ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δικό της αριστερό εξτρέμ μετά από τρία χρόνια

ΑΕΚ: Δικό της αριστερό εξτρέμ μετά από τρία χρόνια

Ο Χρήστος Αλμπάνης, οπότε του δόθηκε η ευκαιρία, έδειξε θέληση και ικανότητα για να μην μπει στο... κλαμπ των "χαμένων εξτρέμ" της ΑΕΚ. Το αν τα καταφέρει δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τον μοναδικό "κιτρινόμαυρο" ακραίο επιθετικό.

Για μία θέση που η ΑΕΚ δεν δαπάνησε χρήμα και μπόλικο χρόνο για έρευνα, όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, έχει εμφανιστεί ένας ποδοσφαιριστής που στην περίπτωσή του δεν χρειάστηκε να γίνουν ιδιαίτερα "κόλπα" για να ντυθεί στα χρώματα της Ένωσης.

Ο Χρήστος Αλμπάνης, λοιπόν, το περασμένο καλοκαίρι προτού γίνει "κιτρινόμαυρος", ο αστικός μύθος λέει ότι έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό, ωστόσο επέλεξε να γίνει... Ντέμης, λόγω Απόλλωνα, και ν' ακολουθήσει την καρδιά του που έλεγε ΑΕΚ. Πιθανώς, να πίστευε ότι στην πρωταθλήτρια της χώρας θα έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες και δεν τις πήρε εν τέλει. Έπεσε έξω.

Κάποιοι τραυματισμοί και ένας παρατεταμένος παραγκωνισμός, έκαναν τον κόσμο της ΑΕΚ να πιστέψει - κάποια στιγμή - ότι η ομάδα του για μία ακόμη σεζόν δεν είχε αποκτήσει εξτρέμ για τ' αριστερά της επίθεσης! Επί των ημερών του Χιμένεθ, όμως, ο Χρήστος Αλμπάνης πήρε ευκαιρίες και δήλωσε μάλιστα ότι ο Ισπανός έχει τον τρόπο ν' ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών.

Στις κινήσεις του Αλμπάνη στο γήπεδο, από το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μέχρι αυτό της Κυριακής στον ίδιο αγωνιστικό χώρο φαίνεται ότι ο παίκτης είναι στα "high" του. Μπαίνει στην περιοχή, πλασάρει ιδανικά, δεν φοβάται το ένας μ' έναν και δημιουργεί κινδύνους.

Ξέρετε από πότε έχει να δει η ΑΕΚ τέτοιο "θράσος"; Από την αριστερή πλευρά όταν είχε τον Έλντερ Μπαρμπόσα, από τα δεξιά το παράδειγμα είναι πρόσφατο και ακούει στο όνομα Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΠΗΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΤΟ... ΞΕΧΑΣΕ

Γνωρίζετε πόσα αριστερά εξτρέμ έχει φέρει η ΑΕΚ στην Αθήνα μετά το "αντίο" του Έλντερ Μπαρμπόσα το 2016; Ο αριθμός είναι 1,5! Διότι ο Τρίστανσον δεν έπαιζε στον... ασβέστη που και ο Λούκας Μπογέ, παραμένει ένα μυστήριο αν πράγματι αγωνίζεται στο "φτερό" ή περισσότερο κεντρικά.

Ο Αργεντινός, πάντως, δεν έχει τα στοιχεία του Μπαρμπόσα, ούτε αυτά του Αλμπάνη που είναι το μοναδικό αριστερό εξτρέμ που έχει αγοράσει η ΑΕΚ. Δηλαδή της ανήκει, μπορεί να επενδύσει πάνω του μέχρι το 2021, τουλάχιστον, χωρίς το άγχος ότι μετά από μία καλή σεζόν θα φύγει επειδή ήταν δανεικός.

Πολλοί ακούστηκαν και κανένας δεν ήρθε όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι τόσοι "βαφτίστηκαν" αριστερά εξτρέμ, ήταν όμως παίκτες που κάλυπταν τη δεξιά πλευρά ή το κέντρο και τελικά δεν έπεισαν κιόλας, εξαιρώντας τον Λάζαρο που στην τελευταία του θητεία ήταν άκρως ουσιαστικός σε αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο, αλλά και τον Πέτρο Μάνταλο που αναγκάζεται να καλύπτει το κενό.

Τη νέα σεζόν, κυρίως, θα φανεί αν η ΑΕΚ θα επενδύσει χρήματα σε μία "ακριβή" θέση όπως είναι αυτή που αναλύουμε ή θα πάρει την αποφασίσει να πάει με τον 24χρονο Αλμπάνη και με μία δεύτερη, φθηνή λύση πίσω του.
Την οικονομική πολιτική της Ένωσης στα μεταγραφικά, ο Αλμπάνης την εξυπηρετεί, και το αν θα μονιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την προετοιμασία που θα βγάλει και τον προπονητή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ