ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η απάντηση του Καρέρα σε ιταλικό μέσο για τη νέα του ομάδα

Spartak Moskva's head coach Massimo Carrera directs his players during the UEFA Champions League, third qualifying round, second leg soccer match between FC Spartak Moskva and PAOK FC at Spartak stadium in Moscow, Russia, Tuesday, Aug. 14, 2018. (AP Photo/Denis Tyrin)
Spartak Moskva's head coach Massimo Carrera directs his players during the UEFA Champions League, third qualifying round, second leg soccer match between FC Spartak Moskva and PAOK FC at Spartak stadium in Moscow, Russia, Tuesday, Aug. 14, 2018. (AP Photo/Denis Tyrin) AP PHOTO/DENIS TYRIN

Ο επικείμενος νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, έδωσε την τελευταία του συνέντευξη τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ιταλικό μέσο, μιλώντας για την παρουσία του στην Σπαρτάκ Μόσχας αλλά και για το πρότζεκ που θα ήθελε να αναλάβει στη συνέχεια.

Η ιστορία του Μάσιμο Καρέρα δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες στο χώρο του ποδοσφαίρου καθως μετά από το ρόλο του βοηθού προπονητή που είχε σε Γιουβέντους, εθνική Ιταλίας και Σπαρτάκ Μόσχας, έγινε για πρώτη φορά head coach στα 52 του χρόνια και στέφθηκε πρωταθλητής στην παρθενική του σεζόν.

Η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία ήταν η Σπαρτάκ, με τον Ιταλό να την οδηγεί το 2017 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρώτου της μετά από 16 χρόνια, αλλά να μην καταφέρνει να μείνει για πολύ καιρό στη ρωσική πρωτεύουσα παρά την υψηλή δημοφιλία που στις τάξεις των οπαδών.

Λίγο πριν φύγει το 2018 αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που εχουν δει το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Πέμπτης, θα φτάσει εντός της ημέρας (6/12) στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους στην ΑΕΚ και να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή της Ένωσης.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που έμεινε για σχεδόν έναν χρόνο μακριά από τους πάγκους, τι εμπειρίες απεκόμισε στην Σπαρτάκ και πώς φανταζόταν πριν από λίγο καιρό το επόμενο προπονητικό του βήμα.

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είχαν δοθεί μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην ιστοσελίδα Tuttomercatoweb. Διαβάστε αναλυτικά τι είχε δηλώσει τότε ο Ιταλός τεχνικός:

Για ποιο λόγο δεν έχει ενδιαφερθεί κάποια ομάδα μετά την Σπαρτάκ; "Δεν ξέρω για να σας το εξηγήσω, θα πρέπει να κάνετε σε κάποιον άλλον αυτή την ερώτηση. Εγώ ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στους πάγκους, το περιμένω. Προς το παρόν, δεν χτυπάει το τηλέφωνό μου, είναι όλα ήρεμα".

Και όμως πήρατε τον τίτλο στην Ρωσία: "Ήταν μία μεγάλη εμπειρία, όπου είχαν το ρόλο του πρώτου προπονητή και όχι του βοηθού. Είχα την τύχη να δουλέψω σε μεγάλο σύλλογο, όπως η Σπαρτάκ, που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Πίστεψε σε μένα, σε έναν προπονητή που δεν είχε δουλέψει ποτέ. Κατέκτησα το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια και το Super Cup, για πρώτη φορά. Οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο".

Επιτυχία παρά το πρόβλημα με την γλώσσα: "Μιλούσα ιταλικά και είχα διερμηνέα μαζί μου. Ήταν πολύ άξιος, είχε τον ίδιο τονισμό στη φωνή όπως και εγώ. Όταν θύμωνα το έκανε και αυτός. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Όταν προσπαθούσα να μιλήσω ρώσικα, τον είχαν πάντα ανάγκη, με τους άλλους μπορούσα να μιλήσω αγγλικά".

Θα θέλατε να δουλέψετε στην Ιταλία; "Λαμβάνω υπόψη μου τα πάντα, είναι φυσιολογικό να μου αρέσει να δουλέψω στην πατρίδα μου. Εξαρτάται πάντα από το πλάνο. Θα πρέπει να καταλάβεις την πρόταση που σου γίνεται από μία ομάδα, τις προοπτικές που υπάρχουν. Θα ήθελα ένα σοβαρό σχέδιο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ