ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μόνο έτσι θα ερχόταν ο Βράνιες

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φούντωσε η συζήτηση για ενδεχόμενη επανένταξη του Όγκνιεν Βράνιες στην ΑΕΚ. Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό; Διαβάστε ποια μεγάλα εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν.

Για τον Όγκνεν Βράνιες και την ενδεχόμενη επιστροφή του στην ΑΕΚ, υπάρχει όντως καπνός, η φωτιά όμως ισοδυναμεί με όση σε ένα καντήλι. Ο «παραστρατημένος» Βόσνιος στόπερ, ο οποίος εδώ και καιρό απασχολεί πολύ περισσότερο για τις παράνομες επιδόσεις του με τη σύζυγο συναδέλφου του, αυτές που τον έχουν αναγκάσει σε αγωνιστική εξορία (προπονείται με τη β' ομάδα της Αντερλεχτ), είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που όσο υφίστανται ενεργοί, θα απασχολούν την ΑΕΚ.

Όπως διαχρονικά ο Σκόκο, ή τα τελευταία χρόνια ο Αραούχο. Είναι όμως αληθινά εφικτή η επανένταξή του στην Ένωση; Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να καταστούν εφικτές μια σειρά από προϋποθέσεις. Πιο σημαντική από όλες, αυτή της βελγικής απόσυρσης από το παιχνίδι. Για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής, θα πρέπει να φύγει από τη μέση η Αντερλεχτ, κοινώς ο παίκτης να έχει ελευθερωθεί.

Μιλάμε όμως για την ομάδα που πλήρωσε στην ΑΕΚ 3,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι και δεδομένα θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να κάνει απόσβεση ενός μέρους της δεδομένης χασούρας που θα έχει, καθώς δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να πληρώσει αυτά τα χρήματα για έναν παίκτη στα 30, με τέτοια εξωγηπεδική δραστηριότητα.

Το σενάριο του δανεισμού είναι επίσης ασθενές, καθώς η βελγική ομάδα θα το σκεφτεί μόνον εφόσον αντιληφθεί ότι εξήντλησε κάθε πιθανότητα να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα κοστοβόρα επένδυση για εκείνη, μόλις έναν χρόνο νωρίτερα. Πέραν όλων αυτών, η συμφωνία του Βράνιες με τον βελγικό σύλλογο, προβλέπει ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τις 900.000 ευρώ.

Για να επιστρέψει στην ΑΕΚ θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα συμβόλαιο που θα του αποφέρει 300-350.000 ευρώ το χρόνο. Αν και αλήθεια είναι ότι, έτσι όπως τα έχει κάνει ο Βράνιες στην καριέρα του, δύσκολα θα βρει σε ευρωπαϊκό έδαφος σημαντικά περισσότερα χρήματα από αυτά που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Ένωση.

Κοντολογίς, είναι πολλά τα «αν» και τα «εφόσον» για να έρθουν ξανά κοντά η ΑΕΚ με τον Βόσνιο. Σαφώς θα μετρήσει επίσης και η άποψη του Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο δεν είχαν και τις πλέον αγαστές σχέσεις κατά την 18μηνη συνύπαρξή τους στην ομάδα. Βέβαια ο Ισπανός είναι ειδικός στο χειρισμό ιδιαίτερων περιπτώσεων (Λιβάγια, Αραούχο), τα έχει καταφέρει ξανά με τον Βράνιες και θα τον προτιμούσε από παίκτες που είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν τον πείθουν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ