STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Βόλος 2-1: Γαλλικό κλειδί ο Βαλμπουενά, έδωσε τη νίκη στους ερυθρόλευκους στο 91'

Ο Βαλμπουενά πανηγυρίζει το φάουλ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Βόλου
Ο Βαλμπουενά πανηγυρίζει το φάουλ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον Βόλο, όμως με τον Βαλμπουενά να λειτουργεί σαν από μηχανής θεός με εντυπωσιακό γκολ στο 90+1' επικράτησε 2-1 του Βόλου. Ο Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 85', ισοφάρισε ο Φαν Βέερτ στο 88'.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο Καραϊσκάκης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Βόλο, με τρία γκολ μετά το 85'. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 των Θεσσαλών για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Λυτρωτής ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά που λειτούργησε σαν από μηχανής θεός σκοράροντας στο 90+1' με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ.

Ο Αραμπί με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 85' για να απαντήσει άμεσα ο Φαν Βέερτ στο 88'. Έστω και με πολύ δύσκολο τρόπο οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο αύξησαν ξανά στο +6 τη διαφορά τους από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (4/12, 19:30) ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη έξοδο στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ ο Βόλος (4/12, 17:15) φιλοξενεί τον Παναιτωλικό.

Τρία γκολ μετά το 85' με τον Βαλμπουενά να είναι ο λυτρωτής

Οι ερυθρόλευκοι στο 85ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Ρέαμπτσιουκ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Ρομέρο τον μάρκαρε, ο Μολδαβός έπεσε στην περιοχή με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κλέιμαν έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι με 1-0.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Βόλος, όμως δεν το έβαλε κάτω και έφτασε άμεσα στην ισοφάριση. Στο 88ο λεπτό, έγινε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, ο Φαν Βέερτ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, ο Ανδρούτσος τον κράτησε εντός φάσης, και με πλασέ ο στράικερ των Θεσσαλών έκανε το 1-1.

Εκεί, που το Καραϊσκάκης "πάγωσε", ο Βαλμπουενά ήρθε από μηχανής θεός για να βάλει ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στα αριστερά. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε απευθείας και με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον Κλέιμαν για το 2-1 στο 90+1', σκορ που έμεινε έως το φινάλε.

Χαμένο πέναλτι ο Βόλος στο 10ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές αλλαγές. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν Σισέ και Μπα, με τον Μπουχαλάκη να τοποθετείται δίπλα από τον Εμβιλά στον άξονα. Οι διαφοροποιήσεις στην επιθετική γραμμή ήταν αρκετές, καθώς στα εξτρέμ κινούνταν Ροντρίγκες και Λόπες με τον Τικίνιο στην κορυφή. Ο Βόλος από την πλευρά του είχε αρκετές απουσίες εξαιτίας τιμωρημένων παικτών τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να έχει τον έλεγχο και στο 4' είχε καλή στιγμή με σουτ του Ρόνι Λόπες στο δεύτερο δοκάρι. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί έδειξαν πως και από την πλευρά τους θέλουν να γίνουν απειλητικοί. Στο 10' Ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπαρτόλο πέταξε την μπάλα στον Ρεγκατέν, εκείνος θέλησε να περάσει τον Βατσλίκ, ο οποίος τον γκρέμισε.

Ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε, σε δεύτερο χρόνο ο επιθετικός του Βόλου πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, ωστόσο ήταν άστοχος.

Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος

Στα πρώτα λεπτά μετά το πέναλτι του Βόλου, οι Θεσσαλοί πίεζαν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να κρατήσουν την μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο με τον Βόλο να οπισθοχωρεί.

Στο 18' ο Λόπες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του Βόλου προέβη σε μία δύσκολη απόκρουση με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Ρόνι Λόπες έπιασε ένα μακρινό σουτ με το εξωτερικό με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, ωστόσο δυσκολευόταν να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Αυτό δείχνουν και τα προσδοκώμενα γκολ του πρώτου μέρους, με τους ερυθρόλευκους να έχουν 0,43.

Δυσκολίες για τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Οι Μασούρας, Μαντί Καμαρά και Ανδρούτσος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 60' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βαλμπουενά αντί του Ρόνι Λόπες. Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, όμως συνέχιζαν να δυσκολεύονται.

Η ομάδα του Μαρτίνς έχασε ευκαιρία στο 50'. Ο Μπα πήρε κεφαλιά, έπειτα από μπαλιά του Ρέαμπτσουκ, όμως ο αμυντικός των ερυθρόλευκων ήταν άστοχος. Στη συνέχεια οι Θεσσαλοί βρήκαν δίχτυα με τον φαν Βέερτ σε μία κόντρα, όμως ήταν εκτεθειμένος.

Οι Θεσσαλοί μετά το 60ο λεπτό προσπάθησαν και αυτοί να δείξουν πράγματα. Επιχείρησαν να παίξουν γρήγορα στην αντεπίθεση και ανάγκασαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος δυσκολευόταν να απειλήσει, να δείξει πράγματα και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει... σκούρα. Έτσι, ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Αραμπί, ο οποίος αντικατέστησε τον Εμβιλά και έτσι οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με δύο επιθετικούς. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου όλα άλλαξαν.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και τους αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ