ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Ο Γαλανόπουλος έγινε... Γιόχανσον

AEK: Ο Γαλανόπουλος έγινε... Γιόχανσον
EUROKINISSI

Το ματς με την Μπάγερν ήταν η τρανή απόδειξη πως το πρότζεκτ Γαλανόπουλος πετυχαίνει για την ΑΕΚ και ο νεαρός πατάει πλέον στα χνάρια του Γιόχανσον. Το Sport24.gr αναλύει.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Κώστας Γαλανόπουλος ένιωθε τον (ποδοσφαιρικό) ουρανό της ΑΕΚ, να πέφτει στο κεφάλι στο κεφάλι του. Ή καλύτερα, στους ώμους του. Ο χρονιά του Γιάκομπ Γιόχανσον τελείωνε πρόωρα με χιαστούς. Και ο Γαλανόπουλος, από υποψήφιο next big thing για την ΑΕΚ, κλήθηκε εσπευσμένα να μπει στα παπούτσια του Σουηδού χαφ, στη μεσαία γραμμή. Πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια του.

Όλο αυτό ήταν και απότομο και βαρύ. Και μπορεί τελικά να έβαλε και αυτός το λιθαράκι του προκειμένου η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως ατομικό δεν προόδευσε. Δεν εξελίχθηκε. Άλλωστε και ο ίδιος ο Γαλανόπουλος, στο ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας, παραδέχθηκε πως πέρυσι είχε χάσει τον προσανατολισμό του.

Όπως παραδέχθηκε πως η φετινή σεζόν θα είναι κομβική για την πορεία του. Και μόλις λίγους μήνες μετά, ο Γαλανόπουλος έχει "κλειδώσει" την θέση του βασικού και ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ σ’ ένα ματς απέναντι στην Μπάγερν.

Πλέον, ο νεαρός χαφ, έναν χρόνο από τότε που μπήκε στα παπούτσια του Γιόχανσον, αποδεικνύει πως μπορεί να "περπατήσει" χνάρια του Σουηδού χαφ, ενώ το πρότζεκτ Γαλανόπουλος για την ΑΕΚ φαίνεται πως αρχίζει να πετυχαίνει απόλυτα. Το Sport24.gr αναλύει...

"ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΩ"

Προφανώς και είναι όνειρο για κάθε πιτσιρικά, λίγο πριν κλείσει τα 21 του, να παίξει βασικός σ’ ένα ματς Champions League απέναντι στην Μπάγερν. Όμως για τον Γαλανόπουλο, δεν ήταν μόνο αυτό. Την Τρίτη (23/10) το βράδυ ο νεαρός μέσος έκανε ακριβώς όσα θα ήθελε ο Ουζουνίδης από τον αμυντικό του χαφ. Έτρεξε, κάλυψε χιλιόμετρα και χώρους, μάρκαρε, έκλεψε μπάλες. Πήρε ακόμα και προσπάθειες πάνω του. Ίσως τις περισσότερες από κάθε παίκτη της ΑΕΚ. Σίγουρα τις πιο αποτελεσματικές. Με κορυφαία αυτή την κούρσα, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, για να πασάρει στον Μπακασέτα στην πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς. Ο Γαλανόπουλος όχι απλώς έκανε σπουδαίο ματς. Έκανε το ματς που ήθελε απ’ αυτόν ο Ουζουνίδης. Γι αυτό και μετά το παιχνίδι πήρε μια τεράστια αγκαλιά από τον προπονητή του.

ΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ "12 ΣΤΑ 14"

Ο Γαλανόπουλος δεν βρέθηκε από σύμπτωση στη βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με την Μπάγερν. Ούτε για να καλύψει κάποιο κενό. Βρέθηκε στην φυσική του θέση για την φετινή σεζόν. Από την αρχή της χρονιάς, ο Γαλανόπουλος έχει ξεκινήσει βασικός στα έξι από τα επτά παιχνίδια για το Champions League. Απουσίασε μόνο στη ρεβάνς με την Σέλτικ και αυτό υποχρεωτικά, καθώς είχε (αδίκως) αποβληθεί στο πρώτο ματς. Επίσης βασικός έχει ξεκίνησε στα έξι από τα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Έλειψε μόνο σ’ αυτό με τον Πανιώνιο, για να πάρει ανάσες. Προφανώς αυτό το 12 στα 14 ματς βασικός, φανερώνει πως πλέον έχει «κλειδώσει» την θέση του. Όχι χαριστικά. Το έχει κερδίσει.

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Η αλήθεια είναι πως στην περσινή σεζόν, όχι μόνο ο Γαλανόπουλος είχε πέσει κατευθείαν στα… βαθιά. Αλλά η πίεση του πρωταθλήματος και των αποτελεσμάτων, δεν άφηναν περιθώριο στον Χιμένεθ να ασχοληθεί με την ατομική βελτίωση παικτών. Δεν υπήρχε καν τέτοιος ρόλος στο τεχνικό τιμ του Ισπανού. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικό. Όχι μόνο ο Ουζουνίδης έχει μέσα στην φιλοσοφία της δουλειάς του, να δουλεύει και ατομικά με ποδοσφαιριστές και συζητά πολύ μαζί τους. Υπάρχει και ο Νίκος Παναγιωτάρας στο τεχνικό τιμ, που έχει ακριβώς αυτόν τον ρόλο. Να δουλεύει κυρίως με την βελτίωση των νεαρών παικτών. Και είναι μια δουλειά στην οποία είναι μετρ. Ενώ και ο Χριστόφορος Κόλα, ασχολείται επίσης πολύ ατομικά με τους ποδοσφαιριστές. Και ειδικά με τον Γαλανόπουλο, έχει δουλέψει πολύ.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΟΥΤ

Η παρουσία της ΑΕΚ στο Champions League, τόσο στα προκριματικά, όσο και στους ομίλους, έχουν "τραβήξει" στο Ολυμπιακό Στάδιο ένα… τσούρμο από σκάουτ ευρωπαϊκών ομάδων. Και κάποιοι εξ αυτών, μετά την πρώτη τους επίσκεψη στην Αθήνα, επέστρεψαν για να ξαναδούν και να ξανατσεκάρουν και τον Γαλανόπουλο. Όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι της Τότεναμ. Με αγγλικά δημοσιεύματα να βάζουν τον νεαρό μέσο ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Μούσα Ντεμπελέ το προσεχές καλοκαίρι. Ή όπως οι σκάουτ της Αίντραχτ, που βρέθηκαν και την προηγούμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ με την Μπάγερν. Και ακόμα η σεζόν, είναι στην αρχή της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ