ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το μπαμ για τα "φτερά", ο Εντάο κι ο Πινακάς

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φουλάρει για να κλείσει βασικό εξτρέμ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τον Εντάο να προορίζεται για εναλλακτική επιλογή, ενώ έχει "κλειδώσει" και του Πινακά από την ΑΕΛ.

Για την καλύτερη δυνατή επιλογή παλεύει ο Ολυμπιακός στο θέμα του εξτρέμ, ο οποίος θα αποκτηθεί το συντομότερο για να διεκδικήσει την άδεια φανέλα του Μπρούμα.

Όσο περνούν οι μέρες τόσο επιβεβαιώνεται η πληροφορία που έχουμε μεταφέρει εδώ και μέρες, πως παρά τα (πολλά) ονόματα που κυκλοφορούν, ο βασικός στόχος των πρωταθλητών, ο οποίος προέρχεται και από το “πάνω ράφι”, κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Είναι γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ασχοληθεί, στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς, με αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Σενεγαλέζος Εντάο (24) της τουρκικής Καραγκιουμρούκ, για τον οποίο όπως σας ενημέρωσε το SPORT24 έγινε και μια πρώτη προσφορά, χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένο… τιμοκατάλογο για το πού μπορούν να φτάσουν αναλογικά με την αξία του κάθε στόχου και κινούνται σε αυτό το πλαίσιο, ειδικά σε περιπτώσεις που οι υποψήφιοι μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Εντάο είναι περίπτωση που θεωρείται ενδιαφέρουσα, έκανε σπουδαία σεζόν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας με μια μικρομεσαία ομάδα, βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι αν έρθει στον Πειραιά θα μπορέσει να εξελιχθεί σε βασική μονάδα. Ουσιαστικά η πρόθεση των αρμοδίων είναι να αποκτηθεί ως εναλλακτική επιλογή, πίσω από ένα πιο βαρύ όνομα, ενώ για τα “φτερά” θα περάσει από μικροσκόπιο και ο 22χρονος, Σέρβος Τσούμιτς.

Για να “κλείσουμε” το θέμα Εντάο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αν το ήθελαν θα μπορούσαν να τον κλείσουν άμεσα, αν διπλασίαζαν την αρχική τους προσφορά. Στην παρούσα φάση δεν το κάνουν, πρώτον επειδή δεν “καίγονται” για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και δεύτερον επειδή τους ενδιαφέρει να κλείσουν τον “νούμερο 1” στόχο, ο οποίος δεν ανήκει μέσα στα ονόματα που κυκλοφορούν τελευταία.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, του -“άγνωστου Χ” σε αυτή τη φάση- εξτρέμ, ανακυκλώνονται διάφορα ονόματα παικτών που έχουν “παίξει” και στο παρελθόν, όπως οι Ενκουντού (Μπεσίκτας), Γκεζάλ (Λέστερ), Ονιεκούρου (Μονακό), Ντελ Καστίγιο (Ρεν), Νέλσον (Άρσεναλ). Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι το σενάριο που προαναφέραμε. Να καταλήξουν οι “ερυθρόλευκοι” σε άλλο παίκτη, ο οποίος τους ενδιαφέρει περισσότερο και τον “δουλεύουν” με άκρα μυστικότητα…

Παράλληλα, όπως εδώ και μέρες ακούσατε και στο Show Must Go On, o Ολυμπιακός έχει στο χέρι του τον Δημήτρη Πινακά. Το μεγαλύτερο ταλέντο της ΑΕΛ κι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Η ομάδα του ξεκαθάρισε πριν από μερικές ημέρες πως θα εξετάσει προτάσεις από το εξωτερικό, ενώ παραδέχθηκε μέσω ανακοίνωσης πως έχει πρόταση και από “μεγάλη ελληνική ομάδα”. Παρότι δεν αναφέρθηκε η ομάδα του Πειραιά, είναι γεγονός ότι αποτελεί τον βασικό ενδιαφερόμενο και η υπόθεση είναι πολύ προχωρημένη.

Αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, θα ανήκει από την επόμενη περίοδο στο δυναμικό των “ερυθρολεύκων”, αποτελώντας ένα project πλήρους μέλλοντος. Θα περάσει από το μικροσκόπιο του Πέδρο Μαρτίνς και ακολούθως θα αποφασιστεί το πού θα ενταχθεί για την επόμενη περίοδο. Το πιο πιθανό είναι να αποτελέσει μέλος του Ολυμπιακού Β’ και ανάλογα με τις απαιτήσεις και την πορεία του, να... ανεβοκατεβαίνει. Η απόκτησή του θα ξεπεράσει σε κόστος το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ γίνονται κουβέντες και για να παραχωρηθούν ένας ή δύο ποδοσφαιριστές στην ΑΕΛ, προκειμένου να τη βοηθήσουν στην προσπάθεια επιστροφής στο Super League.

Κλείνοντας αξίζει να επαναλάβουμε ότι πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να “κλείσει” ο εξτρέμ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, άρα οι ενέργειες θα ενταθούν στο μέγιστο βαθμό. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ