FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι έγινε... Αλεξάντερ-Άρνολντ

Ο Μάριος Βρουσάι
Ο Μάριος Βρουσάι EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάριος Βρουσάι χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα με 5-1 και με την εμφάνισή του δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιλογή του.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-1 του Αστέρα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι είχαν το πιο παραγωγικό τους ματς τη φετινή σεζόν, ενώ πήραν την πιο ευρεία φετινή τους νίκης κάνοντας ένα τρομερό β' μέρος. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε 2.12 xGoals, την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση όσον αφορά στα προσδοκώμενα γκολ, όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της επικράτησης ήταν ένας παίκτης, ο οποίος μεν δεν σκόραρε, αλλά ήταν απαραίτητος στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Αυτός ήταν ο Μάριος Βρουσάι. Ο Πορτογάλος προπονητής τοποθέτησε τον 23χρονο στη θέση του δεξιού μπακ από την αρχή του αγώνα για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και δεύτερη φορά αν υπολογίσουμε και τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Βρισκόταν παντού στη δεξιά πλευρά

Ο Μάριος Βρουσάι έπαιζε σε όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta. Συνολικά, ο 23χρονος είχε 77 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Όπως γίνεται φανερό και στο δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα, ο μέσος όρος των ενεργειών του Βρουσάι (17) ήταν σχεδόν πάνω από τη μεσαία γραμμή και συνεργάστηκε περισσότερες από τέσσερις φορές με οκτώ από τους δέκα βασικούς συμπαίκτες του.

Παράλληλα, φαίνεται πως το παιχνίδι των ερυθρόλευκων έγερνε προς τα δεξιά, αν και οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν και από τις δύο πλευρές.

Πιστός στα δημιουργικά, αλλά και στα αμυντικά του καθήκοντα

Ο Μάριος Βρουσάι βοήθησε πάρα πολύ δημιουργικά τον Ολυμπιακό. Είχε συνεισφορά στο 2-0, όταν τροφοδότησε τον Καρβάλιο, που έδωσε την ασίστ στον Μασούρα, ενώ στο 57' ήταν εκείνος που σέρβιρε με σέντρα του στον Μασούρα για το 3-0.

Πέρα από την μία ασίστ, ο Βρουσάι είχε άλλες τρεις key passes (τέσσερις συνολικά), δηλαδή πάσες που δημιουργούν ευκαιρία, τις περισσότερες απ' οποιονδήποτε άλλον στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, ο Βρουσάι είχε 42 πετυχημένες πάσες (5ος στο παιχνίδι), 28 πετυχημένες μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή (3ος στο ματς) και 17 πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (3ος στο παιχνίδι).

Παράλληλα με τα δημιουργικά του καθήκοντα έβγαζε εις πέρας και τα αμυντικά του. Γυρνούσε όταν ήταν απαραίτητο για να κλείσει χώρους τις λίγες φορές που χρειάστηκε και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι είχε οκτώ ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες στο παιχνίδι.

"Δοκιμάζουμε τον Μάριο σε αυτή τη θέση γιατί ο Κένι είναι επιβαρυμένος και υπάρχουν στιγμές που τον χρειαζόμαστε στη θέση αυτή" είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς την περασμένη Παρασκευή για τη δοκιμή του Βρουσάι ως δεξί μπακ σε κάποια παιχνίδια. Το δείγμα γραφής του 23χρονου απέναντι στον Αστέρα έδειξε πως η θέση αυτή του ταιριάζει, αντικατέστησε με το παραπάνω τον Λαλά και δικαίωσε τον Πορτογάλο για την επιλογή του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ