ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κατά Μάρκον επιτεύγματα

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο Λιβάγια είναι καλά, όλοι γύρω του αποδίδουν καλύτερα. Είναι και για εκείνον μια αντιφατική σεζόν, όμως οι αριθμοί είναι καταφανώς υπέρ του.

Υπάρχουν περίοδοι που ο Μάρκο Λιβάγια αντιμετωπίζεται ως ο νέος... Πέτρος Μάνταλος για εκείνη τη μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ, η οποία συνηθίζει να ισορροπεί ανάμεσα στην αποθεωτική υπερβολή και στην ισοπεδωτική απαξίωση. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Όντως ο Κροάτης επιθετικός, είχε αρκετά κακά φεγγάρια στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ποιος όμως δεν είχε στη συγκεκριμένη, κακοφτιαγμένη και προδομένη σχεδιαστικά και προπονητικά ομάδα; Του καταλογίζουν ότι φέτος δεν έχει σκοράρει ούτε σε ένα μεγάλο ματς και είναι αλήθεια αυτό. Πέρυσι για παράδειγμα, έδωσε τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε στο 95' τον Παναθηναϊκό, στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της ούτως ή άλλως αντιφατικής για όλους τους παίκτες της ΑΕΚ αγωνιστικής περιόδου, η ίδια η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει νίκη έστω σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος! Οπότε, όταν συνολικά η κατάσταση είναι άρρωστη, η μπάλα θα πάρει περισσότερο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της. Αντιφατική μοιραία είναι και η παρουσία του Λιβάγια.

Ενώ δεν καταφέρνει να ξεσηκώνει τα πλήθη και να "καθαρίζει" μεγάλα παιχνίδια (αλήθεια όμως, ποιος ένας το έκανε φέτος;), η στατιστική έρχεται να τον δικαιώσει απόλυτα! Πέρυσι, σε 42 αγώνες όλων των διοργανώσεων, είχε πετύχει 10 τέρματα και δώσει 4 τελικές πάσες οι οποίες κατέληξαν σε γκολ. Φέτος, σε 5 παιχνίδια λιγότερα, έχει σκοράρει 12 φορές και μοιράσει 8 ασίστ.

Η αλήθεια είναι ότι άπαντες περίμεναν περισσότερα από την ίδια την ομάδα ως σύνολο και μετά από τον κάθε καλό ποδοσφαιριστή της ξεχωριστά. Από τη στιγμή που η συνολική δουλειά χάλασε, τα επιμέρους "εργαλεία" δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ο Πόνσε αποτέλεσε την εξαίρεση με την ικανότητά του στο σκοράρισμα, ωστόσο ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Λιβάγια δεν προσπάθησε ή ότι δεν ήταν παραγωγικός.

ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Εν τω μεταξύ, κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας είναι η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης του Μάρκο Λιβάγια. Άλλωστε μια τέτοια εξέλιξη, εννοείται με το σωστό για την ομάδα αντίτιμο, είναι κάτι στο οποίο η ΑΕΚ στόχευε όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσιζε να προχωρήσει στην επένδυση των 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι πρόταση που να δελεάζει τη διοίκηση της Ένωσης προκειμένου να ενδώσει σε μια τέτοια απόφαση, δεν έχει ακόμα υπάρξει, ζυμώσεις γίνονται και επικοινωνούνται μέσω του ατζέντη του ποδοσφαιριστή. Ο Βιτσέντζο Καβαλιέρε, έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι για να προχωρήσει η πώληση του Κροάτη επιθετικού, θα πρέπει να κατατεθεί πρόταση κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Βασικά το συγκεκριμένο νούμερο χρησιμοποιείται ως η βάση συζήτησης από την πλευρά της περυσινής πρωταθλήτριας Ελλάδας, ωστόσο ακόμα και μια πρόταση λίγο πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ, ίσως την έβαζε σε σκέψεις, αν και σε θέματα διαπραγματεύσεων, ο Μελισσανίδης συνήθως παρουσιάζεται αμετακίνητος. Οπως με την περίπτωση του Βράνιες, με την Αντερλεχτ να εκκινεί από τα 1,2 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Βόσνιο στόπερ και τελικά να πληρώνει 3,4 εκατ ευρώ στην ΑΕΚ προκειμένου να κάνει τον παίκτη δικό της.

Ο ατζέντης Καβαλιέρε έχει ενημερώσει τον Λιβάγια και την πλευρά της Ένωσης για υπαρκτό ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας, λογικά της Τσάμπιονσιπ (δεύτερης κατηγορίας) οι οποίες έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη και καλοβλέπουν την περίπτωση του Κροάτη με τα 12 γκολ και τις 8 ασίστ σε όλες τις φετινές επίσημες διοργανώσεις.

Ασφαλώς με ένα ποσό στα 10 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ θα ενδώσει, ενώ και ο ίδιος ο Καβαλιέρε παραδέχεται ότι αυτή είναι η τιμή που αρμόζει στην αξία του πελάτη του. Εφόσον λοιπόν συμφωνεί και εκείνος, δεδομένα θα ψάξει να φέρει κάτι αντίστοιχο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ