ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι η ευκαιρία του Μαντί Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό
Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (16/01, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD και Live SPORT24) στη Λεωφόρο στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten σε ένα παιχνίδι που ο Μαντί Καμαρά καλείται να αποδείξει πράγματα στον Πέδρο Μαρτίνς.

Η Κυριακή (16/01, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD και Live SPORT24) είναι ημέρα ντέρμπι αιωνίων. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αντιδράσουν μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης και να επιστρέψουν στις νίκες με τρίποντο σε ένα σημαντικό παιχνίδι.

Με προπόνηση το Σάββατο (15/1) οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στον Ρέντη. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ανακοίνωσε αποστολή και αυτομάτως όλοι είναι στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Όλοι, εκτός απ' τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, που όπως φαίνεται δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, γεγονός που είχε προαναγγείλει ο Μαρτίνς με δηλώσεις του στη NOVA την Παρασκετή (14/1).

Οι σκέψεις του Μαρτίνς

Όλα δείχνουν πως ο Πέδρο Μαρτίνς καταλήγει σε σχήμα με τον Βαλμπουενά στη θέση δέκα, κάτι που δοκίμασε και το Σάββατο. Δηλαδή ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά στα δεξιά και τον Ρέαμπτσουκ στα αριστερά και τους Παπασταθόπουλο (ή Μανωλά) και Μπα ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, ο Εμβιλά θα βρίσκεται μαζί με τον Μαντί Καμαρά στον άξονα και τον Βαλμπουενά πιο μπροστά τους. Ο Μασούρας και ο Λόπες θα αγωνίζονται στα άκρα με τον Αραμπί κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Τικίνιο.

Το ντέρμπι είναι η ευκαιρία του Μαντί Καμαρά

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης βρίσκεται στα πιτς με τραυματισμό. Αυτό που σημαίνει πως το δίδυμο με τον Εμβιλά, που επέλεξε στα τελευταία παιχνίδια ο Πέδρο Μαρτίνς "σπάει". Έτσι, στο πλευρό του Γάλλου μέσου θα αγωνιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μαντί Καμαρά. Είναι η τέλεια ευκαιρία για το 24χρονο από την Γουινέα να αποδείξει πράγματα στον Πέδρο Μαρτίνς επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις του.

Στο παιχνίδι της Ριζούπολης o Καμαρά ξεκίνησε βασικός, δίχως να έχει εντυπωσιακή εικόνα. Μάλιστα στο ημίχρονο αντικατάσταθηκε από τον Τικίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να επιλέγει έναν πιο επιθετικό σχηματισμό. Ο Καμαρά θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αρχής γενομένης απ' το ντέρμπι.

Ο 24χρονος από το παιχνίδι του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ στις αρχές Δεκέμβρη έχασε τη θέση του βασικού στο πρωτάθλημα και ερχόταν ως αλλαγή από τον πάγκο. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο παιχνίδι του 2022 κόντρα στον Απόλλωνα, που πάλι δεν έμεινε για αρκετό χρόνο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή τη συνθήκη θέλει να αλλάξει.

Να βελτιώσει τα νούμερά του

Ο Μαντί Καμαρά πρέπει να γίνει πιο κομβικός για τον Ολυμπιακό βελτιώνοντας τα νούμερα του. Ο 24χρονος έχει 43.64 πετυχημένες πάσες ανά 90λεπτο και βρίσκεται στην 6η θέση πίσω από Μπα (59.6), Εμβιλά (57.6), Σισέ (51.89), Μπουχαλάκη (50.33) και Παπασταθόπουλο (43.64), σύμφωνα με την Opta.

Παράλληλα στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις πάνω από τη σέντρα είναι στην 3η θέση (24.13 ανά 90λεπτο) πίσω από τους άλλους δύο μέσους του Ολυμπιακού τον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη, ενώ είναι και πάλι πίσω τους στις πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (12.65 ανά 90λεπτο).

Την ίδια ώρα στις ενέργειες με την μπάλα βρίσκεται στην 5η θέση με 66.35 ανά 90λεπτο, με τον Εμβιλά να είναι στην κορυφή και τον Μπουχαλάκη στην 4η θέση. Με λίγα λόγια ο μέσος από τη Γουινέα δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στις παραπάνω σημαντικές κατηγορίες και βρίσκεται πίσω από τους άλλους δύο βασικούς μέσους των ερυθρόλευκων.

Το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, απόντος λοιπόν του Μπουχαλάκη, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Μαντί Καμαρά να δείξει σημάδια βελτίωσης και να αποδείξει στον Πέδρο Μαρτίνς ότι βρίσκει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ