαιρίες και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά τόσο στον Χρήστο Αλμπάνη, όσο ακόμα και στον Γιάννη Γιαννιώτα. Προς το παρόν όμως, ο κερδισμένος αυτού του… «ανακατέματος», φαίνεται να είναι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Όλα δείχνουν πως ο «Κλώνα», θα μπει πλέον δυναμικά και στο πρωτάθλημα, στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ.

Στο ματς με την Ξάνθη την περασμένη Κυριακή (2/12), ο Κλωναρίδης έπαιξε βασικός σε ματς πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 7 Οκτωβρίου. Δηλαδή μετά από σχεδόν δυο μήνες. Και γενικώς στο προηγούμενο διάστημα, ο «Κλώνα» ήταν περισσότερο παίκτης για τις υποχρεώσεις εκτός συνόρων, παρά εντός.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη έχει «γράψει» φέτος 552 αγωνιστικά λεπτά με τέσσερα γκολ. Αντίθετα στο πρωτάθλημα, πριν από το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη, είχε παίξει μόλις 230 λεπτά. Δηλαδή λιγότερα από τα μισά. Και έχει βάλει και τα μισά γκολ. Όμως το γεγονός πως επέστρεψε στο βασικό σχήμα στο παιχνίδι με την Ξάνθη, φανερώνει πως πλέον, μετά τις… ανακατατάξεις στην επίθεση της ΑΕΚ, θα πάρει ο Κλωναρίδης πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα.

ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΑΙΟΣ

Στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη, ο Κλωναρίδης αγωνίστηκε κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης. Κάτι που περνούσε και μέσα από την επιλογή του Ουζουνίδη, να μεταθέσει τον Μάνταλο στον άξονα και πίσω από τον φορ. Στα παιχνίδια που ο τεχνικός της ΑΕΚ θα επιλέγει να παίξει με «δεκάρι», ο Κλωναρίδης δεδομένα θα μετακομίζει στο δεξί άκρο. Μια θέση την οποία την ξέρει καλά, παρόλο που ήδη από την εποχή που έπαιζε στον Παναθηναϊκό και με προπονητή τον Ουζουνίδη, την είχε εγκαταλείψει. Όμως στο ματς με την Ξάνθη, ο Κλωναρίδης είχε πολύ καλή παρουσία ως ακραίος επιθετικός. Θέση στην οποία έπαιξε και όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Ο Ουζουνίδης έτσι κι αλλιώς θέλει να ξαναβάλει στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ τον Κλωναρίδη. Έναν παίκτη ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν πετυχαίνοντας έξι γκολ. Φυσικά για ένα ματς όπως αυτό της Τετάρτης (12/12) με τον Μπενφίκα, ο «Κλώνα» λόγω ταχύτητας, μπορεί να μετακινηθεί και πάλι σε ρόλο επιθετικού. Ωστόσο ο χρόνος που πλέον θα παίρνει στα ματς πρωταθλήματος, πιθανότατα θα είναι περισσότερο στα άκρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ