ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο Μαρτίνς για τις πρεμιέρες με Ατρόμητο και Αντβέρπ

Οι Πέδρο Μαρτίνς και Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Οι Πέδρο Μαρτίνς και Γιουσέφ Ελ Αραμπί INTIME

Οι σκέψεις για τον “άσο”, η αναμονή για τους Καμαρά, το σχέδιο για Κούντε, Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και Καρμπόβνικ. Τα επίσημα παιχνίδια πλησιάζουν, ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος και το SPORT24 αναλύει τα πρώτα πλάνα του τεχνικού τιμ.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Κάθε νέα χρονιά και μια νέα πρόκληση. Όλα αυτά τα θυμήθηκαν τις τελευταίες μέρες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ενόψει της σέντρας σε Super League Interwetten και Europa League. Είναι γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε με ζόρια κι αναποδιές, αλλά σε αυτό το νέο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι πρωταθλητές θέλουν να δείξουν από την αρχή τα δόντια τους…

Πρώτη οι νίκες, μετά το θέαμα

Πρώτο και βασικότερο ζητούμενο είναι οι νίκες. Το… θέαμα μπορεί να περιμένει. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μπροστά τους δύο εντός έδρας παιχνίδια και οφείλουν να τα πάρουν, έστω και με ένα γκολ. Είναι λογικό η ομάδα να μην έχει ρολάρει ακόμη στις επιθυμητές στροφές. Αυτό θα συμβεί μέσα από τα παιχνίδια. Μέχρι τότε, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό η τεχνική ηγεσία να καταλήξει σε έναν κορμό ενδεκάδας που θα μπει στο γήπεδο με την απαιτούμενη χημεία και στόχο τη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πορτογάλος κόουτς σκέφτεται να αντιμετωπίσει “πακέτο” τα δύο παιχνίδια που έρχονται. Αυτό της Κυριακής (20.30, Novasports Prime) με τον Ατρόμητο κι εκείνο της επόμενης Πέμπτης (16/09, 22:00) με την Αντβέρπ. Κοινό σημείο συνάντησης των δύο αγώνων, το γήπεδο “Καραϊσκάκης”, με τον κόσμο να παίζει όπως πάντα το δικό του ρόλο από την εξέδρα.

Μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να προσμετρήσουμε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Ο Τόμας Βατσλίκ επέστρεψε τραυματίας από την πατρίδα του (κάκωση στο πέλμα) και δίνει αγώνα δρόμο για να μπορέσει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις το συντομότερο. Είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να προλάβει το ματς πρωταθλήματος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει τον Κρίστινσον, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο φιλικό με τον Άρη, ενώ ζεστός είναι και ο πιτσιρικάς Τζολάκης που υπερασπίστηκε και την εστία της Εθνικής Ελπίδων.

Ερωτηματικό η θέση του τερματοφύλακα

Υπάρχει, λοιπόν, ένα ερωτηματικό για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, μέχρι τον αγώνα της Πέμπτης που όπως όλα δείχνουν θα είναι πανέτοιμος ο Βατσλίκ κι αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Αναφορικά με την τετράδα της άμυνας, η τεχνική ηγεσία σκοπεύει να δώσει κι άλλη ευκαιρία στον Κένι Λαλά προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του, ενώ αριστερά θα παραμείνει ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έπαιξε χθες και με την Εθνική Μολδαβίας.

Στο κέντρο της άμυνας και με τον Ρούμπεν Σεμέδο στον… πάγο μέχρι νεοτέρας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα αναλάβει το κουμάντα έχοντας δίπλα του σε πρώτη φάση τον Σισέ ή τον Μπα. Στον άξονα η τριάδα Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά παραμένει ισχυρή και “δεμένη”, ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Μαντί με τον Αγκιμπού που αναμένονται σήμερα στην Ελλάδα, λόγω του πραξικοπήματος στη Γουινέα, αναγκάζει τον κόουτς να περιμένει και να ετοιμάζει τον Κούντε για παν ενδεχόμενο.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πατήσει τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν στο δοκιμασμένο 4-3-3 ή το πιο επιθετικό 4-2-3-1, είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και παράλληλα γέμισε τις μπαταρίες. Ο Έλληνας διεθνής θα πάρει όπως όλα δείχνουν τη θέση στο ένα άκρο της επίθεσης με τον Βαλμπουενά στο άλλο ή σε θέση δεκαριού. Ο Ονιεκούρου που πήρε μέρος στο τελευταίο ματς της Νιγηρίας ως αλλαγή, πρόλαβε να δείξει ψήγματα του ταλέντου και της ποιότητάς του, οπότε επιστρέφει με αυξημένες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Ελ Αραμπί απέκτησε συναγωνισμό

Ο Ρόνι Λόπες είναι σαφές ότι θέλει το χρόνο του, ωστόσο, παλεύει καθημερινά στις προπονήσεις για να ενταχθεί καλύτερα στο σύνολο και θα πάρει σίγουρα αρκετά λεπτά συμμετοχής, σε μια προσπάθεια να ρολάρει. Όσο για την επίθεση, ο Ελ Αραμπί ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, αλλά πλέον θα έχει έντονο συναγωνισμό από τον Τικίνιο που ήρθε για να εξελιχθεί σε βασική μονάδα. Σε αρκετά παιχνίδια θα τους δούμε και πλάι – πλάι στην κορυφή της επίθεσης, αλλά σε πρώτη φάση ο ένας θα βρίσκεται στο χορτάρι και ο άλλος στον πάγκο, με τον Βραζιλιάνο να ανεβάζει καθημερινά τους δείκτες ετοιμότητας.

Σε αυτή την εξίσωση θα είναι λάθος να αφήσουμε εκτός και τον Πολωνό “πασπαρτού” Καρμπόβνικ, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στα δύο άκρα της άμυνας, τον βασικό με την Εθνική ομάδα Ανδρούτσο, τον Αγκιμπού που έδειξε ότι μπορεί να κολυμπήσει στα βαθιά, αλλά και τον Βρουσάι, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός πατάει όλο και καλύτερα.

Έχει μεγάλη σημασία το ξεκίνημα με το… δεξί, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο άμεση και ομαλή ένταξη των νέων στην ενδεκάδα, καθώς στο ρόστερ υπάρχει περίσσευμα από βάθος και ποιότητα, αλλά για να λειτουργήσουν όλα καλά, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να αποκτήσει η ομάδα τη γνωστή της συνοχή. Για τα υπόλοιπα, τις απαντήσεις τις έχει ο Πέδρο Μαρτίνς...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ