ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το "κοντέρ" των 30 παικτών της ερυθρόλευκης προετοιμασίας στην Αυστρία

Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Φορτούνα Ντίσελντορφ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα έδωσε έξι φιλικά και ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε αρκετά πράγματα. Ποιοι ποδοσφαιριστές μέτρησαν τα περισσότερα λεπτά και ποιοι είχαν περιορισμένο ρόλο.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έφτασε στο τέλος του. Το περασμένο Σάββατο οι ερυθρόλευκοι το έδωσαν το τελευταίο φιλικό τους στην Αυστρία, το έκτο κατά σειρά, απέναντι στην ισχυρή Ζάλτσμπουργκ από την οποία ηττήθηκαν 3-1 και ξημερώματα Κυριακής επέστρεψαν. Ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές σε αυτά τα έξι τεστ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βλέπει όλο το υλικό που είχε μέχρι στιγμής στη διάθεσή του.

Συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας όσον αφορά στην ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των τελικών αποφάσεων για τον καταρτισμό του ρόστερ. Με τον Ολυμπιακό να ψάχνεται κυρίως για μεταγραφή για αριστερό μπακ, επιθετικό μέσο και εξτρέμ είναι λογικό να υπάρξουν πωλήσεις ή δανεισμοί.

Αγωνίστηκαν 30 ποδοσφαιριστές, με τον Σισέ να είναι στην κορυφή

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε σε αυτά τα έξι φιλικά συνολικά 30 ποδοσφαιριστές. Άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Εκείνος που αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ. Έπαιξε συγκεκριμένα 284' και συμμετείχε στα πέντε παιχνίδια.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος ακολουθεί με 271' αν και στη συνέχεια θα πέσει στο rotation και μένει να φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του, δεδομένου πως ο Άβιλα δεν έχει μπει ακόμη στο 100% και στις επόμενες μέρες θα ενταχθεί ο Σίμε Βρσάλικο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ζοάο Καρβάλιο (266'), ο οποίος ήταν και ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια.

Από τον παρακάτω πίνακα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως ο Πορτογάλος προπονητής μοίρασε τον χρόνο. Έδωσε ευκαιρίες σε όλους, ενώ δεν επιβάρυνε παίκτες, οι οποίοι κατέγραψαν αρκετά λεπτά συμμετοχής πέρσι ή είχαν υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα (π.χ. Μασούρας 217', Αραμπί 215', Βατσλίκ 180').

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται οι Γιάν Εμβιλά (263') και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (245'), οι οποίοι πέρσι είχαν αρκετά ματς στην πλάτη τους. Στην 4η θέση του πίνακα είναι ο Μαμαντού Κανέ (265'), ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στον άξονα. Αρκετά ψηλά και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (245'), που επέστρεψε από τον δανεισμό του και εξέφρασε την επιθυμία της παραμονής του.

Η δουλειά στον Ρέντη επικεντρώνεται στις νέες μεταγραφές και τη Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός από την Τρίτη (5/7) επιστρέφει στις προπονήσεις και η προετοιμασία σταδιακά επικεντρώνεται στη Μακάμπι Χάιφα, με το πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ να πλησιάζει (20/7). Οι ερυθρόλευκοι έχουν προγραμματίσει ακόμη ένα φιλικό, απέναντι στην Αλκμάαρ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το Σάββατο (9/7), ενώ πιθανό είναι να γίνει ακόμη ένα ματς πριν από τους επίσημους αγώνες.

Κάτι τέτοιο θα είναι χρήσιμο, ειδικά για τους νεοαποκτηθέντες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αγωνιστούν αρκετά στην Αυστρία. Οι Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν 90λεπτο, ενώ την πρώτη του προπόνηση δεν έχει κάνει ακόμη ο Βρσάλικο. Σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Άβιλα, ο οποίος έπαιξε σε τέσσερις αγώνες με 219' και μέρα με τη μέρα εγκλιματίζεται.

Αναλυτικά ο πίνακα των συμμετοχών στα φιλικά της Αυστρίας

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ