ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φουλάρει για χαφ και στόπερ

Empoli's Federico Barba challenges for the ball with AC Milan's Carlos Bacca during a Serie A soccer match between AC Milan and Empoli, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Luca Bruno)
Empoli's Federico Barba challenges for the ball with AC Milan's Carlos Bacca during a Serie A soccer match between AC Milan and Empoli, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Ιλια Ιβιτς βάζει πλώρη για την πραγματοποίηση δύο προσθηκών στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Τι ισχύει για τον Φεντερίκο Μπάρμπα και πώς θέλει τον μέσο ο Μάσιμο Καρέρα.

Αν και στην πορεία έχει αποδειχθεί, μέσα από την εμφανή δυσκολία της ΑΕΚ να πάρει παιχνίδια τα οποία θα έπρεπε να "καθαρίζει", ότι ανάγκη υπάρχει για προσθήκες σε όλες τις γραμμές (και στις περισσότερες θέσεις αυτών), στην παρούσα φάση ο Ίλια Ίβιτς "φορτσάρει" προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση στους ρόλους του κεντρικού αμυντικού και του κεντρικού χαφ.

Η περίπτωση του Φεντερίκο Μπάρμπα, είναι η δεσπόζουσα για το κέντρο της άμυνας. Είναι μια δύσκολη και μπερδεμένη υπόθεση, καθώς ο Ιταλός στόπερ πρέπει να επιστρέψει από τη Βαγιαδολίδ στην Κιέβο Βερόνα, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός, ώστε από εκεί όπου ανήκει, να έλθει στην ΑΕΚ με εκ νέου δανεισμό. Ο Ίβιτς έχει δουλέψει πολύ την περίπτωση αυτή, την είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και συνεχίζει.

Η "Ένωση" έχει προτείνει στην Κιέβο την απόκτηση του Μπάρμπα με δανεισμό διάρκειας 1,5 έτους και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2021, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Είναι μια καλή οπτική για τον σύλλογο από τη Βερόνα, καθώς ο Μπάρμπα δεν είναι στα αγωνιστικά σχέδιά της ομάδας και δεν προβλέπεται να προστεθεί σε αυτά.

Βέβαια, ίσως η κατάσταση να γίνει λίγο πιο περίπλοκη αν εμπλακούν ομάδες από το Καμπιονάτο. Εκεί θα εξαρτηθούν πολλά και από το τι ο παίκτης θέλει, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια εξαιρετική επαφή της πλευράς του Μπάρμπα με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ & ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΦ

Για τον Ίβιτς είναι ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο να φέρει στην Ελλάδα τους δύο παίκτες για την άμυνα και τη μεσαία γραμμή της, το αργότερο έως τις 10 Γενάρη, ώστε να την ενισχύσουν άμεσα, άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, θα διεξαχθούν και τα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Έναν θεσμό που η ομάδα δεν θέλει να σπαταλήσει.

Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται επίσης, τύχη, πειθώ και χρήματα, ώστε να καμφθούν όλες οι πιθανές αντιστάσεις. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κάνει την προσπάθειά του και προσπαθεί να προσελκύσει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποδειχθούν πιο επιδραστικοί και ποιοτικοί από τους υπάρχοντες, στις θέσεις που θα κληθούν να ενισχύσουν την ομάδα.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του μέσου, ο Ίβιτς, βάσει του ρεπορτάζ, φέρεται ότι έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις που του αρέσουν πολύ. Θέλει να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας με έναν ποδοσφαιριστή τύπου Γιόχανσον. Να είναι ψηλός, να μπορεί να παίζει και στο "6" και στο "8", άρα να είναι ικανός τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Τέτοιον παίκτη θέλει για να συμπληρώσει τους υπάρχοντες και να ταιριάζει με όλους.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ