ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Υπερέχει ο Ελ Κααμπί έναντι του Τζέκο, η σύγκριση των δύο σέντερ φορ στη σεζόν

Ο Ελ Κααμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ
Ο Ελ Κααμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ EUROKINISSI SPORTS

Η σύγκριση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τον Εντίν Τζέκο κι υπεροχή του Μαροκινού σέντερ φορ του Ολυμπιακού έναντι του Βόσνιου της Φενέρμπαχτσε.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την εστία της Φενέρμπαχτσε και δικαιολογημένα τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εστιάσει στα ρεπορτάζ τους τις τελευταίες ημέρες στον κεντρικό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πετύχει 10 γκολ στη σεζόν στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα πέντε είναι σε μόλις τέσσερις αγώνες απέναντι στη Φερεντσβάρος και την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Conference League.

Μάλιστα, ο έμπειρος επιθετικός φιγουράρει ήδη στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της διοργάνωσης. Εκπληκτικό δε είναι ότι ο Αφρικανός στράικερ έχει σκοράρει 13 τέρματα στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις των ερυθρολεύκων σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, ο Ελ Κααμπί είναι πρώτος σκόρερ στη Stoiximan Super League με 15 γκολ σε 22 συμμετοχές, όπως πρώτος σκόρερ στο τουρκικό είναι ο Εντίν Τζέκο της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος έχει 18 τέρματα σε 29 αγώνες.

Head to head

Έτσι, τον Απρίλιο θα αναμετρηθούν, μεταξύ άλλων, οι δύο κορυφαίοι σκόρερ στις δύο γειτονικές λίγκες, σε μία "μονομαχία" που στην πειραϊκή ομάδα θέλουν να ελπίζουν να αναδείξει νικητή τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή.

Ο Ελ Κααμπί μετράει 25 γκολ συνολικά στη σεζόν σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κι ο Τζέκο έχει 22 τέρματα κι εννέα ασίστ σε 37 παιχνίδια.

Ο Μαροκινός έχει 2.372 λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα και ο Βόσνιος 2.715'. Ο Αφρικανός σκοράρει ένα τέρμα ανά 95' κι ο Βόσνιος έχει ένα γκολ ανά 124 λεπτά συμμετοχής.

Ο πρώτος έχει πετύχει 10 γκολ σε 14 αγώνες στο Europa League και στο Conference League κι ο δεύτερος έχει τέσσερα τέρματα και τέσσερις ασίστ σε οκτώ ματς στο Conference League.

Ένα κοινό τους στοιχείο είναι ότι δεν αγωνίστηκαν στα παιχνίδια Κυπέλλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με το Μαρόκο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό κι ο στράικερ της Φενέρμπαχτσε ήταν στον πάγκο στα ματς με την Άντανασπορ, την Γκαζιαντέπ και την Ανκαραγκουτσού.

Η διαφορά που δίνει προβάδισμα στον Ελ Κααμπί

Η διαφορά μεταξύ του Ελ Κααμπί και του Τζέκο είναι πως ο 30χρονος φορ του Ολυμπιακού έχει ανεβάσει στροφές όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, ενώ ο 38χρονος επιθετικός της Φενέρμπαχτσε τα είχε πάει καλύτερα στο πρώτο μισό της περιόδου.

Ενδεικτικό του γεγονότος είναι ότι ο Μαροκινός έχει πετύχει 13 γκολ τον τελευταίο ενάμιση μήνα (οκτώ στο πρωτάθλημα και πέντε στην Ευρώπη), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ο Βόσνιος έχει μόλις δύο τέρματα (κόντρα στην Αλάνιασπορ και την Ρίζεσπορ στο πρωτάθλημα) και δύο ασίστ (εναντίον της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και της Χατάισπορ).

Ο Ελ Κααμπί δεν έχει κάνει την καριέρα του Τζέκο (έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στις Μάντσεστερ Σίτι, Βόλφσμπουργκ, Ρόμα και Ίντερ), αλλά ο πρώτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά κι είναι έτοιμος να ηγηθεί των προσπαθειών του Ολυμπιακού για πρόκριση εις βάρος της Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά του Conference League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ