ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το μυστικό για την τέταρτη νίκη στην Τουρκία, εκεί που θέλει να γράψει ιστορία

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία, καταφέρνοντας να προκριθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ... παρελθόν του στην Τουρκία, τού δείχνει το δρόμο για την σπουδαία αναμέτρηση με τη Φενέρ.

Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν στις δύο τελευταίες επισκέψεις τους στην Τουρκία. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 1-0 της Μπασάκσεχιρ στα προκριματικά του Champions League και 3-0 της Φενέρμπαχτσε για τη φάση των ομίλων του Europa League. Παράλληλα, λίγα χρόνια νωρίτερα η πειραϊκή ομάδα είχε πετύχει μία ακόμη νίκη στη γειτονική χώρα, καθώς επικράτησε 3-0 της Οσμάνλισπορ για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League.

Το κοινό στοιχείο και των τριών νικών του Ολυμπιακού επί τουρκικού εδάφους ήταν πως δεν δέχτηκε γκολ. Και αυτό είναι το μυστικό για να πάρει την πρόκριση στον αγώνα ρεβάνς με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" την Πέμπτη (18/4, 22:00, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE από το SPORT24).

Οι "ερυθρόλευκοι" ταξιδεύουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στις βαλίτσες τους το υπέρ τους 3-2 από το πρώτο ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που σημαίνει ότι, αν κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους, θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για να κρατήσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, κι ας του κάνει και η ισοπαλία, καθώς η φιλοσοφία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι η πειραϊκή ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, να σκοράρει και αυτό θα επιδιώξει και τώρα. Ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί οι "ερυθρόλευκοι" να προσπαθήσουν ανοίξουν πρώτοι το σκορ, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα γίνει πιο εύκολο το έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως και να έχει, πρόκειται για έναν "τελικό" για τον Ολυμπιακό, που θέλει να γράψει ιστορία με την πρόκρισή του για πρώτη φορά στην ιστορία του σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και όπως η πειραϊκή ομάδα κέρδισε στην Τουρκία όποτε δεν δέχτηκε γκολ, έτσι από την άλλη ηττήθηκε δύο φορές από τη Γαλατασαράι όταν δεν σκόραρε. Και απέναντι στη Μπεσίκτας, ο Ολυμπιακός πέτυχε τέρμα μετά το 2-0 των γηπεδούχων, κι ενώ στη συνέχεια έγιναν και άλλα λάθη.

Τρεις νίκες και τρεις ήττες στην Τουρκία

Συνολικά, η πειραϊκή ομάδα μετράει τρεις νίκες και τρεις ήττες. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν 3-0 τη Φενέρμπαχτσε στις 30/9/2021 για τη φάση των ομίλων του Europa League, 1-0 τη Μπασάκσεχιρ 7/8/2019 για τα προκριματικά του Champions League και 3-0 την Οσμάνλισπορ στις 23/2/2017 για τη φάση των "32" του Europa League. Και ηττήθηκαν από τη Μπεσίκτας (1-4) στις 16/3/2017 για τους 16 του Europa League και από τη Γαλατασαράι δύο φορές (0-1 και 0-1) στις 23/10/2008 για το Κύπελλο UEFA και στις 21/10/2003 για τη φάση των ομίλων του Champions League.

14 προκρίσεις σε νοκ άουτ ματς όταν κερδίζει στο πρώτο παιχνίδι

Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να πήγαιναν για ταξιδάκι αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη, αν παρέμενε το 3-0 (που είχαν στα χέρια τους μέχρι το 66΄), αλλά πλέον είναι αναγκασμένοι να πάνε προετοιμασμένοι για σκληρή «μάχη» για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει 14 προκρίσεις σε φάση νοκ άουτ αγώνων, όταν έχει νικήσει έστω με ένα γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι.

Η τελευταία φορά που δεν τα κατάφερε ήταν πριν από 12 χρόνια, όταν κέρδισε 1-0 εκτός τη Μέταλιστ και ηττήθηκε 1-2 στο Φάληρο, το 2012. Επίσης, η Φενέρμπαχτσε εδώ και 25 χρόνια και σε συνολικά 12 περιπτώσεις νοκ άουτ αγώνων δεν ανέτρεψε ποτέ εις βάρος της ήττα από το πρώτο παιχνίδι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ