ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι πραγματικά ισχύει με Μασούρα - Τραμπζονσπόρ και Μαρτίνς - Αλ Νασρ

Οι Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Μασούρας
Οι Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Μασούρας INTIME

Ο Μασούρας εμφανίζεται στο στόχαστρο της Τραμπζονσπόρ και ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό της Αλ Νασρ. Τι ακριβώς ισχύει ακριβώς με τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Αναζήτηση, ενδιαφέρον, κρούση, επίσημη πρόταση, αποδοχή. Τα στάδια για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής είναι πολλά. Και καθόλου εύκολα. Η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή περνάει από χίλια κύματα και εκεί που νομίζεις ότι είναι έτοιμος να υπογράψει, την άλλη στιγμή μπορεί όλα να χαλάσουν ή να μπει “σφήνα” άλλη ομάδα και να τον αρπάξει. Κάτι ανάλογο ισχύει και στις περιπτώσεις των προπονητών. Πολλά εξαρτώνται από τις καραμπόλες στους πάγκους διαφόρων ομάδων.

Για να περάσουμε, όμως, στην ουσία και επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί διαπραγματεύσεων της Τραμπζονσπόρ με τον Ολυμπιακό για τον Γιώργο Μασούρα και για το πρέσινγκ της Άλ Νασρ για τον Πέδρο Μαρτίνς για να αναλάβει άμεσα την τεχνική της ηγεσία, αξίζει να αναφέρουμε τι πραγματικά ισχύει. Αυτή τη στιγμή, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει σε ενάμιση μήνα ή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Τραμπζονσπόρ δεν έχει χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού

Ο Μασούρας, λοιπόν, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Τραμπζονσπόρ, αλλά δεν είναι η μόνη ομάδα που τον παρακολουθεί. Ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο της Τορίνο, της Σασουόλο, της Μίντιλαντ και μιας αγγλικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τραμπζονσπόρ δεν έχει χτυπήσει μέχρι αυτή τη στιγμή την πόρτα του Ολυμπιακού για τον παίκτη. Αν το πράξει σε δύο εβδομάδες, ή σε ένα μήνα, θα το δούμε.

Παράλληλα, ούτε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει τάσεις φυγής. Δεν πάει πολύ καιρός που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2024 και με αυξημένες ετήσιες αποδοχές. Πράγματι, ο Μασούρας κάνει εξαιρετική σεζόν (18 συμμετοχές, 6 τέρματα, 4 ασίστ) είναι βασικός στους ερυθρόλευκους και στην Εθνική Ομάδα και προέρχεται και από καλή περυσινή περίοδο (49 αγώνες, 15 γκολ, 6 ασίστ). Έχει το μυαλό του στον Ολυμπιακό, είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και αν και όταν έρθει η στιγμή για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, θέλει να είναι πολύ προσεκτικός.

Επίσης, υπάρχει και μία ακόμη σημαντική παράμετρος, που είναι το οικονομικό. Η αξία του Μασούρα στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται τούτη την ώρα στα 7.500.000 ευρώ (πηγή: transfermarkt). Η ΠΑΕ Ολυμπιακός –χωρίς να έχει βάλει πωλητήριο- τον κοστολογεί με οκταψήφιο αριθμό, δηλαδή πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι το ακόλουθο: Μπορεί η Τραμπζονσπόρ, κι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα με την πτώση της τουρκικής λίρας, να ικανοποιήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό; Σίγουρα, όμως, μπορεί να το κάνει πιο εύκολα μία ιταλική ή αγγλική ομάδα.

Τι ισχύει με τον Μαρτίνς

Όσο για τον Πέδρο Μαρτίνς, έχει απορρίψει τρεις προτάσεις από ομάδες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία τα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Η Αλ Νασρ μπορεί να στρώνει πετροδόλαρα στα πόδια του, όπως το έκαναν και άλλες ομάδες στο παρελθόν με 2,5 και 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αλλού το μυαλό του.

Ο Μαρτίνς θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον Ολυμπιακό (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο), να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να πάει όσο το δυνατό πιο μακριά με τους ερυθρόλευκους στο Europa League, να το προσθέσει κι αυτό στο βιογραφικό του, ρίχνοντας πάντα ματιές προς την Premier League και, γενικά, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Πορτογάλος προπονητής έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ύψους 4.000.000 ευρώ. Θα πει κάποιος, ότι πολλές φορές αυτά ξεπερνούνται έπειτα από συζητήσεις και συνεννοήσεις. Υπάρχουν όμως και φορές που χρειάζεται η ενδιαφερόμενη ομάδα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό δεν έχουν δεχθεί επίσημη πρόταση για τον Μασούρα ούτε κρούση για τον Μαρτίνς (επειδή έχει συμβόλαιο και ρήτρα). Τι μπορεί να γίνει σε ένα μήνα από τώρα για τον Μασούρα ή το καλοκαίρι, κανείς δεν γνωρίζει…

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ