ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ένας άλλος Μπογέ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Μπογέ έμοιαζε με ξένο σώμα για την ΑΕΚ, όμως πλέον γίνεται συζήτηση ακόμα και για ενδεχόμενη παραμονή του τη νέα σεζόν, με προπονητή τον Ισπανό.

Πολύς ο ντόρος γύρω από το όνομά του το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα μεγαλύτερος από εκείνον που προκλήθηκε για τον Εσεκιέλ Πόνσε, τον παίκτη που απειλεί το ρεκόρ δεκαετίας των 23 τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις (σεζόν 2008-09), που κρατά ο Ισμάελ Μπλάνκο.

Στην πορεία, ο τραυματισμός που υπέστη ο Λούκας Μπογέ, οι διαδοχικές σπαταλημένες ευκαιρίες που του δόθηκαν ένεκα και της δικής του φλυαρίας, κατάχρησης ντρίμπλας και ατομισμού, καθώς επίσης και η ανημποριά του Ουζουνίδη να του βρει ρόλο αλλά κυρίως, να ανακαλύψει το ψυχολογικό «κουμπί» του, δημιούργησαν (και δικαιολογημένα) αρνητικό κλίμα εις βάρος του Αργεντινού.

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ αποδείχτηκε καταλυτική ακόμα και την εμφάνιση στο προσκήνιο ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη ενόψει της επόμενης σεζόν, τουναντίον όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, αδιαφορία επικρατούσε ακόμα και για το ενδεχόμενο νέου δανεισμού σε περίπτωση που η Τορίνο ανανέωνε με εκείνον τη συνεργασία τους.

Ασφαλώς, ουδείς λόγος δεν γινόταν για την αγορά αντί 6 εκατ. ευρώ, όπως δηλαδή προβλέπεται από τη συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς μεταξύ Τορίνο και ΑΕΚ. Εδώ δεν προβλέπεται να συμβεί αυτό για τον σκόρερ 19 τερμάτων Πόνσε, ποιος να ασχοληθεί με τον Μπογέ της απογοήτευσης;

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ

Στις 6 του περασμένου Φλεβάρη, όταν ο Μανόλο Χιμένθ διέβη για τρίτη φορά το κατώφλι του προπονητικού κέντρου των Σπάτων στην έναρξη μιας νέας θητείας, ο Λούκας Μπογέ είδε κάτι που του άρεσε: διάθεση για εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως για σωστή αξιοποίηση. Όταν μάλιστα οι δυο τους μίλησαν πολύ πιο συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε ότι υπήρχε λόγος να πιστέψει ξανά.

Δεν πήρε αμέσως μπροστά, άλλωστε το χρόνο της σε αυτή τη μετάβαση από τη σχεδόν διάλυση σε μια φυσιολογική ξανά κατάσταση που τείνει να γίνει όμορφη, τον χρειάστηκε όλη η ομάδα. Ο Μπογέ άρχισε να παίζει σε συνεχόμενα ματς, να διαπιστώνει στην πράξη την εμπιστοσύνη που ο Χιμένεθ του έταξε, να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο, σε χώρους που γνωρίζει καλύτερα.

Σήμερα, 9 Απριλίου, ο Μπογέ λογίζεται ως ένας εκ των παικτών του βασικού κορμού και ιδιαίτερα χρήσιμος στο μυαλό του προπονητή. Έχει ήδη πετύχει ρεκόρ καριέρας με τα 5 τέρματα που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα, τα τέσσερα εκ των οποίων στα τελευταία επτά ματς, υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Είναι κάτι το οποίο γεννιέται και ενδέχεται να δυναμώσει εφόσον ο Αργεντινός συνεχίσει στην ίδια ρότα. Ο Χιμένεθ γνωρίζει το πως να τον αξιοποιήσει και δεν θα ήταν αρνητικός στην παραμονή του, εφόσον βέβαια συνεχίσει και ο ίδιος στην ομάδα. Με προετοιμασία και σωστή διαχείριση, ο Μπογέ θα μπορούσε να παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Ωστόσο, η Τορίνο έχει συμβόλαιο μαζί του για επιπλέον ένα έτος. Περίπτωση αγοράς του δεν υφίσταται στο ποσό που έχει συμφωνηθεί, αν όμως η ιταλική ομάδα ανανεώσει μαζί του (η συνεργασία τους εκπνέει το καλοκαίρι του 2020) και τον παραχωρήσει εκ νέου ως δανεικό, κάτι θα μπορούσε να γίνει. Στην περίπτωση που επιμείνει σε πώληση και την ψάξει αλλού, η ΑΕΚ δεν έχει τύχη.

Ένα ωραίο αλλά και μάλλον τραβηγμένο σενάριο, θα ήταν να τον αφήσει ελεύθερο ώστε να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά και αυτό θα ήταν πιο λογικό να αποφασιστεί στην περίπτωση που θα έχανε κάθε ελπίδα ότι γίνεται να τον πουλήσει. Μια τελευταία επιλογή, θα μπορούσε να αποτελεί ένας εξάμηνος δανεισμός, με σαφώς μικρότερη οψιόν αγοράς για τον ερχόμενη Γενάρη. Και αυτή η εκδοχή ωστόσο φαντάζει ως περίπλοκη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ