ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το απαιτητικό πρόγραμμα της Άστον Βίλα και η ευκαιρία των ερυθρόλευκων

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε INTIME SPORTS

Η Άστον Βίλα έχει απαιτητικό πρόγραμμα στην Premier League εν μέσω των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι.

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για ένα ακόμη σπουδαίο, φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Την Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 22:00) οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενηθούν από την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για την πρώτη μεταξύ τους μάχη στα ημιτελικά του Conference League.

Οι Βίλανς διανύουν ένα απαιτητικό και φορτωμένο πρόγραμμα σε Ευρώπη και Αγγλία. Εν μέσω των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό, η δράση στην Premier League δεν σταματάει.

Το Σάββατο (27/4) πριν από την πρώτη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό, οι Βίλανς υποδέχθηκαν την Τσέλσι και ήρθαν ισόπαλοι 2-2, χάνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Μάλιστα, βγήκαν λαβωμένοι, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Τίλεμανς, ενώ αλλαγή έγινε και ο Μαρτίνες.

Πριν από την ρεβάνς στο Καραϊσκάκης (9/5, 22:00), η Βίλα φιλοξενείται από την Μπράιτον (5/5, 16:00), σ' ακόμη ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Μάλιστα, έπειτα από το δεύτερο ματς κόντρα στους ερυθρόλευκους η Άστον Βίλα φιλοξενεί την Λίβερπουλ (13/5, 22:00).

Τα παιχνίδια αυτά έχουν τεράστια σημασία για τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στο Champions League. Η Βίλα τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση (οι πρώτοι τέσσερις παίρνουν "εισιτήριο" για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση) στο +7 από την Τότεναμ, η οποία έχει τρία παιχνίδια λιγότερα.

Το πιο ελαφρύ πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Πρόκειται για μία συγκυρία, την οποία καλείται να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι την Κυριακή (28/4, 17:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24) αντιμετωπίζουν την Λαμία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Είναι ένα παιχνίδι must-win για τον Ολυμπιακό. Ειδικά μετά την ισοπαλία κόντρα στον Άρη, περιθώρια γι' άλλες απώλειες δεν υπάρχουν. Ωστόσο, κόντρα στους Φθιωτούς, ο Μεντιλίμπαρ έχει την δυνατότητα να ανοίξει το rotation και να διαχειριστεί το υλικό του. Κάτι το οποίο είχε κάνει και στο "Αθανάσιος Διάκος" πριν από το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Επιπλέον, την επόμενη Κυριακή οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν υποχρεώσεις. Επομένως, ο Ολυμπιακός θα έχει όλο τον χρόνο δικό του, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη ρεβάνς απέναντι στην αγγλική ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στα... εγχώρια στις 15 Μαΐου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την τελική ευθεία της Stoiximan Super League, η οποία αναμένεται "φωτιά".

Το πρόγραμμα της Άστον Βίλα:

  • 27/4 22:00 Άστον Βίλα - Τσέλσι 2-2
  • 2/5 22:00 Άστον Βίλα - Ολυμπιακός
  • 5/5 16:00 Μπράιτον - Άστον Βίλα
  • 9/5 22:00 Ολυμπιακός - Άστον Βίλα
  • 13/5 22:00 Άστον Βίλα - Λίβερπουλ

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

  • 28/4 17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
  • 2/5 22:00 Άστον Βίλα - Ολυμπιακός
  • 9/5 22:00 Ολυμπιακός - Άστον Βίλα
  • 15/5 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ