ΑΕΚ

ΑΕΚ: "Αλήτη" απόψε είναι η βραδιά σου

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ξανά εδώ, αποφασισμένος να το πιάσει από εκεί που το άφησε! Άλλωστε είναι και ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που έχει σκοράρει κατά και των τριών μεγάλων.

Σέρχιο Αραούχο, "το τρίτο αίμα". Το αποψινό (19:30) θα είναι επί της ουσίας το πρώτο ντέρμπι της τρίτης θητείας του στην ΑΕΚ, η οποία, όχι ασφαλώς συμπτωματικά, δεν έχει στραβώσει νίκη σε παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, δίχως εκείνον στη σύνθεσή της.

Μοιάζει με ψέμα πρωταπριλιάτικο, αλλά την τελευταία φορά που η Ένωση βγήκε νικήτρια από ντέρμπι πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, ήταν 1/4/2018, με τον Αραούχο να σκοράρει δύο φορές στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού, τον οποίο θα βρει και πάλι απόψε απέναντί του.

Εχουν συμπληρωθεί 22 μήνες από τότε και έχουν περάσει 13 ντέρμπι χωρίς νίκες, με την ΑΕΚ να αποσπά κάποιες ισοπαλίες που ουδόλως ασφαλώς τη βοήθησαν να καλύψει χαμένο έδαφος ή να ξαναβρεί εκείνο το πνεύμα που τη χαρακτήριζε στο διάστημα που έμοιαζε να είναι το αφεντικό των ντέρμπι.

Ο Αραούχο είναι ένας λόγος να ελπίζει ότι θα γυρίσει το χαρτί της, αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν και θυμηθεί τα 6 τέρματα που έχει σημείωσει απέναντι στους τρεις, τα 5 εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στο ΟΑΚΑ.

12/3/2017, 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 (2 ΓΚΟΛ)

Τα πρώτα τέρματά του σε ελληνικό ντέρμπι, ο "Τσίνο" τα σημείωσε απέναντι στο νυν πρωταθλητή Ελλάδας, σε μια μαγική για την ΑΕΚ βραδιά στο ΟΑΚΑ. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Αραούχο άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος "κλείδωσε" την επιβλητική νίκη σκοράροντας ξανά στο 85', ενώ ο τελικό 3-0, επετεύχθη από τον Χρήστο Αραβίδη.

13/4/2017, ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-2 (1 ΓΚΟΛ)

Το πρώτο παιχνίδι του συγκεκριμένου ζευγαριού για την ημιτελική φάση του θεσμού, διεξήχθη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ήταν συνάμα και το πρώτο "χτύπημα" του Αραούχο, απέναντι στον Ολυμπιακό. Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ μακριά από την περιοχή, βγάζοντας μόνο του τον Αργεντινό απέναντι στον Καπίνο, μέσα σε αυτήν. Το 0-1 ήταν γεγονός. Ο ΟΣΦΠ ισοφάρισε με τον Φιγκέιρας, επτά λεπτά αργότερα, όμως η ΑΕΚ «απέδρασε» με το διπλό χάρη σε τέρμα του Πατίτο Ροντρίγκες.

7/2/2018, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 2-1 (1 ΓΚΟΛ)

Ήταν ο αγώνας ρεβάνς με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, ύστερα από το στείρο και πονηρό 0-0 του πρώτου παιχνιδιού.

Ο Χριστοδουλόπουλος έχει ήδη ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης, με δικό του τέρμα στο 57' και στο 73', ο Αραούχο "σπάει" τους αστραγάλους του Ρομαό εκτός περιοχής με μια εκπληκτική ντρίμπλα που σωριάζει τον παίκτη του Ολυμπιακού στο έδαφος. Το τελείωμα με το αριστερό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Προτό, για το 2-0.

1/4/2018, 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-0 (2 ΓΚΟΛ)

Στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου, η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει αυτό το ματς, ενώ εκκρεμούσε ακόμα η τελεσίδικη απόφαση για το επίμαχο παιχνίδι της Τούμπας, το οποίο διεκόπη στο 0-0 λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 30' με καταπληκτικό τρόπο, παρόμοιο με εκείνον που είχε σκοράρει κατά του Ολυμπιακού.

Σε ρόλο... Ρομαό αυτή τη φορά ήταν ο Ινσούα, ο οποίος πλήρωσε τις ορέξεις του Αργεντινού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο ίδιος σφράγισε τη νίκη στο 68' (ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Γκάλο για το 2-0), με κοντινό πλασέ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ