ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ελληνικό στοιχείο διεκδικεί μεγαλύτερο χώρο στην ενδεκάδα

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Το ελληνικό στοιχείο στον Ολυμπιακό είναι έντονο και διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερο χώρο στην ενδεκάδα, καθώς εκτός απ' τους "παλιούς", υπάρχουν και οι νεαρότεροι που θέλουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

Ο Κώστας Μανωλάς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελούν το βασικό κεντρικό αμυντικό "δίδυμο" του Ολυμπιακού, λόγω της ποιότητας, της εμπειρίας, του πάθους, της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητάς τους. Πρόκειται για δύο παίκτες που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και η καριέρα τους στο εξωτερικό το αποδεικνύει.

Ο Γιώργος Μασούρας είναι βασικός στη μία πλευρά της επίθεσης και απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς πρόκειται για τον πιο παραγωγικό εξτρέμ των ερυθρόλευκων (έχει παίξει σε 36 αγώνες, με συγκομιδή 12 γκολ και 6 ασίστ τούτη τη σεζόν). Ξένοι ποδοσφαιριστές αποκτώνται και φεύγουν κάθε περίοδο, αλλά ο διεθνής Έλληνας επιθετικός είναι εκ των ισχυρών κρίκων στην αλυσίδα της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αναντικατάστατος, αλλά μετά τον Εμβιλά, η πρώτη σκέψη του Μαρτίνς πηγαίνει σε εκείνον και στον Μαντί Καμαρά για τη δεύτερη θέση στους κεντρικούς χαφ. Ενίοτε, παίζουν και οι τρεις μαζί. Ο αριστεροπόδαρος Κρητικός μέσος προσφέρει ισορροπίας σε άμυνα και επίθεση και μέσα στην περίοδο έχει 33 συμμετοχές, 2 τέρματα και 1 ασίστ.

Πλέον, στην εξίσωση για την ενδεκάδα μπαίνει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είναι έτοιμος πια να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του. Ο Θεσσαλός κεντρικός μεσοεπιθετικός έλειψε πολύ από τον Ολυμπιακό, όπως και από την Εθνική ομάδα, καθώς πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, υπάρχει και η λύση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην άμυνα ο οποίος, όποτε του έχει ζητηθεί, έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο έμπειρος στόπερ είναι έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους για ακόμη ένα χρόνο.

Και άλλοι Έλληνες χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που διεκδικούν περισσότερο χώρο και χτυπούν όλο και πιο συχνά την πόρτα την πόρτα της ενδεκάδας.

Όπως είναι ο Μάριος Βρουσάι, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική λύση του Κένι Λαλά στη δεξιά πλευρά της άμυνας, αλλά δείχνει διατεθειμένος και αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του προσφέρει ο Μαρτίνς. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης και είναι προφανές πως θα πάρει και άλλες ευκαιρίες στη συγκεκριμένη θέση στα εναπομείναντα έντεκα ματς του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, υπάρχει το project του Φώτη Κίτσου που έχει μπει σε εφαρμογή, με τον 19χρονο αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή να έχει προσπεράσει εδώ και καιρό τον Μίχαλ Καρμπόβνικ στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Ο τελευταίος θεωρεί ότι ο νεαρός παίκτης, που ξεκίνησε την καριέρα του ως εξτρέμ, μπορεί να κάνει καριέρα στη θέση του αριστερού μπακ και με τα στοιχεία που έχει δείξει, κάλλιστα μπορεί να μοιραστεί τον χρόνο με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Μάλιστα, ο Κίτσος, λογικά, θα είναι βασικός στο παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή (6/3, 19:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς ο διεθνής Μολδαβός είναι τιμωρημένος

Κατά τα άλλα, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης αποτελεί δεύτερη επιλογή στη θέση του τερματοφύλακα πίσω από τον Τόμας Βατσλίκ, έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσα στην περίοδο και, ταυτόχρονα, είναι ο βασικός πορτιέρε της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Σουρλής έχει εννέα συμμετοχές στη Super League Interwetten, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη τούτη τη σεζόν με τους ερυθρόλευκους και είναι πιο μπροστά στις επιλογές του Μαρτίνς για τα χαφ από τους Κούντε και Κανέ. Ο 19χρονος κεντρικός μέσος θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε της σεζόν, ενώ παράλληλα είναι βασικός στα πλάνα του Αριέλ Ιμπαγάσα στη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων.

Επιπλέον, στα υπόψη του Πορτογάλου προπονητή είναι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, ο Γιώργος Ξενιτίδης και ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης. Κάποια στιγμή αναμένεται να πάρουν την ευκαιρία τους και οι Γιώργος Μαρίνος, Τάσος Τσέλιος, Χρήστος Λιάτσος και Αλέξης Καλογερόπουλος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ