ΑΕΚ

AEK: Από το λαιμό

AEK: Από το λαιμό

Ένα σύνολο που θα επιβληθεί και δεν θα αφήσει μισή φάση δίχως να την πολεμήσει, με πολύ τρέξιμο και διαρκή πίεση στον αντίπαλο, ετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ για τον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο (11/5, 20.30) με τον ΠΑΟΚ.

Δύο χαμένοι τελικοί (ασχέτως με το ότι η πρώτη απώλεια, συντελέστηκε μετά από γκολ-σκάνδαλο που δεν έπρεπε να μετρήσει), χωνεύονται, τρίτος όμως όχι! Η ΑΕΚ μετρά δύο διαδοχικούς χαμένους τελικούς Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και επειδή ο Χιμένεθ ξέρει καλά ότι η ψυχολογία θα παίξει τον σημαίνοντα ρόλο της, θέλει να επωφεληθεί αυτής της αρνητικής συγκυρίας, για να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα μπει στο γήπεδο «με το μαχαίρι στα δόντια».

Ο Ισπανός θέλει να δει τους παίκτες του να «πιάνουν από το λαιμό» τους αντιπάλους τους, καθαρά ποδοσφαιρικά εννοείται. Να τους πιέσουν ψηλά από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, να μην τους επιτρέψουν να έχουν εύκολο passing game (εκμεταλλευόμενοι και τις καθοριστικές σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, απουσίες των Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια), γενικά να κάνουν τον ΠΑΟΚ να ασφυκτιά στους χώρους της άμυνας του και της μεσαίας γραμμής.

Ασφαλώς για να συμβεί αυτό, απαιτούνται τρομερή προσήλωση, συγκέντρωση, πάθος και πολύ τρέξιμο από όλους. Ο Χιμένεθ εδώ και περίπου τρεις μήνες, προετοίμαζε την ομάδα για να βρεθεί στο πικ της στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δείχνει αυτή την περίοδο πολύ πιο φρέσκια, δυνατή και με αντοχές που δεν είχε με προπονητή τον Ουζουνίδη, όταν έσκαγε μετά το 50'-55' των αγώνων.

Είναι πολύ στοχευμένα δουλεμένη και καλογυμνασμένη για ένα 90λεπτο συνεχούς πίεσης και τρεξίματος, ώστε να φέρει τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση και να μην του επιτρέψει να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ο Χιμένεθ παρακολουθεί διαρκώς σε βίντεο τον επερχόμενο αντίπαλο, επικεντρώνοντας στα προτερήματα αλλά και στα τρωτά του σημεία.

Δεν αποκλείεται μέσα από αυτή τη διαδικασία, να γεννηθεί στο μυαλό του κάποια ιδέα αιφνιδιασμού. Είναι κάτι που ακόμα και οι παίκτες, θα το μάθουν λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι. Άλλωστε ο Ισπανός έχει καταφέρει αρκετές φορές να αιφνιδιάσει ακόμα και εκείνους, πριν σπουδαίες αναμετρήσεις. Αποφασίζοντας αλλαγές ακόμα και μέσα στο πούλμαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σιμόες: "Αύριο θα δώσω την ζωή μου για τον Χιμένεθ και την ΑΕΚ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ