ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο μάχης του Μίτσελ για την Τούμπα και το δίλημμα με Κανός

Ο Κανός κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό
Ο Κανός κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το πλάνο του Μίτσελ για την αναμέτρηση και ο Κανός που διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα.

Ο Φεβρουάριος μπαίνει για τον Ολυμπιακό με ντέρμπι. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League (5/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24).

Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως περιθώρια για απώλεια βαθμών δεν υπάρχει. Μετά τη νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης οι παίκτες του Μίτσελ θέλουν να πάρουν δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και να αρχίσουν το χτίσιμο ενός νέου σερί από νικηφόρα αποτελέσματα.

Η βαθμολογική σημασία του παιχνιδιού είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στους 42 βαθμούς και βρίσκεται στο κατόπι της ΑΕΚ που είναι στην πρώτη θέση με 47 πόντους και του Παναθηναϊκού, ο οποίος ακολουθεί με 45 πόντους. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον Δικέφαλο και να παραμείνουν κοντά στην κορυφή και αν είναι δυνατόν να μειώσουν περαιτέρω τη διαφορά.

Ο "καυτός" Φεβρουάριος

Ο Ιανουάριος έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό, καθώς κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά. Τώρα εισέρχεται σ' έναν καυτό μήνα, που μπορεί να κάνει το... άλμα ενόψει των playoffs, ενώ έχει και μία σημαντική μάχη για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Φυσικά, μετά το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει κυκλώσει το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης. Ωστόσο, έχει αρκετή δουλειά μπροστά του μέχρι το ντέρμπι των αιωνίων και ο Μίτσελ γνωρίζει πως η Τούμπα μπορεί να αποτελέσει μία αρχή.

Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου

  • 5/2: ΠΑΟΚ (εκτός)
  • 9/2: ΑΕΚ (εκτός) - Κύπελλο Ελλάδας Novibet
  • 13/2: Παναιτωλικός (εντός)
  • 19/2: Λαμία (εκτός)
  • 25/2: Παναθηναϊκός (εντός)

Το μήνυμα του Μίτσελ

Ο Μίτσελ στις δηλώσεις του στη NOVA έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση της Τούμπας: "Όλα τα παιχνίδια που παίξαμε τελευταία ήταν απαιτητικά και τα πήγαμε εξαιρετικά, όπως και ο ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι μεταξύ μας θα είναι απαιτητικό, έντονο και όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι. Είχαμε την υποχρέωση να παίξουμε στο μάξιμουμ της απόδοσης και της συγκέντρωσης κι αυτό είχε πολύ καλά αποτελέσματα για εμάς".

Επομένως, ο Ισπανός θέλει ανάλογη συνέχεια από τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι focus από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό κόντρα σε έναν απαιτητικό αντίπαλο. Οι Πειραιώτες θα ψάξουν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη και να δείξουν σε ακόμα ένα παιχνίδι τις επιθετικές τους αρετές.

Ο Κανός διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα

Το πρωί του Σαββάτου (4/2) οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή. Οι δύο νέες μεταγραφές, ο Σέρχι Κανός και ο Ζίμερ Μπουτούτσι είναι στη διάθεση του Ισπανού προπονητή. Από την άλλη οι Μαρσέλο και Σισέ έμειναν εκτός, λόγω ενοχλήσεων, όπως επίσης και οι ο Γκάρι Ροντρίγκες, Μπα και Ανδρούτσος.

Ο Μίτσελ έχει ένα βασικό δίλημμα. Παρά το γεγονός πως ο Κανός βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στην Ελλάδα, χτυπάει θέση βασικού. Έτσι, δεν αποκλείεται ο Ισπανός προπονητής να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή του παιχνιδιού.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει στην πιο safe λύση, με Μασούρα στο ένα επιθετικό άκρο, τον Μπιέλ στο άλλο και τον Χάμες στη θέση "10". Διαθέσιμος είναι επίσης και ο Μπουτούτσι, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει από τον πάγκο, όπως και ο Κώστας Φορτούνης.

Στις άλλες θέσεις ο Μίτσελ αναμένεται να ακολουθήσει την πεπατημένη. Ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Παπασταθόπουλο - Ντόη μπροστά του και τους Ρέαμπτσουκ - Ροντινέι στις αμυντικές πτέρυγες. Υποψήφιος για το αριστερό άκρο είναι και ο Ραμόν, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το δίδυμο Εμβιλά - Ίνμπομ Χουάνγκ δύσκολα θα σπάσει, με τον Σαμασέκου να είναι επίσης στην αποστολή και έτοιμος να συνεισφέρει εάν χρειαστεί. Τα δεδομένα στη μεσοεπιθετική γραμμή αναλύθηκαν παραπάνω, ενώ για την... αιχμή φαβορί για τη βασική ενδεκάδα είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Φυσικά, ο Αραμπί έχει αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Παπαδούδης, Ραμόν, Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Ντόι, Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες, Μπουτσούτσι, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ, Κασάμι, Βαλμπουενά, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κανός, Αραμπί, Μπακαμπού.

Μη χάσετε την Game Night πριν και μετά το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ